Dag dames, Mijn zoontje is nog geen jaar maar ik ben nieuwsgierig naar jullie eet-schema voor de hele dag voor een kindje vanaf 1 jaar.
Toen had ik eigenlijk geen schema meer. Gewoon zoals ik ook eet met ontbijt en lunch met boterhammetjes en dan avondeten (in het begin nog een potje en later gewoon wat wij hebben). Tussendoor een fruitje of een koekje oid. En dan 's Avonds bij het naar bed gaan nog wat melk. Niet zo spannend hier
Hier krijgt ze een fles pap 's ochtends. Tussendoor krijgt ze wat water en een koekje, peperkoek, rijstewafel. (Ze wil geen fruit 's morgens) Bij de lunch een boterham met wat melk. 's Middags krijgt ze fruit en rond 17.30-17.00u krijgt ze warm eten. Wij eten zelf vrij laat, maar dan eet ze ook wat mee. Voordat ze naar bed gaat krijgt ze nog een fles melk.
Heb een tijdje pyamapap gegeven (dat vond Thijmen heerlijk, maar is niet zo goed) en dat afgebouwd naar gewone melk.
Wat is trouwens nou beter...volle- of halfvolle melk? Heb eens lopen zoeken op internet en lees hele tegenstrijdige verhalen...
Ik doe halfvolle, maar dat is meer gewoonte. Ik dacht dat volle beter verteerbaar is, maar misschien heb ik dat mis Ligt misschien ook aan hoe goed je kindje eet voor de rest.
In het vet van volle koemelk zitten belangrijke vitamines als A en D. Maar als je bang bent dat je kind dik wordt van melk, dan zou je halfvolle kunnen nemen. Ik persoonlijk vind niet dat je moet beknibbelen op het vet van melk, beknibbel dan op andere vetten (sauzen, jus, snacks, vet vlees(waar) etc.).
Met 1 jaar (alweer bijna een jaar geleden.. ongelofelijk) ontbijt: 1-2 belegde boterhammen + 100ml volle melk + fruit OF pap 200ml + bambix + fruit lunch: 1-2 belegde boterhammen + 100ml volle melk avondeten: 200 gram met de pot mee + 100ml volle yoghurt tussendoor: koekje, rijstwafel, fruit, ontbijtkoekje, rauwkost drinken: water, thee, diksap, vers sap aangelengd met water Ik gebruik volle melk producten vanwege de redenen zoals genoemd door Zogelukkig. Nu met bijna 2 jaar gebruiken we halfvolle melk (paps drinkt halfvolle melk) maar wel volle yoghurt (paps gebruikt magere.. en daar zit echt niets in) De fles voor het slapengaan hebben we de avond voor zijn eerste verjaardag voor het laatst gegeven.
Dat is een mooie afsluiting van het baby-tijdperk . Als je leest over volle of halfvolle melk dan kun je het vast wel voorstellen dat het veel verwarring bij mij oproept. Ik ga toch voor de half-volle melk. Ook omdat wij dat zelf ook drinken, maar aangezien het toch niet veel uit maakt eigenlijk (d'r is niemand die zegt 'Je MOET persé volle melk geven',) en de vitamines A en D zitten ook in halfvolle. Mischien niet zoveel als in de volle, maar Ryan krijgt genoeg van die vitamines binnen dus daar zal het niet aan liggen. En ben mischien toch ook een beetje bang dat hij dik wordt...
Als jij denkt dat vol of halfvol niet uitmaakt, dan moet je maar gewoon halfvol geven. Krijgt je kind verder wel goede vetten binnen? Beetje boter op brood, plakje kaas, dat soort dingen? Kijk; teveel kaas, worst, vet vlees, braadboter, jus, sauzen, chips en snackjes kan je beter laten staan. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat dreumessen te weinig goede vetten binnenkrijgen. Het voedingscentrum en de cb's adviseren halfvol, daarbij niet gelet op kinderen in de groei. Kinderen in de groei krijgen niet zomaar overgewicht als ze volle zuivel tot zich nemen hoor! Dik wordt een kind door -in willekeurige volgorde-: genetische aanleg, foutief eetgedrag, te weinig beweging en/of ziekte. Heb je een reden dat je bang bent dat je kind dik zal worden?
hier krijgt ze smorgens een boterham met wat aangelengde melk, is ze heel vroeg wakker (lees voor 07 uur dan krijgt ze boven een papfles). Smorgens wil ze geen tussendoortje, tussen de middag 1 a 2 boterhammen met wat sap, als ze melk drinkt eet ze niet veel brood . Smiddags fruit of een koekje, en ze eet met de pot mee voor 95%. Voor het naar bed gaan nog een bakje kwark of een flesje melk. Ligt eraan hoe ze gedronken heeft over de dag.
ok gevonden op het internet dat er 10.0 gram van de ADH aan vitamine D in een glas van 150 cc zit. maar nog niets over vitamine A.
@ Zogelukkig, Ryan krijgt van alles voldoende binnen. Hij eet heel gevarieërd en gezond. Op dit moment is alleen het avondeten niet erg in trek. Maar dat komt wel weer, kan hem niet dwingen. Ik heb geen reden dat ik bang ben dat Ryan te dik wordt. Maar ik hoef daar toch geen reden voor te hebben, het is gewoon zo. Ik ben echt niet zo'n moeder die haar kind alléén maar gezond laat eten. Hij krijgt ook wel eens een stukje frikandel of een hapje chocolademouse, maar wel gewoon met mate. @ mamavankirsten, Ik las dat straks ergens maar kan het niet meer terugvinden van de vitamine A. Iedereen moet gewoon doen wat hem of haar het beste lijkt, er is niemand, maar dan ook niemand die hetzelfde doet als een ander.
Nou dik zal Ryan wel niet worden en zeker niet van een bekertje melk maar halfvolle melk is ook prima hoor en vaak veel makkelijker omdat het al in huis is. Het gaat trouwens niet zozeer om vitamine A en D (die kun je ook gemakkelijk zelf geven) maar om goede vetten. Vetten zijn heel belangrijk voor de mens (ook voor volwassenen) en we hebben de neiging om de verkeerde vetten tot ons te nemen en de goede vetten uit het menu te bannen. ZONDE! Van volle zuivelproducten word je bij normaal gebruik zeker niet. Maar geef alsjeblieft geen magere producten.. daar zit echt helemaal niets meer in!!!
Hier niet echt een schema. Onze meid ontbijt als ze wakker wordt (ergens tussen half 9 en half 10) met een bordje bambixpap. Tussen de middag eet ze een boterham, met wat (vruchten)sap, tijd is afhankelijk van hoe laat ze gaat slapen, soms voor en soms na het slaapje. 's Avonds eet ze wat wij eten, ergens tussen half 6 en half 7. Voor het slapengaan een flesje melk. Tussendoor krijgt ze ook wat fruit, niet echt op een bepalde tijd ofzo. En wat drinken, sap, water.. Hier trouwens wel volle melk, ze kan namelijk wel wat extra's gebruiken...