Wat bedoel je dan qua lekkers in huis wat zoveel kost? Ik heb bv altijd in huis: Chips Chocola 1 pak koekjes Bladerdeeg/tomatenpuree (pizzahapjes maak ik ervan) En een salade/kaasje op een toastje. Wijn en bier staat trouwens ook altijd op voorraad. Dus bij onverwachts bezoek kan ik altijd wel iets aanbieden..eten ze mee? Geen probleem,dan gat de pan helemaal op ipv een deel in de vriezer..
als je een beetje oppast kun je best goedkoop in de week uitzijn. Wij eten ( 5 pers) per dag een brood (soms meer) iedereen eet 2/3 stus fruit/groente (lidl) Kids eten na school een koekje/snoepje avond eten is elke keer anders en ja ook wij hebben een avond dat we brood eten (ivm gym etc en dat de kids er dol op zijn) en een patat avond op zaterdag (airfryer) voorbeelden van avond eten Maandag : stoofpot/ovenschotel/pasta dinsdag: door zwemmen vaak iets wat ik alleen nog maar in de oven hoef te zetten ( maak ik smorgens klaar) wraps ovenschotel etc woensdag : groente/vlees aard dond: brood (soms met ei) vrijdag ook iets uit de oven ivm zwemles zaterdag patat zondag vaak iets van hapjes op tafel ( dus ook komkommer/paprika tomaatjes/druiven of soep
+- 100 per week, zijn met zijn tweeën.. Vaak t weekend ook ergens lunchen en dat kan dan daarvan. Frisdrank enzo kopen we vaak in Duitsland als we richting mijn familie gaan (zoizo om de week) want coca cola 2 liter is daar maar 1.39 en slaan we vaak meer in. Doe ook elke dag boodschappen want kan nooooit vooruit denken met eten.
Wij zouden best wat goedkoper uit kunnen zijn als ik het zo lees, maar het is ook een deel gemakzucht denk ik, als ik in de winkel loop heb ik ten eerste altijd haast haha en er nooit zin in, dus ik wil er zsm weer uit en koop gewoon wat ik wil eten zonder echt op aanbiedingen te letten.
Ik doe voor ongeveer 200 euro grote boodschappen in de maand. Hier 1 volwassenen een bijna volwasssen( eet als een volwassen man) haha. En een kind. 20 euro in de week haal ik dan nog wel brood fruit of vleeswaren er bij smeerkaas zak je chips zit dus zo rond de 280 euro in de maand aan boodschappen als je het zou delen door vier zou het ongeveer 62.50 in de week zijn aan boodschappen. Vaak hou ik van mijn maandboodschappen weer over voor de volgende maand bijvoorbeeld fris. Dat gaat niet altijd gelijk helemaal op. Ben een voorraad dame. maakt geen week menu. Vlees sla ik ook in maar zit in het maand geld. Ik rook zelf en ben rond de 80 euro in de maand daar aan kwijt ik draai zelf sigaretten. Daar op zou ik nog kunnen bezuinigen maar dat zie ik voorlopig nog niet lukken. ( helaas) De helft van het roken zit ook in het maand geld trouwens ik haal twee bussen in de maand bij de lidl dat is dan 40 euro. En de rest van de maand andere bussen twee of drie. Zit verschil in grammen van die bussen je hebt ze voor een 10 euro maar daar zit weer de helft minder in dan van 20..
Ongeveer 75 euro voor 2 personen. Hangt een beetje van week tot week af, want sommige weken maar 50 en andere weken ineens weer 80 of meer. Als het echt moet kan het met minder. Maar momenteel geen zin in. Man heeft overigens elke maand maaltijdcheques van zijn werk en een deel van 't eten wordt daarvan betaald.
Zou je willen meeschrijven in het topic Weinig boodschappengeld, wat eten deel 4.. ik denk dat wij nog veel van je kunnen leren. @Hier 550 euro per maand incl luiers, benzine, kadootjes
3 kinderen, waarvan één in de luier en nog flesvoeding. En 2 volwassenen. Wij zijn per week, inclusief luiers en voeding, 200-250 kwijt.
Ik heb het de eerste jaren met 2 volwassenen en een tweeling van 0-2 jaar gered met 50 euro per week incl luiers. Ik maakte hele lijsten en weekmenus om het zo goedkoop mogelijk te doen. Nu wij uit elkaar zijn en ik met mijn (inmiddels) 3 kindjes woon let ik niet heel erg meer op de prijzen. Ik haal gewoon wat vooral makkelijk en lekker is. En er staat savonds vaak wat lekkers op tafel, tapas of borrelhapjes of sushi, samen met een biertje of wijntje Ik zit nu op zo'n 80-100 euro per week
Ik ben wel benieuwd naar meer weekmenuutjes Zowel met een groter als een kleiner budget, interessant om te zien hoe andere het doen.
