Bijna vrij

Discussie in 'De lounge' gestart door heidiane, 2 apr 2020.

 1. heidiane

  heidiane Fanatiek lid

  5 jul 2010
  1.351
  909
  113
  Ik open even topic. Wil van me af kunnen "dromen". Nu even een korte opening. Je kunt mijn geschiedenis lezen waarin ik af en toe al liet weten dat ik min of meer gevangen zat in mijn huwelijk. Ik heb wel steeds mijn eigen pad gekozen. Verdroeg alles om de lieve vrede wil maar het lukte me gelukkig ook om grenzen te stellen.
  Sinds kort een nieuwe baan en een aantal weken geleden heeft mijn man opnieuw berekend of we een scheiding financieel zouden redden en dat kan. Hij is wel blij dat wij het zo goed met elkaar kunnen vinden. (Ik heb geleerd dat ik idd loyaal naar hem moet zijn. Begrip moet tonen voor het feit hij verliefd is op een ander etc. Dat ik hem diep van binnen een klootzak vind beseft hij niet. Dat ik op alle manieren wil voorkomen dat hij verbaal agressief wordt en me op straat kan zetten als het niet naar zijn zin is heeft hij geen erg in)
  Het plan is. Zodra mijn vakantie geld er is. De scheiding regelen. Daarna lekker op zoek naar een huurhuis. Ik zit niet op een schopstoel dus kan hopelijk een huis naar mijn zin zoeken. Ik zie soms nog leeuwen en beren op de weg maar ik moet alles stap voor stap doen.
  O wat heb ik zin in mijn eigen plek. En ook eindelijk mijn loon echt voor mezelf. Elke bonus van werk. Kinderbijslag gewoon voor mezelf. Eindelijk kunnen sparen. Eindelijk ook alleen voor mezelf en de kinderen zorgen. En vrij. Héérlijk. Nog even doorzetten om goed voor hem te zorgen. Ook daarna natuurlijk zorgen dat de verhouding goed blijft ivm de kinderen maar eenmaal weg én los van hem zal ik meer grenzen etc kunnen stellen.
   
  YellowEyes, Bloem2310, MMW en 38 anderen vinden dit leuk.
 2. Zulema

  Zulema Fanatiek lid

  8 aug 2019
  1.286
  856
  113
  Vrouw
  Ik weet als geen ander hoe het is om naar die vrijheid/rust te snakken en ik kan je zeggen ik waardeer het nog steeds.

  Heel veel sterkte, hopelijk heb je snel je eigen plekje.
   
  Juffrouwminoes, Jes88 en citroenrasp vinden dit leuk.
 3. Krabje

  Krabje Fanatiek lid

  8 dec 2011
  2.139
  252
  83
  Succes. Ik hoop voor je dat het niet heel lang meer duurt
   
 4. flipflop

  flipflop Fanatiek lid

  4 dec 2010
  2.909
  646
  113
  Zuid-Holland
  Start nu al met zoeken naar een huurhuis! Kan tegenwoordig zo lang duren voordat je iets vind. Sta je ingeschreven bij de woningstichting? Anders echt nu gelijk regelen! Je hebt jaren aan wachtjaren nodig om ergens voor in aanmerking te komen, weet ik helaas uit eigen ervaring.

  Okt 2017 was bij ons de kogel door de kerk, dec 2018 had ik pas een eigen woning mbv urgentie (die nu nog erg moeilijk te verkrijgen is)
   
 5. heidiane

  heidiane Fanatiek lid

  5 jul 2010
  1.351
  909
  113

  Helaas lukt niet ivm crisis. Ik sta al heel wat jaren ingeschreven. Op dit moment staan er 0 woningen op. Ik heb gebeld en het komt doordat alles stil staat. Zodra het gewone leven weer start zullen zullen de woningen er weer op staan.
  Eerst de scheiding rond. Ik ga niets overhaasten. Ben al blij dat ik nu op een rustige en veilige manier weg kan. Zonder dat mijn kinderen er teveel onder lijden.
   
