Ik wil weer lekker thuis bevallen, als t uiteindelijk toch nodig is om naar het zh te gaan ben ik er zo. Die ligt hier nl om de hoek. Overigens ik heb in februari nog mijn verzekeringspakket bij vgz aan gepast in een gezinspakket en dat ging toch gewoon meteen in. Dus je hoeft niet tot eind dit jaar te wachten hoor?!
Ik had dit begrepen uit het programma Zembla tijdens mijn zwangerschap in 2009. Dit was toen ook een groot onderwerp op zp. Ook heb ik deze zin net van fea-verloskundigen.nl gehaald: "Ben je zwanger van je eerste kindje dan is het belangrijk te weten dat zon 50% van de gewenste thuisbevallingen toch in het ziekenhuis eindigt." Inderdaad meestal geen noodsituatie, maar het betreft juist vooral de niet snel genoeg vorderende thuisbevallingen volgens deze site.
Ik wil absoluut in het zkh bevallen. Dan kost het me maar 200 euro ofzo, de vz vergoed een gedeelte. Dat is meer omdat ik me thuis niet op mijn gemak zou voelen. We wonen nogal klein, in een pand met 4 appartementen. Allemaal mannen, allemaal nogal euhm aso... Ik heb geen zin in knalharde muziek, blowende of schreeuwende mensen, wat hier wekelijks te zien is. Bovendien hoor je hier zowat alles de douche, wc, af en toe hoor je de buren letterlijk praten.... Neeeuh dan liever in het ziekenhuis. Ik wilde net vragen idd over de vz, je kan dus nu overstappen? Ga ik toch eens wat beter kijken naar de VGZ.
Ik hoor verschillende dingen hier, dus zou het gewoon even navragen. Bij mijn oudste wilde ik thuis bevallen, maar ze had in het vruchtwater gepoept en ik moest dus naar het zh.......dan wordt je bevalling dus medisch. Uiteindelijk is het een keizersnede geworden en daardoor moest ik van de jongste ook in het ZH bevallen en was dat ook een medische indicatie. Overigens is dit een geplande keizersnee geworden. Ik heb ook een negatieve rhesusfactor, maar dat is GEEN medische indicatie!!!
@Troetelbeertjes en Cygnet: ik heb ook vaker gelezen dat 50% van de vrouwen die voor het eerst bevallen en gekozen hadden voor thuis, alsnog naar het zkh moet. Voor mij was dat geen reden om het niet thuis te proberen: vanaf huis zijn er 3 zkh'n binnen 15 automin. De gemiddelde gyn doet er langer over om aan je zkh-bed te komen. Maar als het voor een ander een eng idee is, dat thuis bevallen, prima, dan kies je voor het ziekenhuis. Ik ben blij dat we hier de keuze hadden en dat ik thuis heb kunnen bevallen. Maar als dat niet zo was geweest, was ik vast net zo gelukkig worden na de geboorte van m'n baby's in het zkh.
Wij hebben vanaf het begin al besloten dat ik ga bevallen in het ziekenhuis! Ten eerste omdat het me een veiliger gevoel geeft, en we wonen op 3 hoog.. Ik liep sowieso al bij de gyn ivm vooronderzoeken van de MMM, maar een indicatie om bij hem te lopen had ik niet. Ik mocht ook gewoon naar een VK, maar aangezien deze man een super gyn is wilde ik graag bij hem blijven en dit kon en mocht gelukkig ook. Inmiddels is mijn indicatie om bij de gyn te lopen wel medisch geworden ivm te hoge bloeddruk, alleen weet ik niet 100% of mijn bevalling dat ook op medische indicatie is. Het scheelt natuurlijk wel weer 300,- en dat is altijd mooi mee genomen, maar ook al zou het niet zo zijn, dan zouden we sowieso in het ziekenhuis bevallen.
Eet smakelijk ...geen fijne situatie, normaal al niet en gezien jou toestand al helemaal niet natuurlijk...sterkte. Wat betreft de ziektekostenverzekering: je kan toch alleen per 1 januari overstappen?
Nou ik zal je vertellen. Mijn vk´s bleven maar wachten met doorsturen de afgelopen keer ze vonden het geen medische indicatie, was er zo klaar mee (een fluxus dus, schouderdystocie en een dochter met opstartproblemen mede hierdoor). Uiteindelijk wel doorgestuurd naar de gyn toen ik toevallig even een andere had en direct vroeg of ik niet bij de gyn moest zijn, en hier was het direct een ander verhaal. Kreeg vaak echo's om het kindje in de gaten te houden qua grootte, kreeg met 36 weken nog een ijzerinfuus omdat mijn ijzer te laag was en niet meer omhoog te krikken was met pillen, en een heel bevallingsplan mocht het weer fout gaan wat betreft de schouder en een extra prik na de bevalling. Nu ben ik (onverwacht) weer zwanger, denk al een eindje op weg maar moet nog een afspraak maken. Denk dat ik maar direct naar de gyn bel en vraag of ik daar onder controle mag. Rozemarijke, ja hier dus wel een transfusie gehad. Kletterde zowat voorover van het bed af, kon zelfs niet eens zitten om mn dochter vast te houden want dan ging ik van mn stokkie. Al met al boeit het me niet qua geld, was gewoon benieuwd. Als ik maar in het zkh zonder eerstelijns vk mag bevallen.
