bevallingsverhaal Maureen

Discussie in 'De bevalling' gestart door gerianne, 23 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. gerianne

  gerianne Niet meer actief

  is wel van 2004 maar vond hem wel leuk om hier neer te zetten toen die tijd kende ik deze pagina nog niet


  19 okt 2004
  na bezoek aan verloskundige, naar het ziekenhuis. Bloeddruk gemeten (30 minuten) deze was iets aan de hoge kant. Verder had de verloskundige geconstateerd dat er eiwitten in de urine zaten. Dit duidt op een zwangerschapsvergiftiging. In het ziekenhuis werd Gerianne door de gynaecoloog onderzocht deze twijfelde wat te doen. Of Gerianne opnemen of niet. Het was beter voor het kind en Gerianne om in het ziekenhuis te blijven. Dus geen thuisbevalling. Helaas. In het ziekenhuis is weer de bloeddruk gemeten, bloed onderzocht, en urine getest. Uitslag afwachten. Ook is Gerianne aan de CTG-scan gelegd, gedurende een half uur. Deze scan houdt het hartritme van de baby in de gaten en de wee-activiteit van Gerianne. Op bezoek zijn geweest, Jeroen en Yvonne 's avonds.

  20 okt 2004
  Met gel wordt geprobeerd om de baarmoedermond "rijp" te maken, om zodoende de weeën te stimuleren. Bezoek: 'smiddags Jolanda, 'savonds Rein en Jannie

  21 okt 2004
  smorgens telefoontje van Gerianne uit het ziekenhuis. "Je raadt t nooit", Ik mag naar huis". De gel heeft niet geholpen, de uitslagen van alle onderzoeken waren positief, bloeddruk, urine, hartslag. Baarmoeder zat nog steeds dicht. Dus weer naar huis. Dit was wel even een tegenvaller omdat Gerianne gehoopt had op een bevalling in het ziekenhuis. Gerianne blijft vanaf nu wel onder behandeling van de gynaecoloog in plaats van de verloskundige. Volgende afspraak is 29-10-04.Bezoek: Pa en Ma Sieljes,smiddags thuis op bezoek geweest

  22 okt 2004
  buikomvang 131 cm, Gerianne wel steeds meer harde buiken (duren ook langer). Vanaf 15.00 uur beginnen de weeën op te komen. Rond 18.00 nog gegeten en vanaf 19.00 uur weeën om de vijf minuten. Naar het ziekenhuis gebeld. Om 20.00 uur aangekomen en aan het CTG apparaat gelegd. Weeën worden heftiger, rond 22.00 is Dr. Kroesbergen geweest (touche) een vingertopje ontsluiting. Ontsluiting is begonnen, de weeën volgen elkaar nu om de 3 minuten op.

  23 okt 2004
  Vanaf 03.00 uur beginnen ook de persweeën. De verpleegkundige maakt een nieuwe CTG en constateert dat het ritme van het hartje niet helemaal netjes verloopt. (gemiddeld 170 terwijl 150 slagen per minuut normaal is.) Later krijgt Gerianne lichte koorts. 38.4 graden en de verpleegkundige neemt contact op met Dr. Kroesbergen. Deze bekijkt thuis de CTG en komt naar het ziekenhuis. Bij aankomst hoopt Gerianne op een aanzienlijke vergroting van de ontsluiting. De zuster dacht ongeveer 6 cm. Helaas. Dr. Kroesbergen meet 4 cm. Tegenvaller. Gerianne krijgt een middeltje dat ervoor zorgt dat de tijd tussen de weeën rustiger worden. Ook gaat Gerianne rond 05.45 in bad om even te ontspannen. Dit helpt iets maar de persweeën worden steeds heftiger en haast niet meer te controleren. Gerianne wordt op haar zij gelegd om te kijken of dit invloed heeft op de CTG. Dit maakt geen verschil. Rond 07.15 wordt Dr. Kroesbergen weer opgeroepen en is rond 08.00 weer bij Gerianne op de verloskamer. Ook nu is de ontsluiting nog steeds 4 cm! Na 17 uur weeën en persweeën. Dr. Kroesbergen besluit om over te gaan tot een keizerssnee. Opluchting voor Gerianne, die enorm uitgeput raakt en blij is dat het nu zo voorbij is. Binnen 30 minuten is alles geregeld en kan de operatie beginnen. Richard is de hele nacht wakker gebleven om het handje vast te houden en om Gerianne te ondersteunen waar dat mogelijk was. Gerianne wordt naar de OK gebracht en Richard mag mee kijken (als hij dat wil) Om 08.50 uur is het zover.............Maureen geboren! Na een lange nacht van teleurstellingen en slapeloosheid is daar dan ons kleine wondertje. Veel heeft ze gevraagd van Richard, maar vooral van Gerianne. Uiteindelijk is het allemaal de moeite meer dan waard geweest. Wat een prachtige dochter. 3385 gram en 51 cm. En een bosje haar waar Richard jaloers op is. Uit alle testjes blijkt dat alles goed is bij Maureen en functioneert. Ze krijgt wel een infuusje (in haar hoofd want in de handjes kon de kinderarts geen adertje vinden) met antibiotica omdat Gerianne een lichte verhoging had tijdens de bevalling.
   

Deel Deze Pagina