Boerenkool; hoe krijg je het lekker?

Discussie in 'De lounge' gestart door frannie82, 9 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Ik ga het morgen weer maken maar ik blijf het altijd maar flauw en droog vinden.
    Hoe krijg je het lekker smeuïg en smakelijk zonder een halve pot zout?
     
  2. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik doe er gebakken spekjes door heen een paprika in kleine stukjes en een scheutje melk.
     
  3. robijntje1982

    robijntje1982 Niet meer actief

    gebakken spekjes erdoor en smeuïg maken met melk of jus
     
  4. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.545
    732
    113
    Niet :D Ik gooi er altijd een zooi jus over en veel spekjes maar krijg het echt niet doorgeslikt! Hoop dat iemand je een goede tip kan geven hier ... ik volg het vol enthousiasme!
     
  5. pioenroos26

    pioenroos26 Niet meer actief

    Paar uien bakken en erdoor doen en lekker met worst en mosterd
     
  6. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Ik kook zelf de aardappelen en boerenkool zonder zout, bak er spekjes bij en giet die met bakvocht erdoor, rookworst erbij, beetje peper en serveer er los brie bij. Mocht mijn boerenkool wat droog lijken doe ik er een scheutje melk bij.

    Geen last van flauwigheid of droogheid :p
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik maak mijn boerenkool heel 'sec' maar hij is absoluut niet droog en al helemaal niet flauw. Gewoon boerenkool in de pan aan de kook brengen, ondertussen aardappels schillen en die erbovenop. Half uurtje laten koken tot alles gaar is. Dan de boerenkool afgieten, 1 glas kookvocht even bewaren. Klontje boter en een flinke scheut kookvocht bij de boerenkool, goed stampen, is het droog? Gewoon nog een scheutje kookvocht erbij tot het een mooie consistentie heeft. Serveren met rookworst en that's all :D . Heeeeeeeerlijk! Komt in de winter elke week op tafel bij ons en het is altijd vechten om het laatste beetje ;)
     
  8. minon

    minon Niet meer actief

    Precies dit maar dan nog bovenop de aardappels een worst en stampen zonder de boter maar met uitgebakken spekjes.
    Spekjes zonder boter in een anti aanbakpan lekker bruin bakken en met kookvet/vocht en al door de boerenkool.
     
  9. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    Ik doe er zo`n zakje verstegen boerenkool kruiden door heerlijk!
    en jus met uitjes en spekjes hmm lekker met worst!
     
  10. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Spekjes erdoor, rookworst ernaast en van die dikke vleesjus erover :D
     
  11. Lindalovesmo

    Lindalovesmo Niet meer actief

    Ik kook de boerenkool altijd eerst ongeveer een half uur, daarna de aardappels er bij tot die gaar zijn, heb bijna nooit last van droge boerenkool
     
  12. snoet

    snoet Bekend lid

    3 feb 2009
    901
    0
    0
    Hoofddorp
    je kan de boerenkool ook meteen invriezen, als je hem dan kookt is hij niet zo droog.
     
  13. GFH

    GFH Fanatiek lid

    27 dec 2010
    3.539
    0
    0
    Iets in de ICT
    Limburg
    Gebakken spekjes er door en een flinke lepel mosterd. Heerlijk!
     
  14. babybolly

    babybolly Actief lid

    7 jun 2012
    264
    0
    0
    NULL
    NULL
    Spekjes en crème fraude...en de boerenkool lang koken....mjammie!
     
  15. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    The vetter, the better... Spekjes, jus, rookworst... En een kwak mosterd erbij... Mmmmmm.

    Heimwee! :)
     
  16. chocotof

    chocotof Bekend lid

    28 dec 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen
    Ik doe altijd aardappels met water opzetten boerenkool erbovenop. Gaar laten worden. Dan afgieten en stampen met een flinke scheut volle melk en lekker een bonk roomboter er door. Zout erbij en dan opscheppen op het bord kuiltje maken en dan nog wat jus van de worst erop. Om het extra smaaksensatie te geven snijd ik er kleine augurkjes bij en mosterd.
    Werkelijk waar een VERUKKING:cool:

    Ik weet wel wat ik morgen eet (als ik niet bevallen ben anders is het een broodje filet american en tartaar speciaal:D)
     
  17. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Hahaha, waar koop je die crème? Op de zwarte markt neem ik aan? :D
     
  18. Oedy

    Oedy Actief lid

    22 aug 2013
    326
    17
    18
    NULL
    NULL
    Halve pot Piccalilly erover heen, jammie:D
     
  19. Blaadje

    Blaadje Fanatiek lid

    1 feb 2011
    1.748
    223
    63
    Ik doe t altijd met aardappelpuree! werkt ook heel erg goed
     
  20. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    20
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Kook de boeren kool 20 min ongeveer aardappels erbij nog zown 20/25 min koken.
    Dan afgieten en een flinke klont roomboter en nootmuskaat.
    Klein scheutje melk erbij en klaar is pluis ;)

    Wel vet maar zo lekker iedereen is gek op mijn boerenkool(L)

    Mijn moeder zweert trouwens bij boerenkool uit de diepvries maar ik proef het verchil niet echt. Daarbij is die uit de diepvries vaak duurder omdat boeren kool vaak in de aanbieding is.
     

Deel Deze Pagina