Hier hoef ik ook echt niet aan te komen met 100 gr vlees voor mijn vlees haha. Voor mezelf vind ik het prima.
Hier ook, 4 personen rond de 85 euro pw. 1 kind in de luiers. Moet zeggen dat sinds ik mijn boodschappen online doe, mij dat wel enorm scheelt.
Ook hier wordt veel uitgegeven aan boodschappen, ben ik me laatst bewust van geworden nav een topic hier. Ik doe bewust boodschappen , kopen zelden onnodige dingen en haal vooral veel groenten, fruit en bio producten. Er verdwijnt hier niets in de kliko en alles gaat op. Overigens heb ik 2 kids met voedselallergie dus voor hun kom ik qua vervanging al snel duurder uit bij eco plaza. Het is niet anders maar ik zit op circa €200- €250 per week voor 6 personen. ligt eraan of we dan buiten eten (nu afhalen of bezoek). Dit is Inclusief vis van de markt, vlees van de slager en nespresso. Verzorgingsproducten en schoonmaakproducten zitten hier niet bij, ook die zijn vooral vegan, bio en van de betere merken. Oh en frisdrank drinken wij zelden, heb het wel in huis voor bezoek.
150 gram vlees pp? Ik vind dat echt heel veel...eigenlijk een bijzondere aanbeveling. Vraag me dan af hoe het Voedingscentrum hier bij komt.
Je moet dat niet eten e . Ik eet dat ook niet hoor. Veel te veel voor mij. Maar voor een volwassen man toch niet zo extreem lijkt mij?
Ik let dus eigenlijk nooit op hoeveelheid. Maar bestel altijd in 3 voud. Dochter lust veel niet en als we iets eten (kipfilet) wat ze wel lust dan deel ik met haar. Maar bestel vlees voor het eten nooit in gewicht maar in aantal stuks. Behalve gehakt in de pastasaus gaat een pond voor 3 personen. Balletjes in de soep ook altijd een pond.
Ja vind ik ook apart. Dat is best wel heel veel vlees. Edit: voedingscentrum geeft aan max 500 per week, waarvan max 300 gram rood vlees.
Ik denk persoonlijk dat veel mensen in stuks kopen en niet in gewicht hoor Cordonbleu, schnitzel, kipfilet, hamburger, worst, speksneden,.... Zo zaken koop ik allemaal per stuk. En je zit al snel boven de 100g. Eens op AH gekeken. AH greenfields beef burger 125 g. AH gepaneerde schnitzel 2stuks is 300g. AH varkensgehakt cordon bleu 138 g per stuk. AH rundervink 4 stuks 400 g AHboomstammetjes 4 stuks voor 400g. Die boomstammetjes heb ik ooit al gekocht in AH en waren veel kleiner als die bij de slager, dus die wegen vers van bij de slager ook een stuk meer).
Ik denk niet dat dit van het voedingscentrum komt. Zij raadden voorheen 75 gram per dag aan, maar tegenwoordig (niet meer dan) 500 gram vlees (waarvan maximaal 300 gram rood vlees) verdeeld over de gehele week. Volgens mij heeft neuzeke gegoogled en is ze op een andere site met dit advies terechtgekomen. Ik vind het ook ontzettend veel!
Dat zijn dingen die we eigenlijk nooit eten, behalve kipfilet, maar dat gaat dan in stukjes door de rijst bijvoorbeeld.
Ahja hier word vlees meer als afzonderlijk onderdeel gezien. Wij zijn niet van de alles door elkaar gerechten Maar bijvoorbeeld gehakt in spaghetti saus is heel beperkt maar als ik dan verse balletjes maakt, dan zit je al snel aan meer gewicht natuurlijk. Met kip ook zo. Is dat kipfilet gevuld met kruidenkaas en thym honing dan eet ik een volledig kipfilet, is dat in een wokschotel of wrap is dat natuurlijk veel minder.
Ja hier ook. Vlees eten we eigenlijk alleen in pure vorm en amper bewerkt. Kip (bv drumsticks) eten we wel per stuk maar met van die kleine kippetjes weegt dat ook niet meer dan 75 gram per stuk vermoed ik. Heb überhaupt geen idee wat een boomstammetje is trouwens.
Ja de AH lijst was nogal veel van deze zaken . Ik koop bij de slager en daar zijn zo zaken per stuk en niet per gewicht. Vandaar dat ik ook bewust naar zo dingen keek. Boomstammetjes--> Mijn mannenvolk eet 2 keer per week gemalen vlees. Waarvan 1 keer altijd in spaghetti saus en dan de andere keer als worst, gehaktbal, hamburger, gepaneerde zaken,... Kip is ook 2 keer per week. En dan de andere 3 dagen is wat vanalles. Vis, vegetarisch, steak, varkenshaasje, kalkoen,...
Hier ging er eerder ook meestal een pond gehakt door (en toen waren we nog met z'n tweeën ) Inmiddels 3 ons, dat doe ik ook met de soepballetjes of soepvlees. En we zijn nu met z'n vieren. Als ik iets met kipstukjes maak doe ik 2 kipfilets in stukjes.
Lijkt net een kroket (is vast iets heel anders ). Met zulke dingen idd ook wel logischer dat het per stuk gaat ipv per grwicht.
Oh wij eten ook wel vlees apart hoor. Houd helemaal niet van prakjes haha. Maar dan eerder een varkenshaasje, ossehaasje, suddervlees, dus per gewicht. Geen kant en klaar vlees.
Ik zou in elk geval stoppen met het drinken uit een blikje https://wetenschap.infonu.nl/onderzoek/146865-hoge-bloeddruk-risico-drinken-uit-blikjes-plastic-flessen.html Verder zou ik niet perse besparen op boodschappen. Gezond eten is vaak iets duurder maar veel beter voor je lichaam. Besparen betekent vaak minder goede producten kopen. Gehakt nemen bijvoorbeeld in plaats van een stukje zalm. ( geldt niet voor alles natuurlijk) Ik zet liever 4 soorten groente en 3 soorten fruit elke dag op tafel dan 1 prutje doodgekookte groente met aardappelen. En lekker water gaan drinken in plaats van frisdrank. Dan maakt het ook niet uit wat het water dan kost. Vast goedkoper dan frisdrank.
Maar het artikel wat je linkt geldt ook voor frisdrank in flessen en water in flesjes en ze wil geen kraanwater.