waarom jam verwarmen bij het smeren op een taart?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 20 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hallo,

    Ik heb een lemon-cheesecake gemaakt waar ik frambozenjam op wil smeren. Maar nu lees ik overal op internet dat je jam 'moet' verwarmen als je het bij taarten gebruikt, zodat het vloeibaar wordt.
    Moet dat echt? Maar waarom doen ze dat dan?
    Ik kan het toch zo ook wel bovenop de taart smeren?

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. Hemera

    Hemera Actief lid

    31 aug 2014
    187
    10
    18
    Als je het niet verwarmt is het wat stug, of in elk geval, dat kan het zijn. Goed roeren voor je gaat smeren wil ook al helpen.
     
  3. Smeetjuh1990

    Smeetjuh1990 Bekend lid

    11 mei 2014
    974
    0
    16
    Ik weet ook dat je daarmee wat rest vocht inkookt, zodat het wat dikker is als het weer afkoelt en dus niet weg loopt van je taart :)
     
  4. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Oh echt? Dáár is het dus o.a. voor!
    Verwarmen dus maar! :)
     
  5. MoedervanSafia

    MoedervanSafia Fanatiek lid

    10 mrt 2013
    2.803
    4
    38
    Ikzelf doe dat voor koekjes zodat de klontjes er makkelijker uitgaan en het veel gladder en gemakkelijker uitsmeert.. Voor taarten heb ik het nog nooit gebruikt haha.
     
  6. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Ik deed het wel gewoon zo op taarten smeren maar dan niet helemaal tot aan de rand of ik maakte een dijkje met bv botercreme of iets dergelijks zodat het niet kon uitlopen
     
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.344
    10.307
    113
    Het geeft ook een mooi glans laagje.je strijkt het ook dunner uit.
    bijv abrikozen jam op de appeltaart (hhmmmm)
     
  8. minon

    minon Niet meer actief

    Ik maak ook altijd een dijkje en gooi de jam in de blender. Dan is het zo glad en super makkelijk smeerbaar.
     
  9. skiwi

    skiwi Fanatiek lid

    15 jun 2012
    4.270
    402
    83
    Vrouw
    Zo deed ik het ook
     
  10. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Voor in de taart kan het zo met een dijkje. Voor OP een taart. Vaak abrikozen jam voor een glanslaag/ afwerklaag, eerst verwarmen zodat klontjes eruit zijn en het dus mooier afsmeert doordat het vloeibaarder is.
     

Deel Deze Pagina