Ik wil zo graag een pizza gorgonzola bestellen. (zo'n dubbelgevouwen calzone heeeerlijk) Nu weet ik dat gorgonzola niet mag, maar ik las ergens dat het wel mag als het heter is geweest dan 60 graden (pizza is wel wat warmer lijkt mij). Weet iemand of dit gewoon kan?
als de kaas au lait cru is dan mag je het niet hebben , denk dat je het beter dan ff kan navragen bij de pizzaria.
Wordt gewoon verhit dus echt geen bacterie die dat overleefd hoor, dus niets navragen gewoon bestellen en smullen maar! Eet smakelijk!
oeps, ik kreeg te horen dat ik mijn gorgonzola gewoon mocht eten,...... maar moest wel op het pakje kijken of er geen au lait cru opstond,..... nou bij de supermarkt staat dit dus niet ,....... neem aan dat de pizzeria ook pakjes gebruikt toch?
bij mijn weten mag je best gorgonzola alleen geen rauw melkse kazen (bv boeren brie), en sowieso is een pizza warm dus zou me er niet te druk om maken.
Heb m besteld, bedankt voor jullie reactie. Ik heb de pizza nog 2 minuten in de magnetron gedaan, gewoon voor de zekerheid. Hij was heerlijk!
Kent iemand de vleeswaar "PASTERMA" het is gedroogd vlees, ik heb dat namelijk gegeten, maar nou vraag ik me af of dat wel mag En idd. volgens mij mag je gorgonzola wel eten als het voldoende verhit is! Zijn de bacterien weg -xxx-
lellebel das lekker vooral als ontbijtje met een eitje , je gaat er alleen erg van ruiken,.... of het mag? tja daar vraag je me wat, ik ben bang van niet, want volgens mij is het rauw gekruid vleeswaar, wat ze dan drogen ,...... of was het toch ook gerookt? ik weet het niet zeker, maar beter even navragen
In Nederland worden zo goed als nergens meer au lait cru kazen verkocht. Je kunt ze nog wel kopen bij de speciaal zaken. Bv de brie die je in de supermarkt kan kopen is niet gemaakt van rauwe melk.