hoe maken jullie je nasi???

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 13 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    vraag is duidelijk, ik ben benieuwd hoe jullie je nasi maken??
     
  2. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Haha ben ik ook wel benieuwd naar :D Ik maak het altijd erg standaard: rijst, ui, bosui, chamignons, paprika, kip en nasi-kruiden. De groente heel klein gesneden.
     
  3. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik dus ook.;)
     
  4. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    met een pakje nasi-spul :) Ik vind de boemboe's van de hoogvliet lekker. Ik gebruik dan extra groente en stukjes kip oid. Erbij doe ik dan seroendeng, eitje, satesaus (evt met satestokjes) en kroepoek oid.

    lekker :)
     
  5. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    qua groente doe ik meestal of een pakket of zelf prei, witte kool, wortel, champignon, tauge en paprika
     
  6. beebiegirl

    beebiegirl Actief lid

    3 okt 2008
    311
    0
    0
    Ik haal altijd kipfilet en snij dat in kleine stukjes. Ik doe het met ui, knoflook en ketjap in een kom en laat dat lekker intrekken.

    Ik kook rijst (lasi blauw) die droog is dus geen plakrijst. Dan groente pakket bami nasi en dan bakken. Ik doe er ook altijd kruiden voor nasi in van die zakjes.

    Dan vlees bakken en groente erbij alles door elkaar. (flink sambal)

    Eitje bakken satesaus erbij en kroepoek.

    Salade erbij (altijd lekker fris)

    lekker njam heb gelijk trek hahaha:D
     
  7. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    - Kipfilet snijden en marineren in ketjap
    - Zakje nasi-groenten (Conimex) wellen
    - Rijst koken en laten 'rusten' (basmati is rijst met een gebruiksaanwijzing, schijnt. Moet in ieder geval goed droog zijn, zodat je mooie losse korrels hebt)
    - Uitje snijden, knoflookteentje klaarleggen.
    - Als alles ready to go is (dus kip minstens een kwartiertje heeft gestaan, liefst langer, maar ik vergeet het vaak eerder te doen), dan kip in de wok, als die mooi bruin is ui en knoflook erbij. Dan de gewelde nasi-groenten erbij, zodat het vocht goed kan verdampen. Tenslotte nog een beetje ketjap en sambal erdoor roeren en als het ergste vocht eruit is, rijst erbij en goed opbakken.
    - Ondertussen pindasaus maken en eitjes bakken.
    Voor de liefhebber augurkjes op tafel, kroepoek en dan aanvallen!!
     
  8. angiebaby

    angiebaby Fanatiek lid

    12 jan 2010
    3.872
    0
    0
    nou ff denken.....heb t van de week gemaakt.

    -een zakje nasi kruiden.
    -een nasi groenten pakket met pepertje die heeel fijn er doorheen snijden.
    -kipfilet in kleine blokjes snijden,marineren met een schepje sambal,bieslook,ketjap en knapperig bakken.
    -uien.
    -rijst.

    alles door elkaar doen en pindasaus apart kan je zelf opscheppen en kroepproek
     
  9. tulip

    tulip Niet meer actief

    iedereen gebruikt toch wel de nasikruiden zie ik...

    maar laat de lekkere nasi's nog maar komen;)
     
  10. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Oke, ik kan de kip dus nog wellen in ketjap.

    Uhm, welke rijst is er precies droog dan? Want daar valt hier wel wat winst mee te behalen. Ik pak altijd de standaard rijst, maar die is inderdaad wat plakkerig.
     
  11. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    18 mrt 2009
    1.795
    1
    0
    Grunn!
    Eerst spekjes bakken in de wok daarna een nasi groente pakket erbij in en als laatst nasikruiden erbij. De ene keer van de Aldi en de andere keer van honig.

    Wij eten er vrijwel altijd zelf gemaakte babi pangang, een gebakken ei en atjar bij.
     
  12. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    knoflook, sambal aanbakken in pan... fijn gesneden uitje erbij.. varkensvlees of rundergehakt erbij en alles goed bakken... ondertussen de rijst koken.. als vlees gaar is gember of gembersiroop erbij, wat trassie fijn stampen en erdoorheen.. eventueel boemboe nasi... dan de rijst erdoorheen scheppen.. verder op smaak brengen met beetje vissaus of lichte sojasaus..
     
  13. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik maak het altijd met de zakjes nasikruiden van Conimex (niet het doosje, het simpele zakje).
    Dan wordt het het allerlekkerst.
    Met hamlapjes in stukjes, ontbijtspek, uitje, prei, eitje.
    Yammie!
     
