Kipfilet

Discussie in 'De lounge' gestart door Ooievaar, 3 jul 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ooievaar

    Ooievaar VIP lid

    22 jun 2005
    5.245
    0
    0
    Amstelveen
    Wij hebben zaterdagmiddag 2 stukken kipfilet gekocht
    We zouden zaterdag gaan barbequen, maar dat ging niet door
    vanwege een verjaardag. Hebben daar lekker gegeten
    Maar gisteren heb ik het niet open gemaakt met barbequen.
    Nu ligt het dus nog in de koelkast.
    Hoe lang kan ik dit bewaren. Ik ben erg voorzichtig met kip
    Maar op de verpakking staat 4 juli....
    Jullie enig idee??
     
  2. susanne1979

    susanne1979 Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.799
    1
    0
    verzorgende
    Limburg
    Als hij gewoon in de koeling gelegen heeft dan is hij nog tot morgen goed.
    Wel goed bakken natuurlijk !! Eet smakelijk!
     
  3. Ooievaar

    Ooievaar VIP lid

    22 jun 2005
    5.245
    0
    0
    Amstelveen
    Ja hij heeft in de koeling gelegen
    Dan ga ik 'm heerlijk bakken vanavond...
     
  4. Joy

    Joy Actief lid

    25 jun 2006
    222
    0
    0
    Schijndel
    Mmm, ja idd, kun je dat niet beter even navragen bij de slager? Vind kip ook altijd erg gevaarlijk met dit soort dingen...

    xXx
     
  5. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Ik zou zoiets in de diepvries leggen, en als je het dan op wilt eten,
    eruit halen, vind dat altijd een beetje eng.Zal ook uit de winkel nooit vlees meenemen wat op de datum is (van die dag).
     
  6. ElleE

    ElleE Actief lid

    4 jun 2006
    223
    0
    0
    In de diepvries doen heeft pas zin als de vriezer kouder is dan -20 graden celsius volgens mij, dus ik denk dat je de filets beter meteen kunt bakken en opeten. Als je ze maar goed genoeg doorbakt is er niets aan de hand!

    Wat ik dan nog wel eens doe is dat ik de kipfilet in blokjes snij en dat dan bak, bij kleinere stukjes is de kip binnenin veel sneller gaar en loop je dus minder risico!
     
  7. Ooievaar

    Ooievaar VIP lid

    22 jun 2005
    5.245
    0
    0
    Amstelveen
    Ja dat doe ik ook altijd zoals jij het zegt ElleE.
    In kleine stukjes

    Mensi: normaal gesproken doe ik altijd alles in de vriezer
    Maar ja vrijdagmiddag gekocht en zouden het zaterdag met
    de barbeque opmaken
    Niet van gekomen, dus dan zondag maar.
    Gisteren hadden we al zoveel vlees, dat ik dat niet meer op kon
    DUs vandaar dat ik het vandaag wil eten...
     
  8. Nala

    Nala Fanatiek lid

    29 okt 2005
    1.236
    1
    0
    Groningen
    Als het gewoon gekoeld heeft gelegen, is er niets aan de hand. De datum die erop gezet is, is niet de datum dat het vergaat. Op die datum is het sowieso nog veilig om het te eten. Als je kip open maakt en het blijkt niet goed meer te zijn, dan val je vanzelf steil achterover van de stank! Goed doorbakken (maar dat moet altijd bij kip) en dan is er niets aan de hand. Eet smakelijk alvast.
     
  9. Ooievaar

    Ooievaar VIP lid

    22 jun 2005
    5.245
    0
    0
    Amstelveen
    Dank je nala
    Wij eten lekker kip vanavond.. ;)
     
  10. sim

    sim Niet meer actief

    als ik jou was zou ik wel nog even goed ruiken of kijken, ik heb met dit weer gehad dat het voor de datum kapot was (sorry wil je niet aan het twijfelen maken) het was wat slijmerig, als je het koopt en je rijd bijv naar huis kan het zelfs in de auto al kapot gaan zo gevoelig is kip. anders inderdaad even navragen bij een slager. succes ;)
     
  11. Ooievaar

    Ooievaar VIP lid

    22 jun 2005
    5.245
    0
    0
    Amstelveen
    Ik maak het vanavond gewoon op en dan ruik ik denk ik wel of het goed is of niet
    Het ziet er in ieder geval nog goed uit...
     
  12. sim

    sim Niet meer actief

    ja, denk dat je dat gauw genoeg door heb hoor, anders kook je m eerst. doe ik trouwens de laatste tijd altijd, heb ik bij een restaurant (wok rest) gezien, eerst in stukjes dan kort koken. groente eerst bakken en dan lekker woksausje erdoor en als laatste de kip erbij, dan natuurlijk is die wel gaargekookt, maar dan is ie zo lekker mals en word ie ook niet taai heerlijk (hmmm ga zo ook ff een kippie halen denk ik) ;)
    eet smakelijk!!
     
  13. Jolanda

    Jolanda Fanatiek lid

    26 jul 2005
    3.281
    0
    0
    Noordwolde Friesland
    Je kan het gewoon eten hoor.
    De datum op de verpakking is vaak een indicatiedatum, het vlees moet officieel dan nog een of twee dagen langer te gebruiken zijn.
    Maar goed daar zou ik voorzichtig mee zijn.

    Maar dit kan je zo gewoon houden.
    Met dit warme weer zou ik wel kijken of je de koelkast een standje kouder kan zetten, dat kan nooit kwaad met dit weer, maar dat is weer een ander verhaal ;)

    Eetsmakelijk vanavond ;)
     
  14. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Vriezer moet idd minimaal op -18 garden celsius staan.
     
  15. Ooievaar

    Ooievaar VIP lid

    22 jun 2005
    5.245
    0
    0
    Amstelveen
    Dank je Jolanda
    Ik ga lekker kip eten vanavond!! Lekker met salade..
    FF goed doorbakken.. Moet kunnen...
     
  16. miranda72

    miranda72 Actief lid

    25 mei 2006
    335
    0
    0
    huismoeder
    bodegraven
    nou ooievaar
    je kan het echt eten hoor het is echt nog wel goed net wat jolanda zegt over de datum dat klopt echt helemaal
    dus je hoeft het niet bang te wezen dat het niet goed meer is
    als het nu bij de slager of poelier had gekocht dan kon het wel eens anders wezen (ben zelf een poeliers dochter) want dan zit het in een zakje en dat maken de meeste dicht en dan gaat het zo de koelkast in en dan verstikt het en dan kan er wel een luchtje aan zitten
    maar dit kan je ECHT gewoon eten

    alvast voor vanavond eet smakelijk
     
  17. Ooievaar

    Ooievaar VIP lid

    22 jun 2005
    5.245
    0
    0
    Amstelveen
    Dank je wel Miranda!! :D
     

Deel Deze Pagina