Hoi, Nu ik met mijn zoontje al 6 weken in het ziekenhuis verblijf zie ik regelmatig kindjes komen die na de bevalling koorts hebben en dan 48 uur antibiotica via infuus krijgen. De verpleegkundige gaf aan dat ze dit regelmatig zien als mama een ruggenprik heeft gehad bij de bevalling. Maar in mijn herinnering heb ik daar in folders nooit iets over gelezen of bij voorlichtingsavonden nooit wat over gehoord. Lijkt me geen lekker begin zo, zeker als je er niet op voorbereid bent! Ik vroeg mij nu dus af; hoe ging dat bij jullie. Kreeg jullie kindje koorts? Wisten jullie van te voren dat dat het risico was? Zou het jullie keuze voor wel of geen ruggenprik beïnvloed hebben? Als ik naar mezelf kijk; Ik heb bij de eerste een ruggenprik gehad. Onze dochter heeft geen koorts gehad en in mijn herinnering wist ik dus niet dat dit risico erin zat. Gezien de bevalling van onze dochter erg lang duurde en meteen heel pijnlijk was denk ik dat als ik dat geweten had ik denk ik nog steeds voor de ruggenprik zou hebben gekozen, wetende dat onze dochter nergens last van had. Maar je weet het niet van te voren. Bij de andere 2 kindjes heb ik geen ruggenprik gehad (meer de omstandigheden dan echt een keuze, hoewel ik het nu heel fijn vind dat ik die 2 bevallingen zoveel 'meer' heb gevoeld. Niet alleen de pijn )
Ik ben wel ingelicht over koorts bij een ruggeprik.. dit heeft mijn keuze zeker niet beinvloed aangezien ik al 24 uur bezig was, waarvan 4 uur aan de opwekkers en dan weeenstormen! Dus ik was helemaal toe aan een ruggeprik, laterna maargoed ook omdat ik een spoedks kreeg en konden ze daar het andere spul inspuiten. Mn dochter heeft geen koorts gehad maar ikzelf kreeg na de ks koorts
Ik heb koorts gehad maar Sylvano ook. Vond het opzich niet heel erg om een dag extra te blijven. Had zoveel pijn dat er niet eens meer overna heb gedacht.
Ik ben niet ingelicht over de koorts. Tijdens de bevalling zagen ze aan de hartslag van mn dochtertje dat er iets aan de hand was. Ik had toen al koorts. Kreeg een extra infuus met antibiotica, in de hoop dat kleine dit ook binnen zou krijgen.ze moest er snel uit omdat hartslag daalde. Na de geboorte had ze koorts en moest ze naar een andere afdeling. Was een flimke domper. Lag ik daar in mn eentje en mn pas geboren kind lag op een andere afdeling om onderzocht te worden. Kon er niet bij omdat ik op operatie lag te wachten. Ik heb dus alle apga onderzoekjes en zo gemist. Eigenlijk had ze ter observatie op de kinderafdeling moeten blijven maar daar heeft mn moeder wat van gezegd. Koorts was op een gegeven moment aan het zakken en dit konden ze op de kraamafdeling ook in de gaten houden. We hadden minimaal 24 uur moeten blijven maar voor elkaar gekregen dat we eerder wehg mochten. Het heeft zeker mn keuze beinvloed. Maar ik kreeg nog meer complicaties door agv de prik dus voor mij was de keuze bij evt volgende, duideliik.
Oh jeetje! Nee ik ben hier niet over ingelicht. Hier wist ik helemaal niets vanaf... Ik denk wel dat dat mijn keuze beïnvloedt zou hebben. Maar uiteindelijk heb ik zelf niets aan de ruggenprik gehad. Hij is 2x gezet maar werkte niet. Mijn zoontje heeft geen koorts gehad. Of ik koorts had weet ik niet. Ik denk van wel, aangezien ik in een soort shocktoestand van de OK af kwam en het vreselijk koud had. De warmte deken stond op z'n hoogst maar ik kreeg het maar niet warm.
Goed topic. Ik ben goed voorgelicht maar ben wel van mening dat je de info ook moet halen. Deze bijwerking beïnvloed mij voorgenomen keuze van pijnstilling wel degelijk. Vooral de poll vind ik dan weer heel interessant want ik moet weer over een paar weken.
Hier ook voorgelicht over de mogelijke complicaties bij pijnstillers. Was voor mij een reden om geen pijnstilling te vragen. Echter op het moment supreme en midden in een weeën storm wilde ik niets liever maar heb gekozen voor de remifentanil. Ik had daarna wel verhoging 38.4 maar zoonlief gelukkig niet.
Bij de voorlichtingsavond in het zkh hebben ze het inderdaad over mogelijke koorts gehad bij ruggenprik. Ook alle voors en tegens van andere verdovingsvormen zijn door de anesthesist uitgebreid toegelicht