  14. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    - rijst koken
    - fijn gesneden kip bakken in de wok
    - daarbij in blokjes gesneden ham

    Bij de kip & ham voegen:
    - 2 gesneden uien met wat knoflook
    - scheutje ketchup
    - gesneden prei
    - 2 rode paprika's
    - tauge

    Pakje kruidenmix van Honig voor nasi er door heen doen of boemboe voor nasi van Conimex.

    3 eitjes klutsen en bakken. Daar roerei van maken. De stukjes ei door het kipgebeuren mengen. Daarna de rijst erdoorheen mengen.

    Lekker met een gebakken eitje, sate en kroepoek.
     
  15. ladouce

    ladouce Fanatiek lid

    6 aug 2008
    2.698
    0
    0
    Ik spoel altijd eerst de rijst onder koud water, dan kook ik water in een pan, doe de rijst erbij en breng het aan de kook. Paar minuutjes laten koken en dan overdoen in de rijstkoker. Vervolgens laat ik het op een laag vuur langzaam gaar stomen.
    Klaar is de nasi.











    Weet het, is heel flauw maar nasi = gekookte rijst. Nasi Goreng = gebakken rijst en wat iedereen hier waarschijnlijk bedoelt.
    Ik maak zelf nooit Nasi Goreng omdat ik het op de Hollandse manier niet lekker vind. Alleen als mijn Indische schoonmama het klaarmaakt vind ik het lekker.
     
  16. made

    made Bekend lid

    5 jan 2010
    735
    0
    0
    verkoopster in een lederwaren winkel
    ergens in noord holland
    ik maak het zo klaar:
    Spekjes krokant bakken in een wok en daarna uit laten lekken op papier.
    In diezelfde pan rungergehakt rullen met sambal badjak extra heet,paprikapoeder,zwarte peper,komijnpoeder,kerrie poeder hot en dat op een bordje leggen.
    Dan bosuitje,champignons,rode en gele paprika wokken met wat conimex wokolie daar voeg ik aan toe het gehakt.
    Rijst heb ik laten koken volgens gebruiksaanwijzing en dat voeg ik toe aan het groente/gehaktmengsel.
    Dit alles roer ik door elkaar en giet er een klein beetje sojasaus over.
    Als laatste de spekjes er door mengen en garneren met gebakken uitjes en een gebakken eitje.
    Ik serveer altijd verschillende soorten kroepoek erbij en zelfgemaakte hete sambal en schijfjes komkommer.
     
  17. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Heel simpel maar ook heel lekker:
    Gele rijst, groentepakket van 400 gram, 250 gram runder gehakt en een mix voor nasi speciaal van Honig.
     
  18. Anice

    Anice Niet meer actief

    Spekjes uitbakken. In een andere pan kipblokjes bakken, fijngesneden groenten erbij (ui, knoflook, paprika, witte kool, tauge, champions, prei) Alles kruiden met o.a. peper, zout, kerrie, gember, djahe, laos en overige indische kruiden. Het geheel afblussen met Sake en chinese rijstwijn. Beetje oystersaus, ketjap. Als het te flauw is dan doe ik meestal nog een verkruimeld bouillonblokje erdoor. Gekookte rijst erdoor roeren. Spekjes erdoor. Verder naar smaak nog een gebakken ei, gebakken uitjes, tafelzuur enz. Als je van pittig houdt kun je nog een gesnippert pepertje erdoor doen.
     
  19. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    #19 blackeyedgirl, 13 mrt 2011
    Laatst bewerkt: 13 mrt 2011
    Altijd rijst van gisteren gebruiken, anders wordt het een natte kledderzooi.

    cha siew/ ham oid in kleine blokjes snijden en aanbakken in wat olie
    rijst in de pan mee bakken
    alles opzij duwen in de pan
    aan de zijkant een of 2 eitjes breken en met spatel roeren tot het droge stukjes ei is geworden
    dit weer door de rijst en cha siew mengen
    handje vol diepvries doperwtjes erbij
    klein blikje mais erbij

    witte peper en zout/ zoute ketjap en zoete ketjap erbij naar smaak
     
  20. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    Tenzij je dus Basmati-rijst gebruikt en die kookt volgens de verpakking en nog minstens 10 minuten tot een kwartier laat staan na het koken (regelmatig omscheppen). Dan is ie keurig droog en heb je heel mooie losse korrels. :)
     

Deel Deze Pagina