Wie heeft er een vlokkentest gehad en hoe verliep dat/hoe heb je het ervaren? Hoe lang duurde het voordat je de uitslag had? En hoe zit een vlokkentest qua verzekering? Moet je het zelf betalen of alleen je eigen bijdrage, zit het misschien in de basisverzekering? Ik zit bij FBTO, dus ik kan modules aanzetten, maar ik zie eigenlijk niks over de vlokkentest in de module gezinsplanning
De eerste uitslagen zijn er met een paar dagen (edwardsyndroom, downsyndroom en patausyndroom). De rest is er vaak met 2-3 weken. Wel kan de vlokkentest pas vanaf 11 weken gedaan worden, dus daar zou je nog 4,5 weken op moeten wachten. Hoe dat qua verzekering zit weet ik niet, maar daar kan je het beste je verzekering even voor bellen
Gaan ze eerlijk antwoord geven als het hun veel geld kost (de verzekering bedoel ik)? Ik hoop het natuurlijk wel, maar ik kan me voorstellen dat ze ook niet gaan adviseren om bepaalde modules aan of uit te zetten als het in hun nadeel werkt. Ik lees dat een vlokkentest via de buik of de vagina gedaan kan worden? Ligt dat aan het ziekenhuis of is dat jou keuze? En hoe pijnlijk is het? Is de kans op een miskraam echt heel klein? Ik weet dat ik dit ook allemaal aan een arts of verloskundige kan vragen hoor, maar ik zou graag iemand willen horen die het zelf ervaren heeft.
Er is 50 procent kans dat ons kindje een zeldzame genetische afwijking heeft. Is het dan vanuit de basisverzekering?
Als er een arts of vk is die dit dus voorschrijft omdat het zo'n grote kans is *lijkt me wel, dan wel.
Bedankt voor je antwoord. Heeft iemand hier ook een vlokkentest gehad en zou het je ervaring met me willen delen?
Je had 2 eerdere kinderen met een afwijking toch? Dat is doorgaans wel een medische indicatie voor prenataal onderzoek. Je kan de vk/gyn bellen of je eerder doorverwezen kan worden voor de counseling zij kunnen je volledig vertellen hoe en wat qua vergoedingen specifiek op jou situatie maar ook welke je voor in aanmerking komt.
Klopt en ook nu weer 50 procent kans op diezelfde genetische afwijking. Ik kan inderdaad maandag de verloskundige bellen en dan zet ze via de klinisch geneticus alles in ging. Maar ik hoor ook 'graag' de ervaringen van anderen..
Ik heb een vlokkentest gehad in 2014. Deze ging vaginaal. Je krijgt een eendenbek en met een lange naald gaan ze dan vlokken weg halen. Tegelijkertijd maken ze een echo. Op die echo zien ze het kindje en de naald. Het was gevoelig, maar niet pijnlijk vond ik. Het is geen officieel advies, maar ik ben daarna 2 dagen plat gaan liggen om de kans op een miskraam te verkleinen. Ons meisje is ook blijven zitten. Wij werden op de 5 meest voorkomende chromosoomafwijkingen getest en hadden met een week de uitslag.
Bedankt voor je antwoord, hopelijk was alles goed bij jullie! Vaginaal lijkt me ook minder pijnlijk dan via de buik. Wat is normaal het advies qua rust na een vlokkentest? Of is de kans op een miskraam het grootste tijdens de test?
Onze dochter had een chromosoomafwijking en is in de zwangerschap helaas overleden. Tegen mij zeiden ze: even rustig aan doen.. dat is voor iedereen anders. Daarom heb ik gewoon 2 dagen plat gelegen en niks gedaan. Ook daarna heb je nog kans op een miskraam dacht ik.
In 2015 een vlokkentest gehad met 19 weken zwangerschap na heel veel slechte echo’s . via de buik Uitslag sneltest was 3 dagen en de rest 3 weken.chromosoomafwijking bleek erfelijk. In 2016/2017 met 12 weken een vlokkentest gehad vaginaal . na 3 dagen de sneltest ( daar kwam voor de gynaecologen totaal onverwacht down uit na veel goede echo’s ) En na 3,5 week de voor ons belangrijkste uitslagen die waren perfect. Vaginaal vond ik gevoelsmatig enger. En ik heb de 2e keer 2 weken bijna niks gedaan omdat mijn buik reageerde. Misschien ook wel deels angst en spanning. 1e keer totaal geen rust genomen maar wisten toen al dat ze het sowiso niet zou gaan redden omdat er geen vruchtwater meer was en toen was de 3e net 1 jaar oud dus kalm aan was geen optie. Heel veel sterkte