EVen over de snelkookpan, deze hebben wij: http://www.megapool.nl/media/catalog/product/cache/1/image/262x234/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/k/bk-snelkookpan-b5927-406.jpg Ben er zo blij mee! Hachee maken wij ook in 1 uurtje ofzo Oh wat trouwens ook lekker is, je spekjes vervangen door reepjes shoarma en dat door de boerenkool. Erg lekker! En weer is wat anders.
Zo dat klinkt lekker! Ik heb nog nooit boerenkool gemaakt, maar ben de laatste tijd anders gaan koken (wat meer tijd insteken en veel uitproberen). Wat voor soort bouillonblokje gebruik je dan? En moet je aan het eind het overgebleven kookvocht wel afgieten? Krijg er honger van
Hmm ga ook eens kijken voor zo'n snelkookpan. Hachee ga ik deze week proberen te maken, dus als jullie daar nog een succes recept voor hebben dan hoor ik het graag
Ja! Die heb ik ook, mijn grote vriend. Die wordt hier echt intensief gebruikt. Net als mij aardappelstoomnetje.
Ik weet niet of het al genoemd is, maar hier doen we er azijn over op het bord. Dat haalt het gronderige eruit en geeft een frisse smaak.
Ja gewoon een of twee handjes gort apart koken door de stampot heen doen op t laatst. Doen wel meer mensen uit t noorden. Ik mis echt wat wanneer er geen gort door zit
Aardappels onderin, boerenkool er op. Spekjes knapperig bakken. Gelderse rookworst (uit de verpakking) 30 min tegen de kook aan in ander pannetje Aan de pan met afgegoten aardappels en boerenkool voeg ik nog toe: een lepel vocht uit de augurken pot een paar lepels vocht uit het rookworst pannetje een scheut kikoman (less salt) soja saus een lepeltje mosterd Dan spekjes er door. Augurkjes klein snijden en in kommetje op tafel Altijd lekker!
wat klinkt dat allemaal zout en vettig wat er over het algemeen door elkaar gekookt en gestampt word. De spekbokjes zijn al vrij zout om dan ook nog zout toe te voegen vind ik niet nodig, ook spek bovenop meekoken vind ik ronduit goor klinken. Hier doe ik zo stamppot boerenkool: aardappels aan de kook brengen, dan de boerenkool erop , vers of uit de diepvries, ondertussen spekjes bakken. Aardappels gaar dan afgieten en iets kookvocht erbij laten , dan stampen, spekjes erdoor met niet al het vet wat eruit komt. scheut sap van de zilveruitjes erdoor en wat mosterd. Jus maak ik van de verse worst en niet van het spekvet En de jus doet ieder naar behoefte erbij op het bord.
Zelf doe ik de aardappelen onder, boerenkool erop, aan de kook brengen, worst (in plastic) erop, 15 minuten later even in de aardappels prikken; zijn de gaar? Dan de worst eruit, boel afgieten, half kopje warme melk en een klontje roomboter erbij, stampen en klaar! Maar mijn man houdt van boerenkool die wat gaarder is, dus soms zet ik eerst de boerenkool op, laat ik die 5 minuutjes koken, dan de aardappels erbij, 5 minuutjes later de worst en dan nog 15 minuutjes laten koken.
Hier aardappels en boerenkool apart koken en na het afgieten door elkaar stamoen met een beetje melk. Rookworst doen wij altijd in een braadpan, kwartiertje braden net als verse worst, daar krijg je lekker jus van. Mijn vriend eet de boerenkool met zilveruitjes en augurkjes, en ik met picallilly. Ben nog steeds benieuwd wat gort is, heb er nog nooit van gehoord.