Bladerdeeghapjes

Discussie in 'De lounge' gestart door EdN, 29 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    24 nov 2008
    2.635
    0
    0
    Kipfilet in kleine stukjes snijden en beetje aanbakken. Daarna in bladerdeeg stoppen met sate saus eroverheen en in de oven doen. Heerlijk!

    En een hele makkelijke: appelmoes met rozijnen en kaneel in bladerdeeg!
     
  2. Naati

    Naati Actief lid

    25 jul 2010
    141
    0
    0
    Vrachtwagenchauffeur
    Bergschenhoek
    Ff gelijk een vraagje over met gehakt erin.
    Laten jullie het nog uitlekken het bakvet?
    Bij mij worden ze steeds zo vettig van onder, ook al laat
    ik het uitlekken of op een keukenpapiertje leg voordat ik het erin stop.

    Ohja en hoeveel hapjes zou je kennen maken met een pakje
    van 10 vellen? Gewoon door de helft snijden, of 3hoekjes?
    Maak ze altijd als gewoon appelflappen model, maar een andere
    vorm zou ook wel weer eens wat anders zijn:D
     
  3. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik zat te denken: je kunt ook gewoon wat proberen.

    In de supermarkt of bij de bakker kun je ook frikandelbroodjes kopen. Nou, die wil ik dan wel zelf maken. Frikandel aanbakken in de pan, in een plakje bladerdeeg, curry erin, dichtvouwen en bakken maar...
     
  4. annetske

    annetske VIP lid

    14 sep 2007
    5.112
    1
    0
    Friesland
    Ik zit ook met het gehakt: moet ik dit eerst een beetje gaar bakken in een koekenpan, of gewoon rauw in de bladerdeeg doen en dan in de over garen met het bladerdeeg er om heen?
     
  5. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    gehakt maak ik balletjes van en dan in bladerdeeg en dan rauw de oven in.
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Gekke soorten kunnen ook heel lekker zijn hoor ;) brie met rauwe ham ofzo hmmmm.

    Maar ik kies meestal voor jonge kaas, dat smelt beter (of jong belegen, daar zit net wat meer smaak aan). Oud smelt niet goed.
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Als je dit maakt hoef je ze volgens mij niet eens aan te bakken maar kunnen ze zo (wel ontdooid dan) in bladerdeeg en in de oven.

    Geen ervaring mee want ik gruwel van frikadellen ;) maar dat heb ik weleens gelezen.. En ze zijn natuurlijk al gaar in principe.
     
  8. aylioun

    aylioun Bekend lid

    10 feb 2011
    529
    0
    0
    zuid-holland
    toevallig net gegeten:):

    bladerdeegflapjes gevuld met geraspte kaas en gehakt, efkes in de oven, yummm....
    Ik bak trouwens gehakt eerst in de pan, daarna oven.

    Bekijk bijlage 210681

    Of vullen met geitenkaas, beetje honing en pijnboompitjes *kwijl*
     
  9. Jel

    Jel Niet meer actief

    Oh ok, goed dat ik het weet, dat scheelt weer extra werk...
     
  10. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Cocktail worstjes zijn ook erg lekker in een mini croissantje:D

    Er staan heerlijke dingen tussen! Ga zaterdag eens lekker aan de bak ipv de standaard hapjes.
     
  11. Mistery

    Mistery Actief lid

    17 sep 2007
    307
    0
    0
    weet je wat ook lekker is ..
    kipfilet in stukjes snijden en met wokgroente in de pan bakken dan in bladerdeeg doen met mounchou boven op en dan in de oven en met chili saus eten zooooooooooooooo lekker
     
  12. Fairytale

    Fairytale Niet meer actief

    Oh goed dat ik dit lees. Ga ik ook doen. Alleen kan ik ze in de middag al bakken?
     
  13. Kleine Muis

    Kleine Muis Actief lid

    20 dec 2011
    362
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik heb over een paar weken een oven en ik weet gewoon niet wat ik eerst moet gaan proberen. ik was altijd zooow jaloers op mensen met een oven. volgens mij eten we de eerste 3 weken alleen maar ovenvoer. ga straks maar eens recepten vragen denk ik. ;)
     
  14. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Hier moet ik erg om lachen :) Wij hebben altijd een oven gehad, dus ik kan me jouw reactie wel enigszins voorstellen :)
     

Deel Deze Pagina