Deze week hoef ik geen boodschappen te doen, behalve melk. Deze week eten wij Zalm, aardappelgratin met geroosterde groenten uit de oven op maandag Rundvleesstoofpot met aardappelen, wortelen, uien op dinsdag Woensdag pasta met zalm en spinazie Donderdag Lamsbout met roasted potatoes en groenten Vrijdag Chili con carne Zaterdag gevulde kippensoep, broodjes en ei Zondag zijn we er niet want dan gaan we een dag weg. Dagen zullen misschien onderling omgewisseld woden, net waar we trek in hebben. Zalm was 2.24 voor een hele zalm, en dan heb ik nog een halve over na deze 2 maaltijden. Lamsbout was 1.41 Rundvlees ben ik voor betaald om te kopen (originele korting van 1£ ging er af terwijl ze nog maar 40p kostten) Aardappels 3kg voor 9p Pasta 3kilo voor 85p Gehakt voor chili con carne 33p (500 gram) Rijst 5 kilo voor 3£ Blikjes bonen 20p per stuk trays met roasted vegs 21p per stuk, gebruik er 2 per maaltijd (1kg totaal) Spinazie 8p per zakje Kip voor de kippensoep 1£ soepgroenten 18p Eieren 12 stuks vrije uitloop voor 1£
Ik let niet echt op geld. Maar let wel op aanbiedingen etc. Meestal zijn wij gemiddeld rond de 75 euro kwijt. Soms iets minder soms wat meer. 2 volwassen 1 kind. Dit is excl. verzorgingsproducten, schoonmaakproducten, kattenvoer en gritt en luiers.
Klinkt erg lekker en gezond Tommo! 😋 Erg knap dat je dit kan voor zo weinig geld. Gooi je veel dingen in de vriezer, óók groenten en broden en zo? En hoe doe je dat met broodbeleg en tussendoortjes?
Ons weekmenu komende week; Zat; Pita's met shoarma, zelfgemaakte knoflooksaus en rauwkost Zon; Bloemkool curry met kikkererwten en zilvervliesrijst Ma; Quinoa met vegetarisch groentenprutje Di; Zelfgemaakte groentensoep met gevulde foccacia Woe; Buffetje met zelfgemaakte vissalades, snacks, rauwkost, worstjes in bladerdeeg, zelfgemaakte pizza, etc. (de oorspronkelijke planning met gerechten gaat niet door ivm moeilijke eters te gast) Don; Zelfgemaakte aardappel gratin met kipfilet van de grill en honing wortels uit de oven Vrij; Volkoren couscous met braadworst uit de oven en gekruide groenten uit de oven Zat; Vegetarische spinazietaart Zon; Restjes Vandaag hebben we alleen een boterham met omelet en rauwkost gegeten omdat we niet zo'n trek hadden/niet zo lekker zijn. Dan schuift het weekmenu automatisch op.
@Tommo; ik vind het altijd zo inspirerend om over jouw menu en boodschappen te lezen! Jammer dat ze hier in Nederland niet zoveel afprijzen, zou een hoop onnodig afval schelen.
50 euro per week inclusief luiers, cosmetica etc. Wij eten deze week: -Rijst met roerbakgroente en kip -Gebakken aardappels, hamburgers, zelfgemaakte appelmoes -(31 dec) drumsticks, gehaktballetjes, gevulde eitjes, allemaal kleinere hapjes. -Pasta -Overgebleven pasta -Pompoensoep Ik snijd zoveel mogelijk zelf groenten en maak ook zoveel mogelijk zelf. Verder eten wij weinig vlees, meestal zo'n 100-150 gram vlees door een maaltijd. Toevallig eten we deze week 3 dagen achter elkaar wat meer vlees. Vlees haal ik altijd bij de Turkse supermarkt, dat is echt zóveel goedkoper. Groente probeer ik daar ook te halen maar dat is niet altijd even mooi.
Waar wij vooral de mist mee ingaan is dat wij kopen waar we zin in hebben. Heb zo gauw even geen week menu. Hier in huis wordt veel (heel veel) koffie gedronken (Senseo, extra dark). Ik zelf beperk het tot 4-5 kopjes per dag, maar manlief veeeeeel meer. Daarnaast zijn wij soms net huisje weltevree want we hebben te pas en te onpas visite. Ook de visite drinkt veel koffie mee. Voor het goede zouden we een normaal koffiezet apparaat moeten hebben, zou ons veel geld schelen. Daarnaast drinkt mijn man ook heel veel Coca cola. Ikzelf ben niet van de frisdrank maar van de sap en melk. Er gaan hier vrij veel pakken sap doorheen van oa Appelsientje, Roosvicee enz enz. Eten is hier heel erg wisselend. Mijn man en ik werken beide ploegen, dus kiezen we ook heel vaak voor makkelijk. Ik ben niet zo van de kant en klaar maaltijden van de supermarkt, maar ga bijvoorbeeld wel naar de groenteboer om daar zelfgemaakte, verse maaltijden te kopen. In deze tijd van het jaar zijn dat veelal stamppotten. En omdat ik dan geen zin meer heb om naar de supermarkt te gaan voor alleen vlees of worst, kies ik dan voor een veel te dure slagersworst of gehaktbal bij de groenteboer. Vorige week toevallig nog gehaald en dat was voor 1 avond 19 euro ongeveer. Dus dat tikt wel flink aan. Verder hebben we altijd veel koekjes in huis. Mijn man eet altijd wit brood of witte bolletjes en mijn zoontje en ik eten liever normaal bruin brood. Vaak van de supermarkt maar soms ook van de bakker. Verder proberen we qua maaltijd zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten, maar dit lukt ons niet altijd. Het liefst eten we aardappels, groente en vlees, maar we eten ook zeker 1 keer per week een pasta gerecht. Denk aan nasi, bami, spaghetti of macaroni. We houden overigens niet van kliekjes invriezen, dus wat overblijft verdwijnt 9 van de 10 keer in de prullenbak. Pffff als ik jullie verhalen zo lees zouden we een boel kunnen besparen.