Hoi dames, Mijn zoon wil sinds kort (twee weken nu ongeveer) geen avondeten meer eten (boterhammen enz. gaat wel goed). Hij lijkt wel honger te hebben (want als het tegen etenstijd aangaat, pakt hij altijd alvast zijn bordje uit het kastje en zet dit op tafel Maar vervolgens wil hij niet eten. Hij steekt zijn lepel/vork erin en that's it. Hij begint ook te jengelen en wordt boos wanneer ik hem een hapje wil geven. Gaat trouwens ook niet want hij draait steeds zijn hoofd weg. Als ik het toch in zijn mond krijg, spuugt hij het uit. Dus nu moet hij toch maar gewoon wachten tot wij klaar zijn met eten en geef ik hem meestal nog wat yoghurt (zodat hij toch iets binnenkrijgt). Hij wordt 's nachts regelmatig wakker (misschien wel omdat hij honger heeft?) en wordt ook veel vroeger wakker 's ochtends. Wat doen jullie als je kindje niet gegeten heeft? 's Avonds nog een boterham? (<-- dat zegt mijn moeder).
Ja die zou ik met honger naar bed laten gaan. Stel dat er echt 1 of 2 dingen zijn die hij niet lust dan zou ik die niet laten eten..maar bij stelselmatig avondeten weigeren dan geen alternatieven...dus ook geen boterham. Je geeft hem zo ook geen reden meer om wel te gaan eten.
ik zou denken, dan maar niet eten... Maar wil hij niet gewoon zelf scheppen en de lepen in z'n mondje doen? Of samen scheppen als dat nog niet alleen lukt? Misschien wil hij dan wel eten.
Dan zou hij bij mij niks krijgen en dus zonder eten naar bed gaan. Hier gisteravond ook zonder eten naar bed, terwijl er echt wel dingen bij zaten die hij lekker vindt.
Ach ja het zal een fase zijn, heeft verder altijd goed gegeten. Hij eet al een tijdje zelf met een leeltje of vorK, gaat ook eigenlijk heel goed. Hoef hem normaal alleen een beetje bij te sturen soms Ik heb hem tot nu toe ook niks meer savonds gegeven, hoogstens een Stukje fruit ofzo.
Vanaf anderhalf ongeveer werd het hier ook een wat lastigere eter. De ene keer wil hij helemaal niks eten, terwijl hij de volgende dag als een bouwvakker eet (zelfde eten ) Toetje krijgt hij altijd, maar verder niks. Net als wat Tuc zegt, als hij wat anders krijgt heeft hij ook geen reden om wel te eten.
Miss is t idd uitproberen. Hier zei de huisarts altijd maakt niet uit als ze niet eet. Als ze maar genoeg blijft drinken. Natuurlijk voor een bepaalde tijd. En ik zou idd niks andere geven dan is er geen reden om weer te starten met eten. Suc6!
Veel kinderen eten slechter vanaf deze leeftijd. Ze groeien minder snel en beseffen dat ze invloed kunnen uitoefenen op de situatie. Wat eet hij op een dag? Vaak zijn dit fases en dan zou ik tijdens het avondeten niks anders aanbieden. Wij zetten wel altijd rauwkost neer en dat mogen ze ook nemen. Wat hier hielp was om in de middag wat meer te geven, ik zet een bord neer met rauwkost en soms wat kaas, worst, nootjes etc. Dan krijgen ze wel de voedingsstoffen binnen en haal je wat stress weg rond het avondeten. Dan heeft hij geen echte honger meer maar geef je op dat moment ook geen alternatief. Een kind van 1,5 jaar behandelen als een volwassene en zonder eten naar bed sturen doe ik niet, hij is nog jong en zo'n fase gaat wel weer voorbij. Zeker als hij vroeg wakker wordt van de honger, zou ik hem wat geven.
Mijn kinderen eten trouwens rond 16/17 uur veel beter dan om 18. Ze zijn wat moe, hebben geen zin meer en het is soms druk. Ze hebben simpelweg meer honger op dat tijdstip dat op het tijdstip door mij bepaald. Ik geef ze zoals ik hierboven zeg, einde van de middag gewoon groente. Gek genoeg eten ze het dan wel beter dan 's avonds.
