Bladerdeeghapjes

Discussie in 'De lounge' gestart door EdN, 29 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.830
    3.626
    113
    Hebben jullie nog leuke, eenvoudige recepten voor bladerdeeghapjes? Ik ben nog op zoek naar wat leuke dingen om neer te zetten op oudejaarsavond, maar ben even inspiratieloos.
     
  2. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    - appelflapjes
    - mini-pizza's maken
    - met bijv. spinazie en kaas
    - met een cocktailworstje

    Zoiets? :)
     
  3. Priscilla4

    Priscilla4 Fanatiek lid

    30 aug 2011
    3.707
    0
    0
    6okt echo je ♥-tje klopt zijn zo trots op je
    gevuld met appel en banaan en idd een cocktailworstje.. die zijn lekker!!!
     
  4. annetske

    annetske VIP lid

    14 sep 2007
    5.112
    1
    0
    Friesland
    vullen met gerookte zalm? vind ik zelf erg lekker :)
     
  5. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    ik maak regelmatig met gehakt, ui en champignons vulling. Gewoon wat gehakt kruiden(ik doe gewoon peper/zout paprika knoflook en kerrie wat door elkaar. kan ook mexicaanse kruiden of wat je maar net lekker vind, gehakt rullen, heel fijn uitje erdoor, champignons heel fijn snijden en dan in het bladerdeeg en leuke envelopjes maken. in oven en smullen maar. Ik vind het heerlijk en super simpel :D eigenlijk wel goed idee om dat weer te maken jummm
     
  6. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    ik maak voor oud en nieuw hapjes met:
    Tonijn met ui
    kaas
    gehakt
    cocktailworstjes.

    simpel en er lekker hahaha
     
  7. annetske

    annetske VIP lid

    14 sep 2007
    5.112
    1
    0
    Friesland
    #7 annetske, 29 dec 2011
    Laatst bewerkt: 29 dec 2011
    leuk idee trouwens! Ga zaterdag ook eens experimenteren :) kan zoonlief mooi mama helpen ;)
     
  8. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.830
    3.626
    113
    Ja, dat is de charme van bladerdeeg ;)

    Maar ik zie er al wat leuke tips tussen staan, waardoor ik zelf ook gelijk weer wat inspiratie heb, bedankt dames!
     
  9. Marjanneke1981

    Marjanneke1981 Actief lid

    15 jun 2011
    248
    1
    18
    Utrecht
    Of heel simpel: kaneelkoekjes

    Ontdooid plakje bladerdeeg bestrijken met eigeel, bestrooien met suiker en kaneel, in repen snijden, 10 minuten in de oven op 200 graden et voila, heerlijke koekjes. Wel goed in de gaten houden, want ze moeten niet te donker worden.

    Je kan ook een hartige variant maken met bijvoorbeeld geraspte kaas en italiaanse kruiden.

    Zo makkelijk, en zo lekker:)
     
  10. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Turkse witte kaas/feta fijnpraken, wat fijngesneden platte peterselie erdoor, op bladerdeeg leggen, dichtvouwen, bestrijken met wat losgeklopt eigeel en bestrooien met sesamzaadjes, 20 minuutjes in de oven - heerlijk!
     
  11. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    oei eylem, die klinken wel erg goed...

    Wat ik meestal doe is rauwe kipfilet kopen, dat in wat dunnere plakken snijden en wat zout en peper erop. Daar een plak ham en kaas bij, dichtvouwen en dan 1 uur in een oven op 180 graden. Is ook erg lekker.
     
  12. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel

    mmmm die zijn erg lekker idd! Goed idee om te maken voor oud en nieuw.

    Ik lees mee voor nog meer lekkere dingen.
     
  13. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    Waarom kijk ik dan ook weer in dit topic?!?
    Ik heb (nog) geen vriezer, dus kan helemaal geen bladerdeeghapjes maken... En om ze nou 's ochtends al te maken is ook niet zo lekker.

    Hoe lang zou je bladerdeeg in de koelkast kunnen bewaren?
     
  14. augustus

    augustus Niet meer actief

    - kipfilet met boursin
    - kaas en reepjes ham
    - ricotta met spinazie
    - gekruid gehakt

    (ze hebben bij de AH in de vriezer nu overheerlijke kant en klare bladerdeeghapjes)
     
  15. z0nne

    z0nne Niet meer actief

    Fenneke, je kunt ook bladerdeeg uit de koeling kopen.. van danerolle (zo'n croissants verpakking opgerold) ze zijn lang houdbaar :)

    * ik lees mee voor nieuwe ideeën
     
  16. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.830
    3.626
    113
    Ik ben eruit, maak de volgende 3 soorten:

    - geitenkaas, honing, pijnboompitten en gedroogde abrikoosjes
    - pittig gekruid gehakt met paprika
    - cocktailworstjes met mosterd

    Iedereen bedankt voor de tips!

    Weten jullie trouwens hoe lang van te voren je ze kan maken? Ik ben van plan ze op de dag te maken, en dan 's avonds in de oven te zetten, dat moet wel kunnen toch?

    Vriezen jullie ze trouwens wel eens is? En moet dat dan voor of na dat ze in de oven zijn geweest?
     
  17. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief


    Echt? Thanks! Die ga ik kopen voor zaterdag!

    - Plakjes in reepjes snijden, beetje eigeel of olie, grof zeezout of parmezaanse kaas erover en niet te lang bakken.
    - chorizoworst in kleine stukjes
    - alle mediterraanse ingredienten die maar enigszins lekker zijn :cool:

    Nog een tip: maak verschillende vormpjes voor verschillende vullingen, dan kan je straks uit elkaar houden (ben ik dus weleens vergeten :))
     
  18. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Dat gaat denk ik niet, sowieso moet je ze eerst in de oven doen want het bladerdeeg is al een keer ingevroren geweest en mag je dus niet nog een keer invriezen. En als ze gebakken zijn denk ik dat ze in de diepvries erg slap worden....maar ik heb het nooit geprobeerd.
     
  19. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    wat voor kaas gaat er in die flapjes? (en dan bedoel ik jong of oud, geen gekke soorten)

    moet zaterdag namelijk ook het eea meenemen ;)
     
  20. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik doe meestal ham/ kaas of met een knakworstje erin. Jammie...
     

Deel Deze Pagina