Bolognese saus

Discussie in 'De lounge' gestart door DeBa, 8 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DeBa

    DeBa Actief lid

    4 aug 2013
    198
    0
    0
    Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar een écht lekker gezond recept voor Bolognese pastasaus.
    Die ook geschikt is voor kinderen.

    Hopelijk hebben jullie ideeën.
     
  2. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Oh ik lees mee!
     
  3. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
  4. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Ik doe altijd:
    Grote ui choppen, knoflook in plakjes, grote wortel raspen en in pan aanbakken in scheut olijfolie.
    Dan gehakt erbij en gaar rullen.
    Dan een blik tomaten erbij (met staafmixer eerst gepureerd).
    Op smaak brengen met peper en bouillonblokje. Stukjes bleekselderij erbij. Even goed laten pruttelen.
    Dan tomatenpuree (geconcentreerd) erbij en weer half uur op kleinste pit zacht laten koken.
     
  5. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Bolognese saus bestaat uit gehakt, spek, melk en wijn, met een beetje tomaten toe. Echt gezond is deze saus dus niet, maar wel heel lekker ☺☺.
     
  6. Insomniac

    Insomniac Fanatiek lid

    24 jan 2015
    1.841
    780
    113
    Virtueel assistent
    Gelderland
    Ik maak het super simpel, maar zooo lekker.

    Ui in stukjes, samen met gehakt (ik heb altijd hoh, zo'n 300 gram ) in de pan. Kruiden met Italiaanse kruidenmix en 2 teentjes geperste knoflook erbij. Dan een flinke hoeveelheid klein gesneden tomaten erin, laten pruttelen. Dan een pak gezeefde tomaat (heb alle merken gehad maar Heinz is het lekkerste) erbij, heet laten worden en klaar :).
     
  7. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Deze!!
    Simple Bolognese By Matt Preston Recipe - Taste.com.au

    Wel wat werk, maar de lekkerste bolognese ooit. Niet heel gezond volgens mij, maargoed.

    Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid (8-9 liter) en maak hier alvast allemaal schalen lasagne van (met de bechamelsaus van matt preston). Heb dan in 1 middagje werk 15 bakken lasagne (ieder een kilo) voor in de vriezer. Kids vinden het ook heerlijk!
     
  8. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    3
    36
    tja er zijn allerlei variaties. De klassieke bolognaise saus is niet zo gezond ... ;)

    Maak het nogal eens zo:
    1 a 2 rode uien snijden
    Broccoli heel fijn snijden
    dunne plakjes wortel
    reepjes paprika
    champignons in stukje snijden
    mager gehakt
    italiaanse kruiden ( net wat ik heb staan )
    evt knoflook
    Tomaten ( 6 ofzo )

    Ui aanbakken met of zonder knoflook daarna het gehakt rul maken.
    Broccoli en wortel erbij en een tijdje met deksel half op de pan laten pruttelen.
    Tomaten ondertussen ontvellen
    Champignons en paprika erbij
    Ontvelde tomaten in stukjes erbij
    Kruiden erdoor ...

    Tijdje zonder deksel laten pruttelen ( geen idee hoe lang ik ben niet zo van de tijden.. ik proef tussendoor )

    Peper erover.. en klaar..

    Maar als ik haast heb ga ik voor het volgende;
    Uitje met knoflook fruiten / mager gehakt erbij/ zakje italiaanse groente erbij / pakje gepelde tomaten
     
  9. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Maar wil TO een pastasaus of bolognesesaus? Want daar zit nogal verschil in..
     
  10. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Hier hetzelfde recept maar dan nog met courgette aubergine en basilicum erbij... en peper en zout
     
  11. Aries

    Aries Niet meer actief

    In een klassieke bolognesesaus horen volgens mij in ieder geval gehakt, pancetta, ui, knoflook, wortel, bleekselderij, tomaat en wijn.
     
  12. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    22 nov 2011
    1.068
    0
    0
    Precies. Ik ben vrij puriteins wat bolognese betreft.
    En het is gewoon puur eten en kan, wat mij betreft, prima.

    Dus beetje spek, ui, wortel en bleekselderij. Halfom gehakt, rode wijn en wat tomaten.
     
  13. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik heb een beetje het idee dat iedere zelfgemaakte, Italiaans gekruide tomatensaus 'bolognese' wordt genoemd.
     
  14. DeBa

    DeBa Actief lid

    4 aug 2013
    198
    0
    0
    Ik bedoel een bolognese saus.
    Vind het lekker over macaroni/spaghetti of in lasagne.

    Heb al wat lekkere recepten voorbij zien komen, ga van de week eens een poging doen.
     

Deel Deze Pagina