Biscuit droog.. tips?

Discussie in 'De lounge' gestart door Sanjor, 23 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sanjor

    Sanjor Fanatiek lid

    23 jan 2010
    4.337
    1
    0
    Almere
    Hallo!

    Ik heb vandaag een proeftaart gemaakt voordat ik de echte verjaardagstaart ga maken voor me dochtertje!

    Had gisteren het biscuit gebakken en vandaag versierd.. maar ik vond hem best droog.. Heeft hij dan te lang in de oven gestaan?
    Heb 45 min gebakken op 160 graden..

    Ik weet overigens dat het wat droog hoort te zijn.. Maar vond het naar mijn idee te droog..

    Iemand tips voor de officiele taart?:D
     
  2. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.168
    4.321
    113
    Welk recept heb je gebruikt? Was ie alleen kwa smaak droog of ook niet luchtig/zacht dat je 'm kunt indrukken als een spons.
     
  3. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    ik vindt het altijd lekkerder met cake beslag, nu bak ik wel altijd hele kleffe cakes hoor! Het nadeel daarvan is dat het een hele machtige taart word, dus dat is niet voor iedereen lekker.
     
  4. Sanjor

    Sanjor Fanatiek lid

    23 jan 2010
    4.337
    1
    0
    Almere
    Ik heb de mix van jamin gebruikt.. Je kon hem wel indrukken maar op sommige plekken was hij wat hard.. (de onderkant)

    In de oven veerde hij niet terug als ik hem indrukte.. Maar heb hem er toch maar uitgehaald met 45 min;)
     
  5. Sanjor

    Sanjor Fanatiek lid

    23 jan 2010
    4.337
    1
    0
    Almere
    Dat is ook een idee.. Alleen wil idd niet een machtige taart..
    Maak namelijk een chocoladetaart;)
     
  6. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    ja maar dan gebruik je dus chocolade cake beslag ;) gnffl :D
     
  7. Sanjor

    Sanjor Fanatiek lid

    23 jan 2010
    4.337
    1
    0
    Almere
    hahaaha SLIM!;) En dan nog chocomousse?;):p
     
  8. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    zo maakte ik er wel altijd eentje; ) flink cacao door het cake beslag en dan door de helft, tussen beide helften pure choco mouse en bovenop witte choco mouse, heerlijk! wel machtig dus kleine puntjes.
     
  9. Maia

    Maia Niet meer actief

    droog kun je verminderen door hem te tremperen, dus de lagen een voor een (voor je de vulling erop doet) licht in te smeren met suikerwater of siroop.
     
  10. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    ik heb hem ook gebruikt (de jaminmix) en hij was heerlijk en luchtig..
    Wel van eblang dat je echt de aangegeven 10 minuten blijft mixen om een luchtig en niet harde taart te krijgen
     
  11. denicepino1

    denicepino1 Fanatiek lid

    2 sep 2009
    1.763
    0
    0
    HUISVROUWTJE
    Kerkrade
    ik doe normaal bisquit eerst 10 minuten op 150 graden daarna 25 minuten op 170 graden ( bakblik tot 24 cm red je daarmee groter moet je 5 minuten langer bakken ) zoiezo midden in de oven.

    maar leg er ook natuurlijk aan welke mix je gebruik he. ik heb de laatste tijd cake'n party biscuit mix van de aveve (paars met geel verpakking )

    krijg je heel luchtig mooi en lekker smakende biscuit mee.
     
  12. denicepino1

    denicepino1 Fanatiek lid

    2 sep 2009
    1.763
    0
    0
    HUISVROUWTJE
    Kerkrade
    shit druk ik al op verzenden. Misschien helpt het om in een plastic zak nog te laten leggen. meestal wil de cake dan nog zachter worden.
     
  13. Sanjor

    Sanjor Fanatiek lid

    23 jan 2010
    4.337
    1
    0
    Almere
    Nadat hij is afgekoeld in een plastic zak leggen?
     

Deel Deze Pagina