Bizarre - intense - dromen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Nina Sanders, 23 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  28.631
  32.307
  113
  Naar aanleiding van een andere post van me bedacht ik me dit onderwerp (ja ik kan weer eens niet slapen as usual, zucht). Maar het valt me op dat ik de laatste tijd behoorlijk bizarre dromen heb, die volgens mij best intens zijn en die ik me goed kan herinneren. Ik hecht er niet per se waarde aan, maar ik vraag me wel af of meerderen dit hebben en ben ook benieuwd naar wát. :)

  - ik droomde laatst dat mijn tanden los zaten en er 1 voor 1 uit vielen. Droom ik vaker. Vreselijk.
  - ik droomde 2 wk geleden dat mijn tandvlees door bleef groeien en vanzelf los liet om de 2 uur. Elke 2 uur had ik een homp tandvlees in m’n handen. Ik werd heel raar wakker.
  - ik heb vaak als ik net ben bevallen een droom dat mijn baby levensloos naast me ligt. Afschuwelijk en hier ben ik serieus 2 dagen gewoon verdrietig van. De tranen schieten me nu nog te binnen als ik eraan denk. Waarom droom ik zoiets ergs? Ik word er gewoon niet goed van.
  - ik droom dit eigenlijk niet vaak maar vorige nacht droomde ik dat ik seks had met een ander? Haha ik kan me absoluut geen gezicht herinneren en heb daar ook totaal geen behoefte aan maar ik vond het wel merkwaardig. Geen idee met wie ik en waarom, maar gewoon dat dus.

  My point, wie heeft er nog meer bizarre of levendige dromen? Ik vind het soms nl best vermoeiend. :) kom maar op!
   
 2. spruitjes

  spruitjes Fanatiek lid

  27 sep 2014
  2.744
  1.294
  113
  Ik had altijd bizarre levendige dromen toen ik zwanger was ....
  :) :)
   
 3. hummeltje5

  hummeltje5 VIP lid

  28 dec 2014
  16.477
  9.627
  113
  Vrouw
  Noord- Holland
  Ik onthou m'n dromen eigenlijk alleen als ik 's ochtends wakker wordt, weer in slaap val en dan binnen een bepaalde tijd weer wakker wordt.
  Nu al een poos niet.

  Wel heb ik meerdere dromen die ik al diverse malen heb gedroomd.
  Dat vind ik altijd wel bijzonder.

  Toen ik een tiener was had ik dit ook al. Toen kon ik m'n dromen zelfs sturen. Maar nu al jaren niet meer.

  De meest intense droom was enkele jaren terug: ik droomde dat ik met m'n ouders bij een tankstation was die in brand stond. M'n vader was daarbij niet te redden en m'n moeder maakte één of andere duistere opmerking, waardoor ik opmaakte dat ze het helemaal niet erg vond dat m'n vader dood was en ik kreeg het sinistere gevoel dat zij het had gedaan.
  Het gekke is: mijn vader is al heel wat jaren terug overleden, dus het is niet zo dat m'n ouders ten tijde van m'n droom in de clinch lagen met elkaar en ik dat onbewust "afspeelde" in m'n droom.
  Ook is m'n moeder qua gedrag in de verste verte niet de vrouw die ze in m'n droom was. Zo zou m'n moeder nooit praten.
  Last but not least: m'n vader is niet vermoord én m'n moeder was niet eens bij m in de buurt toen hij overleed, dus ik heb totaal geen reden om aan te nemen dat zij hem vermoord zou hebben- en ik daarom die droom droomde..
  Ik kan er dus nog altijd niet m'n vinger op leggen waarom ik dat droomde.