Hier eet ze tot nu toe alleen slecht bij tandjes of keel pijn enzo. Dan krijgt ze om 18.45 nog een schaaltje pap
Hier ook gehad en soms nog wel eens. Ze krijgt dan een toetje of fruit (liefst banaan want dat vult goed) en verder niet. Het lijkt me niet verstandig om te compenseren, want zo leren ze niet om te eten wat de pot schaft.
Ik merk dat ik dit ook lastig vind, "zonder eten" naar bed. Wat doen jullie dan als jullie kindjes vervolgens eerder wakker worden of 's nachts wakker worden en honger hebben?
Ik denk idd ook een fase. Ik zou hem gewoon geven wat hij wel lust, na een tijdje gaat hij echt wel weer normaal avond eten. Hier is het soms omgedraaid en wil ze geen boterhammen, soms heb ik wel 4 verschillende soorten beleg klaar, 1 daarvan eet ze echt wel .
DL wil tegenwoordig precies hetzelfde als wij. Liefst ook zelf uit de pan scheppen. Soms is dat genoeg om haar aan het eten te krijgen. Vaak niet en dan krijgt ze een toetje. Soms wil ze daarna ook haar eten weer! Als ze echt niet lekker is, warmen we daarna nog een kopje soep op (hebben we voorraadje van in de vriezer). Dat gaat altijd wel naar binnen (op schoot) en krijgt ze tenminste groenten binnen, en slaapt ze door.
Als hij ECHT honger heeft, zou hij eten Als je verder niet het idee hebt dat er iets medisch speelt, (tandjes die doorkomen, oorpijn, fikse verkoudheden die flink dwars kunnen zitten op eten), dan zou ik zeer zeker geen alternatief aanbieden. Yoghurttoetje gewoon zo laten, is onderdeel van de warme maaltijd, maar verder laten zoals het is. Niet gaan pushen met eten, dat werkt toch niet. En geen boterham geven, want dan wil hij op den duur al helemaal geen warme hap meer. Op deze leeftijd begint het gros van de kinderen slecht te eten en eten te weigeren en dat heeft met een aantal dingen te maken: *ze groeien minder hard en hebben dus minder voeding nodig dan daarvoor *ze ontdekken dat ze invloed hebben op dingen: ik kan nee zeggen en dan eet ik niet. Prima, maar hoe meer je dan meebeweegt en alternatieven aanbiedt, hoe meer invloed je kind krijgt. Meer dan gezond is voor je kind en z'n opvoeding Jij bepaalt dus wat er gegeten wordt en wanneer, je kind bepaalt hoeveel het daarvan eet. Wil het niks, dan gewoon niet. Halen ze bij het volgende eetmoment wel weer in doorgaans Geen zorgen maken dus: gezonde kinderen hongeren zichzelf niet uit en de meeste kinderen blijven wonderwel normaal groeien, ondanks dat ze vrijwel niks eten
Hier hielp het rond die leeftijd trouwens wel om op tijd te eten 's avonds. Kids dus rond half 5-5 uur, wij om 6 uur als mijn man thuis was. Als ik wachtte tot 6 uur met de kids, dan aten ze niks meer: gewoonweg te moe dan om te eten.
Herkenbare situatie!! Celine at ook niet, nu wilt ze zelf de vork vast houden en probeert ze zelf te eten. Daarnaast probeer ik haar stiekem wat hapjes te geven, desnoods bij teveel tegen stribbelen laat ik haar met haar handjes eten. Dit gaat goed, helemaal geen eten en dan naar bed begin ik niet aan. Zelf wil je ook een volle maag toch? Vind ik een beetje hard, als ze hier niet eet krijgt ze (sowieso altijd) pudding voor het slapen gaan. Kan ook aan de tijden liggen, wij aten al gauw om 18.00 en dan is ze moe. Bedtijd komt er dan aan. Laat ik haar om 17.00 eten, gaat het prima. Even proberen, zeker geen stress situatie maken. Werkte hier helemaal averechts.
Onze zoon sinds een paar weken hetzelfde. Als we iets eten wat hij vaker geeft gehad en dus kent, en hij eet dan niet, dan krijgt hij niets anders. Eten we iets wat hij nog niet kent, dan krijgt hij iets anders van me. Dit laatste gebeurd overigens niet vaak. Dus ja, als hij weigert puur om het weigeren dan gaat hij met honger naar bed. Echt met honger naar bed gaan zal hij denk ik toch niet, want als hij echt honger heeft dan eet hij heus wel.