  baby90, Gewooniemand, Oilell en 2 anderen vinden dit leuk.
 6. flipflop

  flipflop Fanatiek lid

  4 dec 2010
  2.909
  646
  113
  Zuid-Holland
  Gelukkig sta je al wel ingeschreven! En nee, je moet zeker niets overhaasten. Maar een huis vinden kan zo lang duren als je niet staat ingeschreven, dus dan zou inschrijven de eerste stap zijn terwijl je tijdens het wachten rustig alles regelt met de scheiding.
  Heel veel sterkte met alles regelen, het is niet niks!
   
  heidiane vindt dit leuk.
 7. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  9.108
  2.364
  113
  Vrouw
  Ergens moet er een eerste stap gezet worden, een knop die om gaat. Dat is bij jou nu gebeurd!
  Ik weet uit ervaring dat een heeeele lange adem soms nodig is, dat is super zwaar, maar hou in je achterhoofd, er komt een moment dat je kan uitademen! Het gaat goed komen:thumup:
   
 8. heidiane

  heidiane Fanatiek lid

  5 jul 2010
  1.351
  909
  113
  Ik denk dat ik het zwaarste wel achter de rug heb. Ik kon gewoon niet fatsoenlijk weg. Het was voor mijn gevoel het gewoon uitzitten. Gelukkig zijn er nu ook heel veel voordelen voor mijn man. En natuurlijk dat we het financieel goed kunnen dragen.
  Ik krijg nu nieuwe meubels wat we gaan verzamelen en opslaan en hij kijkt nu mee om te helpen zoeken naar wat ik leuk vind. Alle positieve aandacht en hulp die hij geeft omarm ik. Hij heeft nog heel wat goed te maken.
  Het vooruitzicht is al heel fijn. Er waren al zoveel scenario's door hem geschetst.
  Bijv dat hij als hij zijn "ware" tegen zou komen eerst bij haar zou gaan wonen en ik nog met de kinderen hier in een veel te klein appartement omdat het dan zo lekker goedkoop was.
  Ik zag me nog jaren zitten. Nu kan ik uitkijken naar een eigen fatsoenlijk 1 gezin woning. En weg is heerlijk weg. Wat zal dat een rust geven om me niet steeds aan je passen aan hem.
   
 9. Jaan

  Jaan Lid

  24 mrt 2020
  45
  24
  8
  Vrouw
  Ik ga ook scheiden. Ik zou me vrij moeten voelen maar voel me vooral heel erg verdrietig want ik hou van hem. Maar nu ik al alleen ben (hij heeft zelfs al een nieuwe vriendin!) hoef ik me geen zorgen te maken dat hij weer kwaad op me word,me dikzak noemt en vooral dat ik kan doen wat IK wil. Maar de pijn zal nog wel 2 jaar blijven vrees ik, ik vergeef altijd iedereen,zelfs al zou hij me slaan ,zou ik nog niet weggaan. (Hij slaat niet maar is wel gemeen)
   
 10. heidiane

  heidiane Fanatiek lid

  5 jul 2010
  1.351
  909
  113
  Juist omdat je nog liefde voor hem voelt is het nu voor jou nog zo verdrietig. Dit zul af zeker nog moeten verwerken.
  Hier was het al jaren broer zus relatie. Plus aantal jaar terug was hij al verliefd op een ander. Toen is mijn verwerking dat hij een ander kan krijgen al begonnen. Het is hem nooit gelukt en bleef dan bij mij met de woorden: "Ik heb het hier ook goed"
  Het lijkt me heel moeilijk om te zien hoe leuk hij tegen een ander is pijnlijk alsof af zelf minder waard ben. Jouw proces is al heel anders en neem de tijd om het allemaal te verwerken.
   
 11. vd Berg

  vd Berg Actief lid

  16 jun 2010
  424
  16
  18
  Wij hebben iets als een maand geleden ook de knoop doorgehakt om te scheiden. Het geeft me een verlichting dat ik mij niet over alles hoef te verantwoorden. Alleen om de jongens.
  Wat hier boven ook al werd gezegd het zoeken naar een eigen woning is $#@@!# moeilijk. Elke keer eindig ik op plaats 30 à 40 voor een sociale huurwoning. Particulier is eigenlijk te duur. Of de woning wordt net voor je weg gehuurd, weer te laat of net een 2 dagen niet op Funda gekeken door je werk dagen. Het is gewoon niet eerlijk. Ik hoop rond de zomer of net na de zomer een eigen huis te hebben. Maar ben bang dat we nog wel even tot elkaar verbonden zijn. Aangezien hij niet tijdelijk het huis wil verlaten.