  Andere droom was ik al bijna weer vergeten, tot ik je OP las: paar maanden terug gedroomd dat ik op m'n rug lag met bovenop me, met haar rug naar me toe, een tamelijk aantrekkelijke vrouw die ik in het echt wel vaker zie en soms heb gesproken. Ik was haar aan het uhhh.. vingeren en ik werd heel gelukzalig wakker met een glimlach om m'n mond :oops:
   
 4. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  28.631
  32.307
  113
  Nou dat ben ik niet hoor ;) Maar ook dan idd. :)
   
  spruitjes vindt dit leuk.
 5. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  28.631
  32.307
  113
 6. Felice

  Felice Fanatiek lid

  22 apr 2009
  4.274
  4.666
  113
  #6 Felice, 24 okt 2021
  Laatst bewerkt: 24 okt 2021
  Ja, daar heb ik wel eens last van, en dan komt het eigenlijk altijd doordat ik te warm slaap. Radiator staat dan per ongeluk 's nachts open en die wordt dan 's ochtends vroeg warm. Of het raam zat dicht. Of tijd voor een dunner dekbed.

  Als het te warm is, dan droom ik best heel intensief en dat is inderdaad behoorlijk vermoeiend.
  Koeler slapen is hier dus de truc :)
  (Ook bij mijn man)
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 7. Yeuu

  Yeuu Fanatiek lid

  25 jul 2017
  1.127
  676
  113
  Vrouw
  Oh ik heb dat ook vaak!
  Heel levendig, dromen over seks met mijn ex (die komen geregeld terug..) , maar laatste tijd ook van een schietpartij waarbij ik met mijn gezin moet schuilen, god, wat word ik dan bang wakker! Die dromen over ex daarentegen, daar word ik zwijmelend wakker..o_O

  Ik vind het een bijzonder iets, dromen...
   
  hummeltje5 en Nina Sanders vinden dit leuk.
 8. Yeuu

  Yeuu Fanatiek lid

  25 jul 2017
  1.127
  676
  113
  Vrouw
  Dat herken ik ook wel!
   
 9. Habibati

  Habibati Actief lid

  5 mei 2021
  210
  368
  63
  Vrouw
  En dan ben je net als mezelf iemand die praat in haar dromen. Is het de volgende dag lekker feest in huis...
   
  hummeltje5 vindt dit leuk.
 10. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  28.631
  32.307
  113
  Interessant, dat te warm slapen. Hier slaap ik altijd met raam op een kier. En ik heb het sinds de bevalling nog relatief snel warm in bed dus ik slaap vaak gewoon in een slip en hemdje. Soms een nachthemd. Verder een donzen dekbed die altijd op ons bed ligt (ook in de zomer) maar nooit de verwarming open! Eigenlijk is onze slaapkamer altijd heel aangenaam koel.
   
 11. Featherr

  Featherr Fanatiek lid

  20 jun 2016
  1.905
  1.190
  113
  Vrouw
  Brabant
  Ik ga juist heel raar dromen als het te koud is ‍o_O

  Vandaag ook weer hele rare dromen. Het eindigde dat ik op een schip zat dat zonk, ik zonk mee maar toen opeens zag ik het als een film. De jongen waar ik mee was dook achter haar/mij aan. Toen ging er een wekker af en werd ik wakker in een vreemde kamer. Bij een oude vriendin die ik al jaren niet meer heb gezien en toen werd ik echt wakker o_O

  Ik heb trouwens elke nacht van die rare dromen. Ook vaak dat tanden los zitten. Dat ik een soort kauwgum in mijn mond heb die ik eruit haal maar telkens terug komt:| daar wordt ik ook echt misselijk door. Ik kan onder water ademen :roflmao:

  Een droom die ik me nog herinner van jaren terug, wel meer hoor maar deze is wel grappig.

