Boerenkool; hoe krijg je het lekker?

Discussie in 'De lounge' gestart door frannie82, 9 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. aurora5

    aurora5 Bekend lid

    26 okt 2012
    619
    0
    0
    NULL
    NULL
    1 spek uitbakken en het spekvet erdoor
    2 een pot met augurken of Amsterdamse uitjes daarvan wat "nat" erdoor heen
    3 melk erdoor

    ;) smakelijk
     
  2. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    En de verhouding aardappel en boerenkool? Heb 500 gram boerenkool
     
  3. wish01

    wish01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    3.018
    295
    83
    brabant
    Ik doe er bij mezelf altijd een stukje boter doorheen lekker romig en wat zout!
     
  4. Blond88

    Blond88 Actief lid

    16 feb 2011
    486
    28
    28
    Ik kook de aardappelen met de boerenkool + bouilionblokje tot de aardappelen goed gaar zijn.
    Spekjes bakken en dit met het vet bij de boerenkool stampen.
    Evt. Maak ik het wat romiger door er een klont boter en wat melk bij te doen.
    Jus en rookworst erbij, jammie :-D
     
  5. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    17 jan 2010
    3.076
    0
    0
    je kunt stamppotten iets smuïger maken door er iets van het kookvocht aan toe te voegen. Je hebt van die zakjes met jus die hebben een lekker smaakje. alleen maar zout maakt de stamppot niet opeens bijzonder ;)
     
  6. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Boter erbij!

    En we eten het altijd met piccalilly en slasaus :)
     
  7. gemma87

    gemma87 Actief lid

    14 mrt 2011
    371
    2
    18
    Klontje roomboter en melk spekjes em jus heerlijk
     
  8. MissD

    MissD Actief lid

    2 jan 2012
    181
    0
    16
    NULL
    NULL
    ik doe er spekjes een scheut melk en een flinke lepel Philadelphia kruiden door heen en soms nog wat peper
     
  9. Blub69

    Blub69 Fanatiek lid

    1 mrt 2012
    2.177
    0
    0
    In de snelkookpan, boerenkool onderop, in het mandje de aardappelen, glas water erbij en koken maar. Ondertussen spekblokjes (zelf gesneden van speklappen) op laag vuur in een pan aanbakken zodat het vocht eruit komt, dan op hoger vuur bruin laten bakken. Als de snelkookpan fluit, stoom eruit laten. Aardappelen uit het mandje op de kool (niet afgieten!) stampen met spekjes en spekvet. Peper erbij, Unox worst ( andere worsten vind ik niet lekker, vaak een dikker velletje;)) erbij en smullen maar.
    Ik doe er zelden jus, boter of melk bij en heb geen droge stamppot....
     
  10. WesDaan

    WesDaan Fanatiek lid

    10 sep 2009
    2.358
    6
    38
    Ik koop altijd de diepvries zelf vind k die lekkerder dan verse.
    Daarbij bak ik spekjes erdoor heen, iet wat zout maar ook peper.
    En daarna lekker stampot jus waar ik ook nog een beetje ketjap door heen roer.
     
  11. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Met boerenkoolkruiden van Silvo geloof ik! Wat een fantastisch spul idem voor andijvie en hutspot!
    En een klontje roomboter :)
     
  12. WesDaan

    WesDaan Fanatiek lid

    10 sep 2009
    2.358
    6
    38
    ff offtopic:

    hutspot blijkt enorm lekker te zijn met een zakje nassi kruiden.
     
  13. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.035
    6.139
    113
    Happyland
    Ben ik nu echt de enige die er stukjes appel doorheen doet???
    Zo lekkerrrrrrrrrrrrr!!!!!
     
  14. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Gelukt! Gekookt in groentebouillontabletten, daarna met wat ketjap, melk en kookvocht gestampt en een zakje kant en klare rundvleesjus.
    Zelfs mijn 2 jarige vond het lekker en die vindt tegenwoordig niet veel meer lekker/wil niks nieuws proberen. .......
     
  15. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Ongeveer zo en dan met jus en azijn. Heerlijk!
    Je hebt tegenwoordig ook van die zakjes kruidemix voor boerenkoolstamp. Ook wel lekker.
     

Deel Deze Pagina