Misschien vinden jullie het een rare vraag, maar kun je bloemkool van gisteren nog opwarmen om te eten?
Volgens mij wel, maar vind je vraag zo vreemd dat ik begin te twijfelen Ik heb altijd gehoord dat je groene groentes niet mag heropwarmen...
bloemkool is wit haha en nee het gaat zich om groenten waar nitraten in zitten die je niet mag opwarmen (spinazie dus) overigens warmden wij vroeger altijd spinazie op en ja we leven nog, van roken loop je meer schade op
Bloemkool kan je wel opwarmen, maar als het dan roze wordt moet je het niet eten (heb ik altijd van mijn moeder geleerd ) Blijft het gewoon wit, is het ok.
Volgens mij was het zo dat nitraat wordt omgezet in nitriet, en dat is schadelijk. Niet direct, maar je lichaam breekt het zeg maar niet af, dus als je het veel binnen krijgt kan het op een gegeven moment fout gaan.
ik heb vroeger altijd geleerd dat verse groene bladgroenten niet opgewarmd mogen worden. een uitzondering op de regel is verse rode bietjes. tegenwoordig is dat achterhaald en blijkt uit onderzoek dat de omzetting van nitraat naar nitriet bijna nihil is te noemen. dus kan je gerust alles opwarmen, ik doe het alleen nog steeds niet met spinazie, maar dat is meer omdat ik dat niet zo lekker meer vind dan. dit geld overigens niet voor de diepvries en blik/pot groenten want die hebben in de fabriek al een proces ondergaan dat de nitraat zo goed als niet meer aanwezig is. als ik bv. lasagne maak, dan doe ik daar altijd (diepvries) spinazie door. er blijft altijd wel een restje over wat de volgende dag weer opgewarmd word of ik vries het in voor later. dit doe ik al jaren en ik mankeer echt nog niks hoor!
misschien heb je hier wat aan, en kijk dan ook even naar "vragen over de veiligheid van nitraatrijke groenten" http://www.voedingscentrum.nl/voedingsc ... n+nitriet/
Was toevallig op tv, dat het een fabeltje is da je bv spinazie en andijvie niet nog een keer op mag warmen vanwege de nitraten (nitriet) dit schijnt nu achterhaalt te zijn. Bloemkool kun je gewoon nog een x opwarmen hoor...