Die hebben wij ook. Ik weet niet hoe bij andere verzekeringen de maandpremies liggen maar vind het best te doen.... Daarnaast nooit problemen met VGZ gehad. En geen zorgen over eigen bijdrages etc!
Ik kies bij deze net als de vorige keer voor ziekenhuis zonder medische indicatie. Wij wonen 20 minuten rijden van het ziekenhuis af en ons huis is niet zo handig voor een bevalling, maar de belangrijkste reden vind ik gewoon dat ik me prettiger voel in het ziekenhuis. Bij de vorige bevalling bleek namelijk eenmaal daar dat Irem in het vruchtwater gepoept had (toen werd ik dus medisch) en daarna is ze ook geboren met vacuumextractie, dus ik was erg blij dat we gewoon in het ziekenhuis waren. Volgende keer zeker weer.
Eerste bevalling was ziekenhuis met medische indicatie (inleiding). Op zich had ik wel thuis willen bevallen, maar dat zat er even niet in helaas. Achteraf maar goed ook, want de placenta wilde er niet uit (lag gelukkig wel los, maar door een afwijking aan de navelstreng had de gyn die er al afgetrokken en konden ze er net niet bij komen...). Helaas heeft het ziekenhuis alles zeer beroerd overgedragen aan VK/HA. Er staat nl alleen dat ze de placenta manueel verwijderd hebben, wat zou betekenen dat ik dit keer een medische indicatie aan mijn broek heb. Ga hier nog wel even goed over in gesprek met de VK, want ik zit er niet echt op te wachten... Als de navelstreng goed aan de placenta had gezeten (wat zichtbaar is met de 20 weken echo) was er helemaal niets aan de hand geweest! Ik zit zelf bij Agis en heb een aanvullende verzekering (comfort). Daardoor geen eigen bijdrage voor een poliklinische bevalling zonder indicatie en géén eigen bijdrage voor de kraamzorg. Doordat ik ook nog eens klant aan huis ben bij de cesartherapeut, heb ik de kosten voor die aanvullende verzekering er voor dit en volgend jaar al weer ruim uit!
Bij je eigen/huidige verzekeraar je pakket upgraden kan idd wel het hele jaar door. Van verzekeraar wisselen niet, dat kan alleen per 1 januari.
Nee hoor, dat is helaas niet bij iedere verzekerings maatschappij mogelijk. Ik werk zelf bij UVIT ( onderdeel van VGZ ) normaal gesproken kunnen klanten tot 31-01 hun pakket wijzigen en daarna niet meer tussentijds. Vorig jaar is er besloten om het tot eind februari te doen ivm vele wijzigingen, en waarschijnlijk zal dat in 2012 ook weer zijn, maar niets is zeker.
Je weet dat Zembla nou bepaald niet bekend staat om z'n nauwkeurige cijfers en bronnen en de zaken van de verschillende kanten belichten?
Geldt dat ook als je een uitgebreider pakket wilt? Want bij mijn weten, (en ik heb er ook in mijn werk (ik begeleid jongeren), nogal eens mee te maken), kan dat altijd wel. Ben het nog niet tegengekomen dat een verzekeraard een uitbreiding midden in het jaar weigerde.... Een minder uitgebreid pakket, dat kan in principe idd alleen tot 1 januari en als ze coulant zijn nog ietsje langer. Maar dat geldt bij sommige verzekeraars dus ook voor het verhogen van je pakket?
Ik ga voor een poliklinische bevalling, zonder medische indicatie. Kost hier 200 of 220 euro. Maar mijn verzekering dekt deze kosten gelukkig wel. (cz gezinspakket) ps: als je om pijnstilling vraagt, wordt je poliklinische bevalling een klinische bevalling. ( denk dat het dan wel vergoed wordt)
Binnen UVIT is het echt niet mogelijk om je pakket te verhogen of te verlagen. Je kunt nu de wijziging wel doorgegeven, maar dan gaat het pas per 1 januari 2012 in. Helaas is het niet mogelijk om het tussentijds te doen.. Je kunt alleen je pakket wijziging als je 18 jaar wordt ( en dus premie plichtig ) dan mag je ook tussentijds overstappen en als je het jongeren pakket hebt, die loopt maar tot 27 jaar, ook dan moet je overstappen naar een ander pakket. Dit zijn de enige 2 redenen, dat er tussentijd gewisseld kan worden.
medische indicatie omdat de eerste een ks was (2e uiteindelijk ook). Als ik geen medische indicatie had zou ik thuis bevallen. Niet voor het geld maar omdat het me super lijkt om thuis te bevallen.
Hier geen medische indicatie, maar ik wil wel graag in het ziekenhuis bevallen. Ik was zo blij dat er met mn zoontje al was en niet tijdens het persen nog hoefde (hij was een sterrenkijkertje en moest met de vacuum gehaald worden). Daarnaast woon ik nu nog 4 hoog zonder lift, dus ook niet handig om halverwege nog naar het ziekenhuis te gaan. (ik krijg het trouwens wel vergoed van mn verzekering)