Nou dames wie kan mij helpen! Haha ik wil iets gaan maken wat ik nog nooooit gemaakt heb... Maar ben in een kookbui Nou heb ik net een recept gelezen met gebakken zalm, groene asperges en krieltjes(lijkt me lekker voor vriend ik lust het niet) Maar nu... Kan je groene asperges gewoon altijd in de supermarkt kopen? En je moet ze natuurlijk schillen... Hoe weet je wanneer ze goed geschild zijn....
Met botte kant van mes eventuele losse schubben van zalmhuid verwijderen. Visvlees besprenkelen met 2 el citroensap en grof peper erboven malen. Van dille 2 takjes apart houden, rest van kruiden zeer fijn snijden en met elkaar mengen. Zalmfilets rondom, behalve op huidzijde, stevig in kruidenmix drukken, zodat ze geheel met kruiden bedekt zijn. Zalm nog 10 min. op kamertemperatuur laten komen. Rest van kruidenmix met 1 el citroensap door 2 el olijfolie roeren. Houtachtige uiteinden van asperges snijden en asperges in de lengte halveren. Bereiden Asperges in hapjespan in water met zout in 10 min. beetgaar koken. Krieltjes met 2 apartgehouden dilletakjes volgens instructies op verpakking gaarkoken. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten. Zalmfilets op huidzijde in pan leggen en losjes met aluminiumfolie afdekken. Zalm op laag vuur in 8-10 min. nèt gaar laten worden. Zout erboven malen. Asperges met schuimspaan uit pan nemen en over twee warme borden verdelen. Bestrooien met zout en kruidendressing erover scheppen. Zalm voorzichtig op asperges leggen. Krieltjes afgieten en naast zalm op bord leggen. Dit is het recept... Ik snap nu alleen niet zo goed van het bovenste stukje Je moet de vis besprenkelen met citroensap e.d Maar dat moet op de kant zonder vel neem Ik aan of niet? Ik ben echt een leek met vis haha
Groene asperges alleen schillen als ze er niet zo heel mooi uitzien, anders idd alleen even het onderkantje afsnijden... Zou zelf denk ik beide kanten van de vis met wat citroensap besprenkelen. Als je niet zeker bent van de hoeveelheden, gewoon een klein beetje doen. Moet niet teveel gaan overheersen natuurlijk. Succes ermee!
nee hoor, de witte wel. klinkt goed dat recept. ik verwerk ze altijd in quiches, jummie! of ze overal verkrijgbaar zijn, weet ik niet, dacht het wel. hier in ieder geval in t seizoen wel.
Hier liggen ze gewoon op de groentenafdeling bij de AH....en anders moet je ze zeker bij een groentenzaak kunnen vinden.
dat heb ik volgens mij vorige week daar gezien.. die jongen had zijn groene asperge ook niet geschild maar werdt er wel uit gekiept omdat hij niet te snijden was door het taaie huid zeg maar..
oh als er geen groene zijn kun je ook witten gebruiken. die heb je bij ah vomar (als jullie die hebben) die moet je zeker schillen
@ mrs nuke die afleverin heb ik dus ook gezien! Vandaar de verwarring... En k heb de groene al gevonden gelukkig Nog een vraagje.. Je moet die krieltjes gaar koken. Met dille.. Maar kan e dat ook bakken? Das was lekkerder als gekoote krieltjes..