blaasontsteking raar voor kind van 3?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door pienie, 16 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. pienie

  pienie Fanatiek lid

  29 okt 2006
  1.418
  0
  0
  zuid holland
  Hallo,

  Mijn dochter van net 3 zei net tijdens het plassen dat het 'heet' was en pijn deed. Ik belde dus even om te checken naar de huisartsenpost. Ik heb tijdens 2 telefoontjes 2 verschillende assistentes gesproken en die reageerden allebei met dat het wel een heel opmerkelijke opmerking was van mijn dochter en dat blaasontsteking bij die hele kleintjes zelden voorkomt. Ik wilde even haar urine laten checken zonder haar mee te nemen aangezien deze pijnklacht slechts eenmalig was en ze (door de geboorte van haar broertje en de ziekenhuisopname van hem een week later) erg moeilijk is slaap komt momenteel. Dat kon niet, ze moesten haar dan even zien. Nu hebben we afgesproken dat ik morgen naar mijn eigen arts ga als ze dit nog eens aangeeft.

  Wat ik vreemd vond is dat ze erg duidelijk zeiden dat dit 'opmerkelijk' was. Ik heb op internet gekeken en zag dat het zelfs bij baby's voorkomt, als alleen is dat lastiger te constateren omdat ze zelf nog niks aangeven. Is het zo vreemd als je kind aangeeft pijn te hebben bij het plassen? Wat zou het kunnen zijn?

  Groetjes
   
 2. lucie

  lucie Actief lid

  13 mrt 2007
  335
  0
  0
  Mijn dochter van 4 had een paar weken terug een blaasonsteking: pijn bij het plassen en om het half uur plastte ze een beetje in haar broek. Ook de voorafgaande nacht had ze in bed geplast. Dit terwijl ze al vanaf drie jaar zindelijk is.
  Ik vond het ook een beetje vreemd, las ook dat het bij kleine kinderen niet vaak voorkomt.
  Ik had bedacht dat het komt doordat mijn dochter zich erg groot vindt de laatste tijd en zelf haar billen kan afvegen, zonder mij het nog even na te laten kijken en dat er op die manier bacterieen in haar urinewegen terecht zijn gekomen...

  Penicilline-kuur gehad (ramp om dat vieze drankje te laten doorlsikken) en ene cursus billenafvegen!
   
 3. babytje

  babytje Bekend lid

  9 jan 2007
  926
  0
  16
  mijn dochter van5 heeft al bijna 3 jaar lang last vanblaasontstekingen, meerdere keren per jaar. Hiervoor zelfs al ziekenhuisonderzoeken en medicijnen! Het kan wel degelijk hoor bij kleine kinderen!
   

Deel Deze Pagina