Als er onder de microscoop geen bacterien zijn gezien is het geven van antibiotica absoluut zinloos. Gruis is niet te behandelen met antibiotica en een bacteriele blaasontsteking bij de kat een zeldzaamheid. Voor wat betreft het voer: beslist zinnig het voer van de dierenarts geven, alleen: het is nu niet meteen noodzakelijk dit levenslang te geven. Na een week of 6 weer urine laten controleren en als het schoon is kan je allereerst overgaan op " gewoon" natvoer en later wellicht weer op nat en droogvoer gecombineerd. Er is een verhoogd risico dat het terugkomt, is dat het geval dan kan dat een reden zijn levenslang het dieetvoer te geven. Het voer van de dierenarts is beslist anders dan uit de dierenwinkel! Iedere fabrikant kan op zijn verpakking "Urinary" zetten, maar dat maakt nog niet dat wat er in zit ook hetzelfde doet! "Sanabelle Urinary kattenvoer is bijzonder geschikt voor alle volgroeide katten,... ontlast Sanabelle Urinar de nieren en de urine-afvoerende organen. " Klinkt prachtig, maar zegt natuurlijk helemaal niets! Het is niet voor niets dat alleen de voeders die door goed uitgevoerde wetenschappenlijke onderzoeken hun werkzaamheid bewezen hebben door de dierenarts worden voorgeschreven. En dat deze voeders niet in de dierenwinkel verkocht mogen worden is omdat zo'n voer deel is van een therapeutisch plan waarvoor de benodigde achtergrondkennis nodig is. Iemand met suikerziekte zal ook zijn dieet niet laten samenstellen door de dame die bij de AH op de deli staat toch? Die laat zich toch ook door niemand anders dan de internist en de diabetesverpleegkundige begeleiden? Het lastige met katers die blaasgruis hebben is dat ze door het gruis verstopt kunnen raken en als je dat niet snel onderkent en behandelt gaan kan hij zelfs dood gaan. Reden genoeg dus om heel goed met je dierenarts te bespreken op welke manier jouw kat het best (ook op de langere termijn) gecontroleerd en behandeld kan worden. Dat sommige katten die eerder een blaasprobleem hadden het goed doen op bijvoorbeeld de eerder genoemde Sanabelle is natuurlijk prachtig, maar deze katten hadden dat vermoedelijk ook gedaan op een willekeurig ander niet veterinair dieet. En dat is dus ook prima, want niet ieder dier hééft meteen levenslang dieet nodig.
We hebben dus een poes. Weet het niet maar volgens de dierenarts moest hij antibiotica is ingespoten en druppels voor de blaasonsteking die zij vanavond gaat krijgen. Neem aan dat er bacterien in zaten dus. Moet over 2 maanden terug komen en zien wel weer. Ze vinden de brokken heerlijk van de da dus komt vast goed.
Hier een kater die blaasgruis heeft gehad. Is een paar x gecatheteriseerd maar het kwam steeds terug. Hij was erg ziek en er is toen een penisamputatie gedaan. Alles bij elkaar was een duur grapje, zo'n 1000 euro Hij heeft een tijdje het blaasgruis dieet gehad maar meneer vrat het niet. De poes wel. Maar goed, die had het niet nodig en werd er alleen maar moddervet van dus dat schoot ook niet op. Ik weet niet welk type voer eh00het was. Er waren iig 2 soorten. Je hebt verschillende soorten gruis. Hij krijgt nu kant en klaar vers vlees met 2 homeopathische pilletjes om urine zuur te maken en door te spoelen. Dit werkt super.