Hebben jullie nog leuke, eenvoudige recepten voor bladerdeeghapjes? Ik ben nog op zoek naar wat leuke dingen om neer te zetten op oudejaarsavond, maar ben even inspiratieloos.
ik maak regelmatig met gehakt, ui en champignons vulling. Gewoon wat gehakt kruiden(ik doe gewoon peper/zout paprika knoflook en kerrie wat door elkaar. kan ook mexicaanse kruiden of wat je maar net lekker vind, gehakt rullen, heel fijn uitje erdoor, champignons heel fijn snijden en dan in het bladerdeeg en leuke envelopjes maken. in oven en smullen maar. Ik vind het heerlijk en super simpel eigenlijk wel goed idee om dat weer te maken jummm
ik maak voor oud en nieuw hapjes met: Tonijn met ui kaas gehakt cocktailworstjes. simpel en er lekker hahaha
Ja, dat is de charme van bladerdeeg Maar ik zie er al wat leuke tips tussen staan, waardoor ik zelf ook gelijk weer wat inspiratie heb, bedankt dames!
Of heel simpel: kaneelkoekjes Ontdooid plakje bladerdeeg bestrijken met eigeel, bestrooien met suiker en kaneel, in repen snijden, 10 minuten in de oven op 200 graden et voila, heerlijke koekjes. Wel goed in de gaten houden, want ze moeten niet te donker worden. Je kan ook een hartige variant maken met bijvoorbeeld geraspte kaas en italiaanse kruiden. Zo makkelijk, en zo lekker
Turkse witte kaas/feta fijnpraken, wat fijngesneden platte peterselie erdoor, op bladerdeeg leggen, dichtvouwen, bestrijken met wat losgeklopt eigeel en bestrooien met sesamzaadjes, 20 minuutjes in de oven - heerlijk!
oei eylem, die klinken wel erg goed... Wat ik meestal doe is rauwe kipfilet kopen, dat in wat dunnere plakken snijden en wat zout en peper erop. Daar een plak ham en kaas bij, dichtvouwen en dan 1 uur in een oven op 180 graden. Is ook erg lekker.
mmmm die zijn erg lekker idd! Goed idee om te maken voor oud en nieuw. Ik lees mee voor nog meer lekkere dingen.
Waarom kijk ik dan ook weer in dit topic?!? Ik heb (nog) geen vriezer, dus kan helemaal geen bladerdeeghapjes maken... En om ze nou 's ochtends al te maken is ook niet zo lekker. Hoe lang zou je bladerdeeg in de koelkast kunnen bewaren?
- kipfilet met boursin - kaas en reepjes ham - ricotta met spinazie - gekruid gehakt (ze hebben bij de AH in de vriezer nu overheerlijke kant en klare bladerdeeghapjes)
Fenneke, je kunt ook bladerdeeg uit de koeling kopen.. van danerolle (zo'n croissants verpakking opgerold) ze zijn lang houdbaar * ik lees mee voor nieuwe ideeën
Ik ben eruit, maak de volgende 3 soorten: - geitenkaas, honing, pijnboompitten en gedroogde abrikoosjes - pittig gekruid gehakt met paprika - cocktailworstjes met mosterd Iedereen bedankt voor de tips! Weten jullie trouwens hoe lang van te voren je ze kan maken? Ik ben van plan ze op de dag te maken, en dan 's avonds in de oven te zetten, dat moet wel kunnen toch? Vriezen jullie ze trouwens wel eens is? En moet dat dan voor of na dat ze in de oven zijn geweest?
Echt? Thanks! Die ga ik kopen voor zaterdag! - Plakjes in reepjes snijden, beetje eigeel of olie, grof zeezout of parmezaanse kaas erover en niet te lang bakken. - chorizoworst in kleine stukjes - alle mediterraanse ingredienten die maar enigszins lekker zijn Nog een tip: maak verschillende vormpjes voor verschillende vullingen, dan kan je straks uit elkaar houden (ben ik dus weleens vergeten )
Dat gaat denk ik niet, sowieso moet je ze eerst in de oven doen want het bladerdeeg is al een keer ingevroren geweest en mag je dus niet nog een keer invriezen. En als ze gebakken zijn denk ik dat ze in de diepvries erg slap worden....maar ik heb het nooit geprobeerd.
wat voor kaas gaat er in die flapjes? (en dan bedoel ik jong of oud, geen gekke soorten) moet zaterdag namelijk ook het eea meenemen