  Heel veel sterkte voor de komende tijd.
   
 12. liefkleintje

  liefkleintje Fanatiek lid

  16 jun 2011
  4.606
  304
  83
  Vrouw
  Wij gaan ook uit elkaar. Ik heb afgelopen dinsdag de sleutel van mijn nieuwe huis gekregen. Echt sneller dan verwacht (januari was het definitief en eind maart een huis)

  Ik stond dan ook al 12 jaar ingeschreven voor een huurwoning!

  Deze tijd is wel pittig om een huis te krijgen maar komt goed.

  Heel veel sterkte voor jou!
   
 13. Strandbal

  Strandbal VIP lid

  3 mei 2013
  8.617
  2.888
  113
  Wow wat dapper van je dat je die stap wil zetten!
  Heel veel succes en sterkte.
  Ik heb zelf beetje soort gelijk iets. Maar niet zo extreem denk ik als bij jou denk ik.
  Mijn huwelijk was ook al langer niet goed, en uiteindelijk ging hij er vandoor met een ander.
  Klinkt misschien raar, maar na een paar weken was ik juist blij. Ik heb geluk dat hij weg is gegaan en ik in mijn huurhuis kan blijven.
  Maar, vrij voel ik me nog steeds niet. De scheiding is nog steeds bezig, en nu door corona loopt dat nog meer vertraging op. Zolang wij nog niet gescheiden zijn ben ik financieel deels afhankelijk van hem. Ik doe het vrijwel allemaal zelf, maar sommige zaken moet hij aan mee betalen. We wonen nu iets meer dan een jaar apart, en nog steeds wil hij bepaalde dingen in de hand hebben, terwijl hij nog steeds met die ander is. Dat vind ik heel vermoeiend.
  Maar voor mij is het wel een opluchting dat ik nu alleen ben en niemand heb die boos word, lelijk doet, zeurt en dat ik kan doen wat ik wil zonder te verantwoorden.
   
 14. heidiane

  heidiane Fanatiek lid

  5 jul 2010
  1.351
  909
  113
  Wil zoveel kwijt. Maar dan net geen zin om het op te schrijven.
  Ik mag eigenlijk dankbaar zijn dat ik nu eindelijk en eerder dan gedacht weg kan en dan zonder ruzie of gedreig. Maar het blijft opletten. Op dit moment is hij weer verliefd op een vrouw en het is niet wederzijds. Ik heb geleerd dat hij rustig blijft en meer kan hebben als hij zijn verhaal en gevoelens kan uiten.
  Maar ook bij deze vrouw trekt hij zijn portemonnee open. Er is op de bankrekening te zien dat hij 1000!!! Euro in gedeelten heeft overgemaakt. Nog wel voor ik dat opzocht gevraagd hoeveel geld hij aan haar gegeven had maar dat wist hij niet.
  Ik ga hierover niet boos doen. Want daar heb ik mezelf mee dan wordt hij nou boos en kan mij dan van andere dingen de schuld geven. Of hij gaat wél dreigen.
  Maar wat een verdriet en onmacht voel ik. Dankzij mijn nieuwe baan kán ik nu bij hem weg! Eigenlijk was dat de eerste stap alleen had ik daar geen erg in. Dat die nieuwe baan mij de mogelijkheid bood om alleen te gaan wonen met de kids. Gelukkig begon mijn man erover.
  We hebben few enorme lening. Betalen we 650 euro per maand aan.
  Het begon met 30.000 en zoals hij het vertelde in het begin van ons huwelijk zó weer ingelost. Inmiddels weet ik hoe raar hij met geld omgaat. Ik heb vaker geprobeerd ook overzicht te krijgen maar denk dat ik dat helemaal mezelf niet hoef verwijten dat ik dat niet voor elkaar krijg. Hij geeft op voorhand geld uit aan zijn hobby. Aan een vrouw om sex mee te hebben. Enz. Bier roken. Hij besteed per maand meer voor zichzelf dan ik met boodschappen en benzine. Dus niets extra echt voor mezelf.
  Ik werk en verdien daar minimaal 1800 mee. Ik heb echt het gevoel dat ik daar wat geld van kan gebruiken om in leven te blijven want ik voel me soms zelfs schuldig als ik iets lekkers koop voor mezelf. Of een kleren koop van 20 euro.
  Naast die grote lening heeft hij soms in overleg (in de zin van mededeling en een goed verhaal) bij de Otto en Wehkamp geleend. Plus een andere kleine lening. Dit is een paar jaar terug allemaal ingelost door een nieuwe lening van 60.000. Dan waren al die leningen weg namelijk. En we konden het maandbedrag makkelijk betalen etc etc.
  Een jaar of wat terug keek ik en bij de online shops weer zonder dat ik het wist bedragen van een paar duizend euro die open staan. Ook die kleine lening is terug.
  Vaak wordt gezegd je bent allebei schuldig. Héél fijn. Maar als ik al bedreigd wordt met: Ik ga ervoor zorgen dat je de kinderen niet meer ziet. Dat je ontslag krijgt en ik ga zorgen dat de helft en als het kan meer van al de leningen op jou komen etc. Als ik alleen maar weiger om met een ander naar bed te gaan om hem een plezier te doen, weet ik dat ik daar echt niet tegenin hoef te gaan.
  Nee we hebben geen ruzie. Maar daar moet ik wel heel veel zelfverloochening voor opbrengen wat niet normaal is.
  En nu. Bijna. Bijna vrij. Hij vind mij zo vrouw met het hart op de goed plek en gunt mij het beste. (Ik weet: zolang ik voor hem zorg en naar hem luister en niet vertel hoe een ongelooflijke klootzak en gestoorde man ik hem vind)
  Hij wil alle leningen op zich nemen. En dan geen alimentatie betalen. Daar ben ik het echt mee eens. Want zelfs dan heb ik nog meer te besteden als nu. En ik haat leningen. Nu gaat al wat ik extra verdien naar de vaste lasten waarmee we altijd achter lopen want wil hij iets voor zijn hobby (model vrachtwagens) kopen dan doet hij dat. Moet hij zijn zaad kwijt dan doet hij dat. Tja dat moest ik maar accepteren. Want als ik wel hem tegemoet had willen komen door met een ander naar bed te gaan was dat niet nodig. Hij geeft ruim aan vrouwen zeker waar hij verliefd op is.
  En dat we steeds tekort komen ligt ook aan mij want hij verkoopt dan weer iets van zichzelf als we geld tekort komen. Ook vaak weer van die model vrachtwagens. En ik help nooit. Hij moet het altijd oplossen. Als ik eens 2 keer in de week een uurtje met een man sex voor 100 euro hebben we toch weer 800 euro extra. Etc. Zo praat en denkt hij dus ik klaag maar zo min mogelijk over geld.
  Kleren koop ik alleen als het echt nodig is. Want het moet altijd op de pof. Of er moet geld terug gestort worden. Hij zegt wel dat ik dat gewoon moet kopen. Intussen heeft hij alweer extra geleend van een kennis.
  Daarom. De laatste loodjes zullen zo zwaar zijn en ik zal nog heel veel verdriet voelen van al dat geld wat ik kwijt raak. Hoe het straks moet met het inrichten weet ik niet. Want sparen met hem is onmogelijk.
  Zo was even lang.

  Ik ben wel benieuwd want na 12 jaar mezelf aan te passen en dat ook thuis in mijn jeugd te hebben moeten doen zal er wel een moeilijke tijd komen als ik alleen ben. Eerst zal er opluchting zijn maar er zal ook een bepaalde reactie komen die niet zo positief zal voelen. Is er iemand die hier vanuit ervaring meer over kan vertellen zodat ik al wat voorbereid ben?
   
 15. Anne2019

  Anne2019 Actief lid

  14 apr 2019
  430
  656
  93
  Wat een heftig verhaal zeg, heel veel sterkte!
   
  heidiane vindt dit leuk.
 16. Bloem85

  Bloem85 Fanatiek lid

  10 okt 2010
  1.647
  725
  113
  Wat een intens verhaal zeg. Let je wel op dat leningen niet op jouw naam staan? Anders kan je er straks alsnog voor opdraaien. Succes in deze intensieve tijd.
   
