Bladerdeeg issues

Discussie in 'De lounge' gestart door Linnidee, 17 nov 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Tuurlijk!
    Ik gebruik al jaren het recept van Masterchef Australia (van de quiche lorraine). En dan maak ik meestal een dubbele portie, zodat ik de rest kan invriezen.

    Ingrediënten:
    125 g roomboter
    240 g bloem
    Snufje zout
    1 ei
    1 tl citroensap

    Doe boter, bloem en zout in een foodprocessor en pulse tot het oop broodkruim lijkt.
    Voeg ei en citroensap toen en mix tot het deeg een bal wordt. Kneed het deeg eventueel nog even heel kort met de hand door tot het echt een gelijkmatig deeg is (maar kneed niet te lang).
    Wikkel in plastic en laat minstens 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

    Rol het deeg uit en bekleed een lage taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er bakpapier met een blindbakvulling in. (Ik heb keramische knikkers, maar gedroogde bonen, rijst, oid is ook prima). Bak 15-20 minuten in de oven.

    Daarna kan de vulling erin. Voor de quiche lorraine bak ik dan eerst een kwartier met vulling nog op 200°C en dan verlaag ik de temperatuur naar 160°C en bak het af tot de vulling gestold is.
     
    LizMe vindt dit leuk.
  2. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.416
    30.762
    113
    Vrouw
    Ik gebruik rigenlijk nooit bladerdeeg. Meestal zelfgemaakt deeg.

    Laatst had ik tante fanny flammkuchendeeg gebruikt. Dat werd echt heel erg lekker. En lekker makkelijk :D
     
  3. Aries

    Aries Niet meer actief

    Geen ervaring met het merk, maar de AH heeft ook van die rollen van eigen merk en daar zit in ieder geval geen rare lucht aan.
     
  4. Linnidee

    Linnidee Fanatiek lid

    15 mrt 2019
    1.789
    1.804
    113
    Vrouw
    Dit ga ik zeker proberen ook!
     
    LizMe vindt dit leuk.
  5. LizMe

    LizMe Fanatiek lid

    7 aug 2016
    3.871
    2.553
    113
    @Adje Thanks voor het recept :)! ga ik volgende week een keer proberen
     
    Adje vindt dit leuk.
  6. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    hier hetzelfde, gebruik altijd deeg voor hartige taart (diepvries of vers) en probleem ook niet. Plus altijd aantal gaatjes prikken in bodem.
     
    LizMe vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina