BMI van 26

Discussie in 'Miskraam' gestart door Tuttie, 19 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Tuttie

  Tuttie Fanatiek lid

  11 jan 2010
  2.855
  0
  36
  zoals sommigen van jullie wel weten heb ik nu 2 keer een MA gehad.
  ik heb een BMI van 26 en ik vraag me nu af of het daardoor komt of haal ik mij van alles weer in mijn hoofd?
  aan de ene kant zou ik kunnen gaan afvallen, al voel ik mij goed met dit gewicht en ben ik al jaren hetzelfde en ben ik bang dat ik ga jojo-en als ik ga afvallen.
  ik heb wel altijd mijn eisprong rond dezelfde dagen en altijd een regelmatige cyclus van 26 dagen ook na mijn eerste curretage.
  heb ook helemaal geen buikvet alleen maar wat bredere heupen en stevige bovenbenen.
  hebben jullie ook overgewicht en wat is jullie advies?
   
 2. Miek74

  Miek74 Fanatiek lid

  3 nov 2007
  1.968
  1
  0
  NH
  26 noem ik geen overgewicht hoor... ik heb zelf een bmi van 35 en heb een gezond zoontje rondlopen en nu 31 weken onderweg van de 2e. Ik heb wel 5 miskramen gehad maar dat kwam (zeer waarschijnlijk) door mijn trage schildklier.

  Volgens mij komen de miskramen echt niet door je gewicht, zeker niet als je al jaren stabiel bent. Eventueel kan je nu nog iets gewicht proberen te verliezen als je dat een beter gevoel geeft, maar nodig lijkt het me niet...
  Heel veel sterkte en hopelijk ben je snel zwanger van een plakbeebje!

  Miek
   
 3. Jippie

  Jippie VIP lid

  3 feb 2007
  11.784
  774
  113
  Overgewicht is echt geen oorzaak voor miskramen, misschien als je enorm veel overgewicht zou hebben (min. 40 kg te zwaar ofzo). En met een BMI van 26 heb je in mijn ogen geen overgewicht. Dan ben je misschien een klein beetje mollig, maar meer niet. Ik denk dat het pure pech is en je de oorzaak niet bij jezelf moet zoeken. Sterkte!
   
 4. Flavour

  Flavour Niet meer actief

  Ik denk ook niet dat jouw 'overgewicht' een oorzaak kan zijn. Maar heb je al chromosomenonderzoek en stollingsonderzoek gehad? Als daar niets uitkwam, zou ik m'n homocysteïnegehalte, glucose- en schildklierwaarden laten prikken. Ik heb zelf 5 miskramen gehad en weet inmiddels zo veel van dit onderwerp dat ik bij 2 mk's of meer echt niet meer in pech geloof. Laat je dus goed onderzoeken!

  Voor mijn hele onderzoeksverhaal en wat er nog meer aan onderzoek mogelijk is: Herhaalde miskramen - over de weg naar een effectieve zwangerschap onder Suus, 5 sterren.

  Sterkte! Suus
   
 5. Tuttie

  Tuttie Fanatiek lid

  11 jan 2010
  2.855
  0
  36
  zo Suus, jij bent er vroeg bij op de zondagmorgen;)
  28 april krijgen wij de uitslag van het chromosomenonderzoek.
  mijn bloeduitslag was helemaal goed, B12 in de 400, schildklier en antistoffen goed, Ngluc 4.6, hb etc keurig.
  ik heb afgesproken met de gyn. dat we het er nu eerst bij laten en als het nog een keer mis zou gaan (wat ik echt absoluut niet hoop) dat we dan weer verder gaan kijken.
  als het goed is wordt ik vandaag of morgen ongesteld en dan kan ik voor mijn gevoel deze miskraam ook weer makkelijker verwerken al blijft het heel moeilijk vind ik.
  ik zag dat je al 14 weken zwanger bent, super:D:D:D:D:D

  @ Miek en Jippie: bedankt voor jullie antwoorden
   
 6. merah

  merah VIP lid

  8 jun 2009
  13.058
  4.099
  113
  Vrouw
  Immunologisch analist.
  Tussen de klei.
  Ik kan me voorstellen dat je ideaal-beeld een BMI heeft van lager dan 26, maar 26 valt nog best wel mee hoor!!!
  Je kunt er in ieder geval geen miskramen door krijgen.
  Wel kan het zo zijn dat bij extreme overgewicht (wat ik een BMI van 26 dus niet vind) of ondergewicht je geen normale cyclus hebt waardoor het lastiger wordt om zwanger te raken.
  Laat je niet gek maken in je hoofd hoor!!! Je hebt genoeg zorgen om die 2 MA te verwerken.
  Sterkte!
   
 7. TessMe

  TessMe Niet meer actief

  Overgewicht KAN wel degelijk een oorzaak zijn van miskramen. Ik had een BMI van 33. Dus wel stuk meer als jou 26. Ik heb 3 miskramen gehad waaronder 2 MA´s. Ik ben helemaal onderzocht en kwam uit dat door mijn overgewicht mijn insuline pijl veel te hoog is. Insuline heeft de bijwerking dat het groeihormoon stimuleert van bloedvaten. De placenta is 1 klomp van bloedvaten dus dat ontwikkelde zich niet goed bij mij. Ik heb lichamelijk nooit iets gemerkt van dat insuline gehalte. Maar als ik zo door gegaan was had ik over 10 jaar zware suikerziekte gehad. Gelukkig gaat het afvallen super goed en kunnen wij er weer voor gaan als ik weer gezond ben. Overgewicht is gewoon nooit goed voor je lichaam. Maar jou bmi van 26 is nog maar een klein beetje. Als je maar 5 kilo zou afvallen zit je alweer op een gezond gewicht. Dus denk nog nit dat wat ikheb bij jou de oorzaak is hoor!
   

Deel Deze Pagina