Bijtring gesmolten! Giftig?

Discussie in 'Spelen' gestart door mamavanjrb, 10 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mamavanjrb

  mamavanjrb Nieuw lid

  10 jul 2021
  1
  0
  1
  Vrouw
  Help! Ik heb zojuist flesjes, speentjes, kolfonderdelen en speelgoed uitgekookt, alles samen in een grote pan. Nu zat hier een bijtring bij met iets van een vulling in de hoekjes, helemaal gesmolten. Ik had hem al eens eerder uitgekookt want hij leek me vrij stevig, toen ging het goed, maar wrs heb ik toen veel korter gekookt... Ik weet dat de vulling van bijtringen tegenwoordig niet giftig mag zijn en vaak gedistilleerd water is. Deze bijtring heb ik echter van mijn moeder gekregen en ik ben bang dat ze hem al langer had liggen thuis of misschien bij de kringloop heeft gehaald. Ik kan de bijtring nergens op internet vinden, dus kan niet checken wat er in zat. De vulling was doorzichtig en dik, gelei-achtig (ik kwam stukjes/klodders tegen in de pan). Weet iemand wat voor vulling dit kan zijn en of het giftig is?? En zo ja, hoe maak ik op een veilige manier alles schoon wat erbij in de pan zat? En de speentjes (van bibs), daar komt na het uitkoken altijd vocht in, kan ik die nu weggooien? Ik wil echt geen risico nemen en het liefst gooi ik alles weg! Het was alleen een pan vol dus dat zou nogal zonde zijn hoop dat iemand kan helpen..
   
 2. Berte

  Berte VIP lid

  24 feb 2011
  6.310
  2.832
  113
  Vrouw
  Thuis
  Balen.

  Ik zou het eerst aan je moeder vragen, kun je daarna verder zoeken.
   
 3. Willemijntje19

  Willemijntje19 Fanatiek lid

  26 apr 2016
  2.117
  1.092
  113
  Vrouw
  Och wat vervelend joh, dit zou mij ook kunnen overkomen. Ooit een pan met kolf spullen vergeten in de pan, veel te lang gekookt.

  Weet je inmiddels al waar de bijtring van was? De bibs speentjes zou ik, hoe zonde ook, denk ik weggooien aangezien daar idd altijd water in blijft zitten.

  Bijtring voortaan het best schoonmaken in een warm sopje.
   
  Vero0504 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina