Mumija en azucena, wat heftig om jullie verhalen te lezen! Het is helaas een commercieel programma, waarin de stoornis erg wordt benadrukt voor de sensatiekijkers, en de uiteindelijke behandeling niet zo relevant is. Ik had idd ook liever een psychiater gezien die vertelt wat de kern is van het eet probleem, hoe deze aangepakt wordt en welke methode ze gaan doen. Alles laten zien kan idd niet, Maar ze kunnen het ook gewoon vertellen?
Zo ken ik iemand die al zijn hele leven alleen maar potjes olvarit ( 6 mnd gepureerd) eet of patat. Kookt zn moeder zelf en pureert ze het eet hij het niet.
Oh ik heb dit ook, alleen maar cornflakes beschuiten en rijstwafels eten. Maar ter wille van mijn man kook ik elke dag en eet brood. Nu moet ik er wel bij seggen dat ik ziek ben. En het besef dat het gruwelijk ongezond is. Maar ik lag twee maanden in het zkh en heb alleen maar dit gegeten dus.
Een neefje van mij is groot geworden op enkel spinazie. die wilde ook niks eten nu is hij in de 30 en eet wel patat pizza ect is ook flink nu in over gewicht, maar spinazie zit gelukkig wel vitamine in. Verder kan ik niet oordelen heb het programma niet gezien.
Ik herken dit. At alles als kind, vond alles heerlijk, tot ik anderhalf was en in het ziekenhuis belandde. Toen ik daarna thuis was lustte ik niets meer. En het was geen kwestie van 'niet lekker vinden' of 'geen zin in hebben', het was gewoon iedere dag een strijd en bij alles zat ik te kokhalzen. Nog steeds zijn mijn maaltijden heel erg beperkt. Het probleem? Hoe het eten aanvoelt in mijn mond, dat is echt de aanleiding van het kokhalzen en als je nooit voorbij dat punt komt, heb je ook niet de kans om de wennen aan de smaak, dus nu probeer ik mezelf weer aan de leren om goed te eten met smoothies.. Schijnt trouwens vaker voor te komen bij mensen met autisme, zo'n soort afkeer. Maar ik vind het zelf ook vreselijk dat ik nooit gezellig gewoon wat kan gaan eten, dus wil het graag veranderen.
Net die docu gezien, heavy hoor! Ik las dat ze sinds 11 jaar oud eindelijk begon te eten en nu alles eet (geloof dat ze 16 is ofzo).
ik moet mijn mening nog voermen over het programma. Maar als moeder van een nee-eter weet ik maar al te goed de impact van een eetprobleem. Gelukkig heeft hij in d therapie nu wel geleerd om brood, fruit en avondeten (beperkt aantal gerechten te eten) maar nog steeds kost het nog heel veel energie om er eten in te krijgen. Er is geen natuurlijke behoeft om te eten. Is zo bizar
Hier geen autisme, maar vooral de textuur van het eten en het kokhalzen komt hier heel bekend voor (zowel bij mijzelf als mijn oudste).
Tuurlijk ga je die strijd aan, je zult wel moeten, maar dat wil niet zeggen dat je ook altijd slaagt (ik heb ooit 4/5 dagen niet gegeten door een strijd met mijn ouders ). Onderschat nooit de strijd die kinderen kunnen voeren.
grappig dat je dat weet! Ik heb ook autisme dus bij mij is het makkelijk verklaard Vooral dat ik bij alles over mn nek ga. Ik eet wel chocola er nog bij dus ben moddervet.
Ik hoorde het afgelopen jaar voor het eerst in mijn leven, ik had die link echt nooit gelegd denk ik!
Ik heb het niet gezien maar wil wel even inhaken op eetproblemen en autisme. Zelf ben ik een trotse moeder van een zoon met ASS. En het eten is zoveel complexer het gaat niet alleen om de smaak maar ook om de structuur, de temperatuur, hoe het eruit ziet, de geur en of er toevallig iets vervelends is gebeurt tijdens het eten van iets. Voorbeelden. Mandarijnen (1 van de weinige fruitsoorten die mijn zoon wel wil eten) zijn nooit allemaal gelijk van smaak, soms zijn ze zuur, soms zoet, soms zit er bijna geen smaak aan. Dit maakt een mandarijn voor mijn zoon on voorspelbaar en daardoor is er dus een drempel die hij steeds moet nemen, hij moet steeds weer proeven. Bonen hij is er verzot op, totdat hij een paar maanden geleden een draadje vond in zijn boon en hiervan moest kokhalzen. Betekende dus weken weigeren om bonen te eten. Vorige maand een taart gebakken, gewoon een slagroomtaart maar ipv slagroom zat er ganache (chocolade met slagroom ) tussen en een chocolade laag erover heen. Dat is dus nieuw, 3 dagen lang een stukje aangeboden en op dag 3 wilde hij eindelijk dan wel een klein beetje proeven (toen vond hij het lekker maar ja toen was de taart op) Soep vind hij niet fijn, te veel dingen door elkaar, niet te voorspellen wat je in de mond krijgt en hoe die hap smaakt. Wij gieten zijn soep dus door een zeefje zodat er geen stukjes in zitten, dan drinkt hij in ieder geval de bouillon nog. En dan zijn er mensen met ASS die nog veel moeilijker eten dan onze zoon en ja ik kan mij dan voorstellen dat ze dan liever hebben dat hun kind de hele dag boterhammen met hagelslag of iets dergelijks eten , dan eten ze tenminste nog iets vaak is het kiezen tussen dat of helemaal niet eten.
Pluk, heb je het nu tegen mij of in het algemeen over autisme + eetproblemen? Want ik heb zelf Asperger, meeste dingen komen me ook echt heel bekend voor. Vind het wat dat betreft wel jammer dat ik vroeger gewoon als een moeilijke eter werd gezien en ik de diagnose pas op mijn 16e kreeg.
In het algemeen maar het is wel prettig te horen dat er herkenning is, dat onze zoon niet de enige is die met eten strijdt. Mijn zoon heeft trouwens ook Asperger
Het is ook gewoon naar als ouder zijnde denk ik. Mijn moeder kreeg ook steevast te horen: 'Dat zou bij ons toch mooi niet gebeuren', maar zo simpel ligt het gewoon niet.
Klopt vooral mijn ouders kunnen het niet begrijpen. Mijn vader mikte laatst fruit boven op het ijs van mijn zoon (ongevraagd) Waarop mijn zoon nog netjes zei dat hij dat helemaal niet wilde, maar mijn vader vond dat onzin, hij vond fruit toch lekker en het was toch niet de einde van de wereld. Uiteindelijk is mijn man behoorlijk uit zijn slof geschoten en heeft opa dan toch maar weer het fruit tussen het ijs uit gezocht.
Pluk,dat met die bonen is zooo herkenbaar. Ik vond een pees in mijn schnitzel ooit en hoppa meteen vegetarisch omdat ik toch al over mijn nek ging van vlees. Zit er een rotte chips in de zak,eet ik de rest ook niet meer op, ga zo maar door. Tempus,,Ik kreeg mijn diagnose vorig jaar op mijn 38e