Afgelopen dinsdag heb ik gehakt gekocht bij de C1000. Volgens mij wordt het daar vers gemaakt. Ik heb het in de koelkast bewaard om morgen te eten. Nu zie ik dat het heel erg verkleurd is. Het is echt bruin ipv rood. Betekend dat dat het niet meer goed is. Ik heb er geen ervaring mee. Met het gehakt van de AH en plus heb ik het nooit.
Ik eet zelf al sinds mijn tiende geen vlees, maar van mijn man (die gerust koekjes een jaar over de datum eet) moet ik vlees wat verkleurd is weggooien.
Als het aan de bovenkant verkleurd is, weggooien, maar als het bijv. aan de onderkant verkleurd is (soort drukplek zeg maar) is het nog wel te eten. Maar met gehakt is het toch wel oppassen.
als gehakt niet goed is ruik je het ook gelijk. Er komt dan een vreemde geur vrij. Zelf ben ik heel voorzihtig.. Als ik het niet vertrouw gooi ik het weg.. (hoewel met het warme weer bak/kook ik het wel even voordat ik het weggooi ivm maden)
Heb je het onbedekt in de koelkast laten liggen? Verkleuring is dan een reactie met zuurstof. Quote van andere site:
Meestal verkleurd rundergehakt al snel. Je kan het nog gewoon eten als het niet over de datum is en nog goed ruikt. Meestal is het alleen de bovenste laag die een beetje verkleurd, binnenin is het dan nog rood. Maar ook de buitenste laag kan je gewoon gebruiken.
Kun je niet met het pakje terug gaan naar de winkel? Ik heb het ook wel eens gehad en ben gewoon terug gegaan en kreeg netjes een nieuw pak mee..
Ik zou het meteen weggooien, of teruggaan naar de winkel. Ik ben een meut wat dit soort dingen betreft, maar vlees wat verkleurd is, zit wel tegen het bedorven zijn aan dus is het voor mij een no-go. Wij hebben dit trouwens ook een paar keer gehad met vlees (keer gehakt en een keertje kip) bij de C1000 (toeval of niet?), zijn toen teruggegaan en we kregen toen nieuw vlees, wel na lang praten. We komen nu al jaren niet meer bij de C1000 omdat die winkel gewoon keer op keer tegenvalt.
Dat is altijd zo met het gehakt van c1000. Wij kopen het ook echt op de dag dat we het nodig hebben en anders gaat het de diepvries in.
Bedankt voor alle reacties Ik heb het weggegooid en net nieuwe gekocht bij de AH. Ik ga nooit naar de C1000 maar nu dacht ik met de euro weken scheelt het wel! Nou........... NOOIT meer. Er hingen geen kaartjes bij de aanbiedingen, de folders waren op dus ik wist niet wat er in de aanbieding was. Waar nog wel een kaartje hing was uitverkocht en zou de volgende dag komen. Al met al toch een hoop geld kwijt dus ik ga voortaan weer naar de AH.
Kan zijn dat het gewoon niet goed afgesloten is, er hoeft maar een heel klein gaatje in te zitten. Misschien had je terug kunnen gaan, denk dat je dan wel een nieuwe had gekregen. had je ook weer geld gescheelt.
Ik had inderdaad terug kunnen gaan. Ik ben dan tijd en bezine geld kwijt wat ik niet vind opwegen tegen 3,50 euro. Het ligt dus in de prullenbak.
Ik heb dat ook een aantal keer bij de C1000 gehad en koop dus echt nooit meer vlees van de C1000. Is me zo vies tegen gevallen.
Hier is het gehakt van de C1000 juist lekkerder dan van de AH! Veel en veel minder vet vooral. En inderdaad, vooral rundergehakt kleurt heel snel. Je moet dan gewoon even kijken wat de kleur is aan de binnenkant, als die nog rood is kun je het gewoon eten. En je ruikt het echt wel als het niet meer goed is.
Ik heb dit meerdere malen gehad bij de C1000 en tegenwoordig koop ik er eigenlijk nooit vlees meer. Heel af en toe en dat gaat dan in de vriezer. Ik zou het gewoon weggooien