  Ik was in new York in een parkeergarage, toen opeens braken de straten open, vulde zich met water. (Zoals de film 2012)
  Op dat moment kwam superman aangevlogen en die deed stom en toen heb ik superman in elkaar geslagen :roflmao: en toen moest ik vluchten want de wereld verging :o::o:
   
 12. Felice

  Felice Fanatiek lid

  22 apr 2009
  4.274
  4.666
  113
  Als ik het koud heb kan ik niet slapen en als ik het 's nachts koud krijg word ik wakker van de kou, dus dan droom ik sowieso niet :roflmao:
   
 13. MamavanLieverd

  MamavanLieverd VIP lid

  1 dec 2014
  6.221
  4.288
  113
  Ik heb altijd rare dromen door hormonen, dus tijdens zwangerschap, maar ook tijdens ontzwangeren en als ik ongesteld moet worden ook. Ik slaap dan ook heel onrustig.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 14. Zeebra

  Zeebra Actief lid

  5 aug 2020
  256
  447
  63
  Vrouw
  Ik heb altijd al veel gedroomd en maakt niets uit in wat voor fase je in je leven zit. Druk of rustig, warm of koud. Nachten vol nare dromen maar ook nachten met de meest vreemde en achteraf gezien lachwekkende dromen. Mijn zoontje droomt net als ik veel en dus ook met momenten de echte nare dromen.
  Soms zijn ze zo levendig dat als ik pijn in mijn droom had het nog gevoelig is als ik wakker wordt, moet het dan echt van me af zetten. Neergeschoten worden of gestoken aangevallen door bv ratten die je bijten,
  Bén ook wel eens gillend wakker geworden vd angst waarna ik echt nog een uur nodig had om tot rust te komen.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 15. JosjeM

  JosjeM VIP lid

  4 jun 2017
  8.479
  6.830
  113
  Vrouw
  Ik heb altijd bijzonder intieme dromen met andere mannen tijdens mijn zwangerschappen. Geen idee, het zullen de hormonen wel zijn:roflmao:
  Ben 's morgens altijd helemaal verbaasd en begrijp er geen hol van haha.
   
 16. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  28.631
  32.307
  113
  Oehhh :roflmao: leuk hoor ;)
   
 17. vlinderCN

  vlinderCN Fanatiek lid

  21 mei 2018
  4.065
  1.300
  113
  Vrouw
  Volgens mij kom t dit wel door zwangerschapshormonen (en dat ebt dan nog tijd na) had dat ook extreem en tot zeker maanden na geboortes.
  Ik weet nu nog dat ik 4jr geleden na geboorte dochter droomde dat ze met wandelwagen en al het ravijn in rolde, daarna altijd goed de rem erop gezet :|
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 18. SydneyGirl

  SydneyGirl Actief lid

  5 mei 2021
  242
  218
  43
  Vrouw
  Blijkbaar droom je het meest in je rem slaap fase en als je wakker begint te worden daaruit is de kans op onthouden van dromen het grootst. Als je slecht slaapt, bijv door warmte/kou/hormonen (onze vriend progesteron, dus zowel tijdens zwangerschap als in je LF) ben je vaker (licht)wakker en onthoud je dus je dromen beter.

  Die van die tanden die uit je mond vallen heb ik ook vaak! Vreselijk, die machteloosheid. Schijnt symbool te staan voor angst voor verandering. En ook dromen over vluchten en eindeloos zoeken (op droom luchthavens) terwijl er een deadline is gebeurt mij vaak maar zijn volgens mij sowieso wel bekende dromen.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 19. Linnidee

  Linnidee Fanatiek lid

  15 mrt 2019
  1.288
  1.244
  113
  Vrouw
  Die tanden droom heb ik ook heel vaak! Zo naar, dan wordt ik ook altijd heel opgelucht wakker. Ik heb sowieso vaak dezelfde dromen. Ook 1 waarbij ik in een lift zit die naar beneden stort. Het stomme is dat ik me tijdens die droom bewust ben dat het goed afloopt en ik op dat moment dan wakker wordt. Grappig trouwens dat veel mensen die tanden droom hebben.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 20. MarisB89

  MarisB89 Actief lid

  27 jul 2016
  212
  71
  28
  Allemaal herkenbaar. Ik droom zeker een paar keer per week heel heftig. Scheiden, vreemdgaan, dood gaan, sex, geesten. Noem het maar op. Ben het inmiddels gewend maar soms is een droom zo naar dat ik echt even moet bijkomen.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina