Blauwe waas en eigen gevoel.

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Art, 14 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Art

  Art Lid

  11 jan 2006
  6
  0
  0
  Hoi Allemaal,

  Ik ga jullie niet bang maken hoor, want dat is zeker niet mijn bedoeling, maar ik wil jullie wel het verhaal van onze Melvin vertellen zodat bekend is dat dit bestaat. (Een gewaarschuwd mens telt voor 2 niet waar?)

  Wij hebben bij de geboorte van Melvin ons jochie gewoon mee naar huis gekregen. Hij had tijdens de zwangerschap een screening echo gehad en ook na de bevalling in het ziekenhuis hebben ze hem nog grondig onderzocht (zoals het altijd gaat) Wat ze daarbij niet hadden gezien was dat zijn hoofdaders op zijn hartje verkeerd om zaten. Dit gaat zo'n 12 dagen goed, maar dan lost het bloedvat tussen de 2 aders op en krijgt het lichaam geen zuurstof meer. Het kindje krijgt dan een blauwe waas om zijn lippen en nagelriemen, daarna ook de handjes en voetjes. De rest van het verhaal staat op De TGA pagina. (Voor mij nog steeds een heftig verhaal, dus niet lezen als je daar niet tegen kan) Bij Melvin waren we er zo laat bij dat het buisje niet meer open wilde gaan. Hij moest toen zo snel mogelijk geopereerd worden en dat heeft hem bijna zijn leven gekost, vanwege een complicatie in de longen. Als we eerder geweest waren hadden ze hem eerst goed kunnen stabiliseren. Uiteraard blijft het een gevaarlijke operatie, maar dan was hij waarschijnlijk sneller beter geworden.

  Alles is goed gekomen met ons mannetje hoor!

  Ook heel belangrijk is te luisteren naar je eigen gevoel. Wij hadden constant zo'n onderbuik gevoel dat er iets goed mis was. Als je dat hebt als ouder luister er dan naar en onderneem actie.

  Groeten van Arthur
   
 2. stamper

  stamper Bekend lid

  12 apr 2005
  739
  0
  0
  Vrouw
  huismoeder
  alkmaar
  Jeetje dat is even schrikken , gelukkig gaat alles nu goed .

  yvonne
   
 3. carry

  carry Fanatiek lid

  30 jul 2005
  1.397
  0
  0
  pedagogisch medewerkster
  Ik heb jullie verhaal gelezen op de TGA pagina, wat een heftige tijd hebben jullie gehad met jullie kleine mannetje!!! Maar wat ontzettend veel doorzettingsvermogen heeft jullie ventje, zo klein en al zoveel doorstaan!! Een echt klein wondertje!!!
  Geef hem een dikke knuffel!

  Groetjes Carry
   
 4. Chantalletje

  Chantalletje Actief lid

  26 nov 2005
  250
  0
  0
  music manager
  Wijnaldum
  Ik heb het gelezen ik vind het een heel dapper mannetje en heel erg lief dat je ons wil waarschuwen.... Is alles nu ook echt goed met je knul...??

  Liefs
   
 5. Monika

  Monika VIP lid

  12 aug 2005
  8.246
  72
  48
  Vrouw
  Thuishulp
  Landgraaf
  Jeetje wat een verhaal zeg. Heb het ook zitten lezen.
  Erg blij dat je mannetje sterk genoeg was.
   
 6. djara

  djara Fanatiek lid

  12 apr 2005
  2.675
  0
  36
  begeleidster
  makkum (fr)
  tjee... wat een verhaal... blij dat alles zo is gelopen...
   
 7. Deb

  Deb VIP lid

  19 jul 2005
  7.394
  0
  0
  Noord- Scharwoude
  gelukkig is het goed afgelopen maar idd luister goed naar je eigen want meestal zit je dan goed en laat je niet afschepen met ow daar heb je weer zo'n overbezorgde moeder
  want meestal heeft die moeder wel bij het goede eind

  gr debbie
   

Deel Deze Pagina