tips voor hapjes/lekkere dingen

Discussie in 'De lounge' gestart door kimkivits, 23 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kimkivits

    kimkivits Fanatiek lid

    28 jun 2006
    2.209
    0
    0
    Eigen zaak, fotografe
    eindhoven
    dag meiden,

    nou heb ik vrijdagavond een meidenavond alleen is er één zwanger.
    nu wil ik toch lekkere dingen in huis halen en ik weet dat ze fan is van brie en roomkaas.
    waar moet ik dan op letten als ik dat ga halen, of hebben jullie eventueel nog andere tips voor wat lekkere hapjes (die ook te eten zijn voor zwangere vrouwen)?

    alvast bedankt!
     
  2. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Zwangeren mogen ook brie en roomkaas... als het gepasteuriseerd is. Dat staat op de verpakking. Ongepasteuriseerd kan je beter niet doen... dan is het wel gevaarlijk.

    Gr Otje

    P.s. gezellig avond toegewenst!
     
  3. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Dit is duidelijker:

    Rauwmelkse zachte kazen: het gaat vooral om kaas van rauwe melk die een rijping heeft ondergaan, dus schimmelvorming. Voorbeelden van riskante kazen: Brie de Meaux, Camembert au lait Cru, Reblochon fermier en Coulommiers. Bij voorverpakte kaas staat op het etiket vrijwel altijd of deze is gemaakt van rauwe of gepasteuriseerde melk. Bij Franse schimmelkaas, zoals brie, camembert, roquefort en gorgonzola, staat er ‘ au lait cru ’ op de verpakking als de kaas gefabriceerd is van rauwe melk. ‘Au lait pasteurisé’ betekent dat de kaas is gemaakt van gepasteuriseerde melk. Deze is veilig, omdat bij pasteurisatie van de melk alle ziekmakende bacteriën worden gedood. Bij onverpakte zachte schimmelkaas is het verstandig navraag te doen in de winkel of bij de fabrikant.
     
  4. kimkivits

    kimkivits Fanatiek lid

    28 jun 2006
    2.209
    0
    0
    Eigen zaak, fotografe
    eindhoven
    dank je Otje!
     

Deel Deze Pagina