Oh die wijn he Ging best goed vandaag. Maar die portfles staat nog open. 1 glaasje. En dan ga ik meteen weer overstag met chocola. Had niks gekocht dus prima. Maar nu was de koffiebonen bestelling binnen gekomen. En daar zit altijd een zakje met chocolaatjes/snoepjes bij....
Okay, jij klinkt voor mij al als keukenprinses dus. Ik heb wel bouillon, maar die linzen hè? Ik weet dus niet eens hoe ik eraan kom. Ik dacht misschien uit een kerstpakket van ooit ofzo? Geen idee. Ik probeerde de kasten leeg te houden, dus heb vorige week opgeruimd en alleen alles wat over datum was weggegooid en de rest gehouden en weinig boodschappen gedaan onder het mom van eerst de voorraad op……nu wel spijt. En, als ik dus de hele week tot de boodschappen (okay, tot donderdag) moet leven op een pompoen, knolselderij en linzen…..dan roepen die pepernoten donderdag natuurlijk al vanaf de parkeergarage dat ze me nodig hebben. Topweek wordt dit
Oef. Ook niks meer in de vriezer? Geen kans om nog ergens tussendoor naar de winkel te gaan? Of dat iemand uit de buurt wat meeneemt? Keukenprinses valt wel mee hoor. Meestal gooi ik op goed geluk wat bij elkaar. Als je verse producten gebruikt lijkt het vaak al snel heel wat En ik maak regelmatig recepten uit kookboeken of allerhande enzo. Om weer eens wat andere smaken te proberen.
Nouja, ik heb pannenkoekenmix nog. En ik heb eieren en brood. Dus ik ga gewoon aan de kook hier, en als het niet te eten is…wordt het brood met ei. Hebben jullie ook weleens van die weken, dat alles, maar dan ook echt alles, chaos is? Zieke kinderen, boodschappen, de was, examen, uitvaart, enz., allemaal tegelijk. Met als resultaat: huis ontploft, raar eten, was tot aan het plafond en dan is het pas maandag…vrijdagavond wil ik niet eens weten hoe het er hier uitziet. maakt niet uit, komt allemaal goed natuurlijk!
Weet je wat heerlijk is met linzen? Een salade van linzen met blauwe bessen, zongedroogde tomaat, pistachenoten en een dressing van mosterd, olijfolie en balsamicoazijn. Vult als een malle en heel gezond, al is het meer iets voor einde van de zomer als de blauwe bessen op hun best zijn.
Ik houd echt van wijn. In de zomer wit en/of met bubbels en in de herfst/winter rood. Ik kan ook geen maat houden, ik kan rustig de hele fles leegdrinken op 1 of 2 avonden.
Hier hetzelfde. Maar een portie gaat er ook goed in. En af en toe speciaalbier Oei... nu klink ik een beetje alcoholist
Haha, valt mee en anders ik ook. Ik houd enkel niet van Port (behalve op vakantie in Portugal en dan het liefst witte Port) maar ik ben verre van vies van een goede Smoked Porter en goede Whisky.
Zo herkenbaar! Ik houd ook van een wijntje en een biertje. Wijn past prima in een kha dieet gelukkig Vanochtend gaf de weegschaal nog steeds 80,5 aan, was op zich wel blij, heb namelijk het weekend niet echt dieetvriendelijk gegeten Merk ook dat ik nu best wel meer trek heb in zoetigheid en lekkers daardoor! Maar ik ben tot nu toe weer goed bezig! Vandaag op het menu: o: Griekse yoghurt met walnoten L: twee crackers vezelrijk met filet en 2 snoepkomkommertjes A: hamburgersalade met gebakken ei en kaas. Vermoedelijk nog een wijntje vanavond
Ik heb vanmorgen havermout met geraspte appel en kaneel gemaakt en gegeten en voor de lunch een speltbroodje met filet American en als avondeten stamppot boerenkool.
Heeel eenvoudig! Twee hamburgers bakken, twee gebakken eieren met kaas (evt spek, maar daar houd ik niet zo van) op een bedje van gemengde sla, komkommer, tomaat, augurk, pijnboompitjes en avocado. En dan een beetje mayonaise erbij. Eigenlijk gewoon wat je op een goed broodje hamburger zou doen, maar in plaats daarvan lekker veel sla
Hoi dames. Hoe gaat het met jullie? Ik had na het weekend erg veel moeite me te herpakken. Maar vandaag weer een goede dag Ontbijt: brinta Lunch: zakje ijbergslamelange met handje noten, geitenkaas (bolletjes) en dressing van yoghurt met mosterd en honing. Diner: boerenkoolstamppot met rookworst. (Deel van de aardappels vervangen door pastinaak en erbij sausje van gebakken paddestoelen en beetje roquefort) En nu ligt de rest van de roquefort naar me te roepen in de koelkast Ik vind dat ik 'm verdiend heb door eindelijk weer eens een zombie-run training te doen. Het was heerlijk weer en het lopen ging goed (alle zombies afgeschud )
Wat heerlijk dat je die zombie training doet! Ik wil ook weer starten met hardlopen, maar gebrek aan tijd! Hihi laat die roepende roquefort nou lekker in de koelkast joh! Je bent supergoed bezig geweest vandaag! Je kunt het! Hier ging het op zich wel goed, echter had ik een studiemiddag met lunch, alleen maar belegde broodjes en geen tijd om even wat anders te maken, dus uiteindelijk maar twee bruine broodjes gegeten met gezond en tonijnsalade. Niet de beste lunch, had er ook meteen last van… Verder prima dagje, vanochtend Griekse yoghurt met walnoten en als avondeten courgetti met Italiaanse gehakt balletjes in tomatensaus (echt goddelijk!) en natuurlijk naar m’n werk gefietst en terug (dik uur bij elkaar). Nu de meiden op bed en weer aan het werk; lessen voorbereiden!
Ik ben deze ochtend gaan ontbijten met de oudste. Het heeft mij enorm gesmaakt . Bewust geen vooropgesteld ontbijt gekozen want dan zat ik met verse fruitsap, koffiekoeken, zoet beleg ,... Dus het werd muntthee, 1 kleine portie granola met vers fruit en yoghurt en 1 ei met volkoren soldaatjes. Best fijn dat je daar gewoon kon kiezen wat je wou. Vanavond was het ipv salade met kip , voor mij volkoren wrap met avocado en kip en voor de rest frieten van het frituur . Deze avond eet ik nog een rijstwafel met paprika poeder en probeer ik nog een hoop water naar binnen te gieten.
Wel aardig vandaag. Ontbijt: volkoren boterham met vruchtenhagel (ok niet zo gezond ) Lunch: 2 spelt boterhammen met sandwichspread. Tussendoor: volkorencracker met 30+ kaas. Avond: 3 pannenkoeken met stroop en poedersuiker oops:) En net twee digestive chocolade koekjes gegeten. Nu ik het zo opschrijf denk ik En vanochtend gesport. 30 minuten crosstrainer en fitnessoefeningen. Iemand tips voor gezond broodbeleg? Ik zit toch vaak met zoet of vet en kan eigenlijk geen goed alternatief bedenken.
Houmous (ik vind de pikant of tomaat variant van de plus erg lekker) En dan extra beleggen met plakjes komkommer/tomaat 30+ kaas/gekookt ei/ kipfilet/ ham/ rosbief/ fricandeau met komkommer/ tomaat/ avocado Gebakken appel met kaneel Guacamole