Het enige wat ik kan bedenken is minder kopen? Mijn weekbudget gaat al op aan jouw frisdrank. Boodschappen doen met maaltijden voor de hele week in je hoofd, niet meer kopen dan je nodig bent.
Vandaar dat de bio slager me raar aankijkt als ik biefstuk van 250 gram bestel. (alleen om iets bijzonders te vieren) Deed dat ook een keer met ossenhaas, vond t verdacht worden toen er een aparte slager geroepen werd, een aparte koelkast en een bijzonder snijhoekje ingezet werd...mja moet je ossenhaas en varkenshaas maar niet door elkaar halen. Was een bedankje aan mn ouders voor t helpen klussen/poetsen in mijn nieuwe woning destijds. (ik zelf had een kipfilet trouwens) Sindsdien gingen ze wel naar de bioslager kwaliteitsverschil was duidelijk merkbaar, mja voor mij was t ff een bakkie leergeld jemig!
500 g vlees per week? Mijn steak is al 227 g als ik de supermarkt mag geloven. Wij zijn met 4, 2 volwassenen en 2 kinderen dus als ik iets maak met kipfilet is het 3 kipfilets minstens (afhankelijk van de grootte). Die kleine varkenslapjes zijn er anderhalf voor de kinderen, man en ik elk 3. Pastasaus maak ik wel gelijk 5l maar daar zit dus al 2 kg gehakt in en minstens 500 g spek en daar gaan ook nog hamblokjes door. En als we vis eten is dat ook wel meer dan 200 g pp. Ik eet ook enkel vleesbeleg op brood of eiersalade. Geen vlees is niet gegeten voor mij.
Dat is wel echt veel hoor. Wij zijn met 5 en hier gaat er vaak 1 grote kipfilet of 2 kleintjes. Zo n 300-350 gram. In een 3 dubbele portie pastasaus gaat 500 gram gehakt. Ik hem wel meestal vlees van de slager. 500 gr gehakt van de slager is meer dan 500gr van de supermarkt, daar zit veel meer vocht in.
Dat kan natuurlijk, zelf denk ik er echter totaal anders over. Ik ben opgevoed op een vegetarisch dieet en pas op mijn 20e (matig) vlees gaan eten. Regelmatig eten we vegetarisch of veganistisch en als we al vlees eten dan is dat meestal maar een beetje. Een echte vleesfanaat zal ik waarschijnlijk nooit worden. Kipfilet nemen we een hele en dat gaat dan in stukjes door een gerecht. Dat vinden wij prima zo, het geeft voldoende vlezige smaak en wij zien vlees meer als smaakmaker dan als basis. Eiwitten krijgen we sowieso genoeg binnen door het eten van ei en peulvruchten. (Geen idee hoe groot een varkenslapje is, heb dat nl nooit gegeten.) En een stuk (rood) vlees eten we wel eens, maar niet erg vaak. Het advies van het voedingscentrum is obv klimaat en gezondheid. Het zal best dat vlees lekker is hoor, maar zij nemen als uitgangspunt niet zozeer de smaakbeleving maar het variëren met plantaardige en dierlijke producten. Dit omdat veel dierlijke producten consumeren niet erg goed is voor je gezondheid en het milieu.
Weet je zeker dat je geen te hoog cholesterol hebt? Ik kan mij niet voorstellen dat jullie een uitgebalanceerd voedingspatroon hebben, eten jullie ook meer dan 300 gr groenten per dag? Ik denk dat TO al veel tips heeft gekregen en het wel duidelijk is dat ze het beste kan besparen op de blikjes en pakjes. Idd stapje voor stapje en begin in het gezin met een gesprek, waarom je geen blikjes en pakjes meer haalt (als het niet voor het geld is, dan wel het milieu) laat ze uitrekenen hoeveel dit is en laat ze bewust worden wat er gebeurd in je lichaam met zoveel suiker. Samen zal je dit moeten doen, dan komen jullie ook het verst.
Nee tegenover het vlees moet je toch ook veel groenten hebben? Het staat idd een beetje krom, heb het even veranderd.
Ik hou ook van vlees, heerlijk! Je kunt me ook echt niet blij maken met bega gerechten. Vlees of vis. De combi surf en turf vind ik ook heerlijk overigs! Ik meet eigenlijk niks af. Maar 500gram per week. Nou daar ga ik ruim overheen hoor! Ik bedoel. Ik draai van 500gram gehaktballen voor bij de bloemkool oid. Daar eet ik dan ongeveer de helft van, iets minder. Dus 200 gram. Nou dat zijn 2,5 a 3 ballen. Zoveel is dat niet vind ik. Als ik dat dus al 2 avonden doen, heb ik het vlees al bijna op wat ik over de hele week zou mogen eten, mij te weinig. En nee. Heb geen te hoog cholesterol
Moest 35 euro afrekenen voor 3 stukkies vlees...1 kipfilet, 2 runderhaasjes. Heb ze toen maar bij mn moeder gebakken ipv in mn destijds ikea pan. (tegenwoordig alleen B&K) Ze vond t al verdacht dat ik t vroeg. Leergeld is 1 ding, maar zulk vlees verzieken in een ikeapannetje is een doodzonde.Heb mn mond dichtgehouden mja moeders zijn moeders die hebben aan een blik al voldoende.
Alsof je alleen een hoge bloeddruk krijgt van vlees. Waar maak je je druk om.... Voor mij val je nu echt even onder de noemer Azijnzeiker.... En maar door emmeren. Wat zou het dat ze veel vlees eet. Wat raakt jou dat? Laat haar.