 17. Rosa Canina

  Rosa Canina Fanatiek lid

  28 sep 2009
  3.046
  691
  113
  Geen ervaring, maar vind het knap van je hoe je hiermee omgaat. Nu nog even een lange adem hebben en dan straks verlost van deze gestoorde man.

  Heel goed dat hij de schulden op zich neemt. Hij heeft ze immers zelf veroorzaakt. En alimentatie zou ik ook weigeren. Je moet echt helemaal loskomen van deze nare man. Wie zegt nou tegen zijn vrouw dat ze betaalde seks moet hebben? Dat is geen liefde.

  Je zal je vrij voelen als je van hem af bent, maar er zal ook verdriet zijn. Niet zozeer om hem, maar misschien om het mislukken van een huwelijk? Omdat je dromen uiteen gespat zijn? Zoiets..

  Over de inrichting van een eigen woning zou ik me niet druk maken. Bij de kringloopwinkel kun je prima spullen halen. En ook mensen in je omgeving hebben vaak wel dingen over. Ik las dat je al een hele tijd bij de woningbouwvereniging ingeschreven staat, dus dat is wel een heel groot pluspunt.

  Hoe is het contact met je ouders? (ik las dat je je vroeger ook altijd hebt moeten aanpassen dus dat zijn misschien ook geen hele fijne mensen)

  En hoe is het contact met je schoonouders?

  Veel sterkte! Uiteindelijk komt het goed!
   
  Waxinelichtjes vindt dit leuk.
 18. heidiane

  heidiane Fanatiek lid

  5 jul 2010
  1.351
  909
  113
  #18 heidiane, 10 apr 2020
  Laatst bewerkt: 10 apr 2020
  Die grote staat wel op mijn naam. Op allebei de namen. Die andere zijn door ons huwelijk ook gewoon van mij.
  Ik ga wel proberen of er geregeld kan worden dat ze op zijn naam komen. Maar we kiezen voor volledige begeleiding dus die kunnen adviseren. Ik geloof als de rechter het bevestigd heeft het dan vast staat. Wel geen alimentatie maar ook geen leningen meer daar teken ik voor. Hoop dat het op een goede manier zo vast komt te liggen dat het niet nog weer veranderd kan worden.
  Zodat ik in de toekomst meer mijn grens naar hem kan geven zonder bang te hoeven zijn dat hij kan chanteren. Maar ik moet dat echt op een liefdevolle manier en vooral laten overkomen dat ik het voor hem doe en het beste voor hem wil doen overkomen. Dat werkt het beste.[/QUOTE]
   
 19. Rosa Canina

  Rosa Canina Fanatiek lid

  28 sep 2009
  3.046
  691
  113
  Ik vroeg me ook af hoe hij als vader naar jullie kinderen is?
   
 20. heidiane

  heidiane Fanatiek lid

  5 jul 2010
  1.351
  909
  113
  @Rosa Canina met mijn ouders is het contact nu goed maar ik praat niet over vroeger en ik "vertrouw" ze ook niet volledig. Ik heb 3 jaar geen contact met hun gehad zelf verbroken omdat ik eraan onderdoor ging. Als kind/puber vaak moeten horen hoe erg ik wel niet was hoe lui egoïstisch etc.
  Was achteraf gezien echt een opvoeding waar geen ruimte was voor mijn eigen mening of gevoel. Ik herkende me als volwassene in narcistische kenmerken bij mijn moeder. Ook daar grote opluchting toen ik op mezelf ging wonen. Maar ik begon me al heel snel erg eenzaam voelen. En wilde een relatie en dat lukte niet.
  Ik denk wat negatief gevoel een beetje in de richting dat ik dan wel vrij ben en njet op mijn tenen hoef te lopen maar dat het niet gewend zijn om echt zelf te doen en laten wat ik wil ik niet gewend ben en ik dan pas de tol ga voelen die het jarenlang aanpassen van een mens eist.
   

Deel Deze Pagina