Deze week een nieuw kookboek gekregen, over koken zonder pakjes en zakjes. Nou heb ik sinds een jaar al de zakjes en pakjes zoveel mogelijk de deur uitgedaan maar ik was op zoek naar inspiratie Maar nu mijn vraag: in veel recepten met rijst, bami enzovoort wordt naast losse kruiden ketjap manis of bijvoorbeeld vissaus gebruikt. Kan iemand mij vertellen of deze niet teveel zout bevatten voor onze kleine man? En vanaf wanneer (even op de zaken vooruitlopend) kan je sojasauzen überhaupt geven?
Ik heb vandeweek gewokt en daarin ketjap manis zoutloos gebruikt. Dat staat in het schap waar ook de zonnatura producten staan. Ze vond het heerlijk!
Volgens mij zit er wel een verschil tussen sojamelk en sojasaus. ik denk dat zowel sojasaus als vissaus erg zout zijn, maar als je maar een klein scheutje moet wel kunnen toch? Ik wacht zelf wel voor de zekerheid tot na een jaar.
Ik heb ook ketjap gekocht met minder of geen zout. Ook bouillon blokjes enzo koop ik met minder zout. Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik nu niet meer zo nauw kijk dan in het begin...
Een klein kind eet niet van die hele grote porties,dus denk dat het met de totale hoeveelheid zout uiteindelijk weer meevalt....