borrelhapjes

Discussion in 'De lounge' started by anniek, Nov 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Toys

    Toys Fanatiek lid

    Jul 21, 2006
    3,326
    0
    0
    Nou dat klinkt zeker heerlijk! Ik begin al te kwijlen :)
     
  2. Toys

    Toys Fanatiek lid

    Jul 21, 2006
    3,326
    0
    0
    Stukjes kipfilet snijden en daar om heen een plakje ontbijtspek ... en dan bakken maar! Jummie jummie... bij ons altijd een favo!
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,275
    6,802
    113
    Dat maakte mijn moeder vroeger ook, :p maar dan deed ze er nog een plakje kaas tussen ( tussen het spek en de kip)

    Lekker!
     
  4. Toys

    Toys Fanatiek lid

    Jul 21, 2006
    3,326
    0
    0
    K'heb het ook van mijn mouder ;)
     
  5. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    Aug 30, 2006
    2,445
    0
    0
    Culemborg
    Open gesneden vijgen met een plakje monchou ertussen
     
  6. Otje

    Otje Fanatiek lid

    Apr 10, 2006
    4,703
    0
    36
    Mmmmmmmm het water loopt me in de mond hier!
     
  7. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    he dames bedankt voor de tips...
    heb een heel tijdje op internet gespeurd en vanalles verzameld; wellicht ook iets voor jullie;

    stokbrood potje rode pesto champignons peper en zoutstokbrood in plakjes snijden en in een koekepan met olijfolie aan beide zijden roosteren(dat ze lekker knapperig worden) Tegelijk in een andere koekepan de champignons bakken,hierover wat peper en zout Dan de stokbroodjes uit de koekepan halen en hier op de rode pesto smeren daarna de champignons erover verdelen
    Vlindervormige koekjes met hartige vulling. Je kunt de palmiers enkele dagen van tevoren bakken als je ze en in een goedgesloten trommel bewaart.*Voor ? 12 stuks ? ? 3 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid ? ? 1 dl pesto ? 50 g rauwe ham, heel fijn gesneden (of gemalen) ? 2-3 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas ? bakplaat, met bakpapier bekleed*Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap van ? 18 x 18 cm. Deeg royaal met pesto bestrijken, hierbij aan randen ? 1 cm vrijhouden. Ham en parmezaanse kaas over pestolaag verdelen en deeg vanaf beide zijden oprollen. Gevuld deeg in plasticfolie rollen en in koelkast ? 30 minuten laten opstijven. Oven voorverwarmen op 220?C. Deeg in ? 12 stukken van ? 1.4 cm dik snijden. Palmiers op bakplaat leggen en in midden van oven in 12-15 minuten krokant en licht brui bakken. Palmiers op rooster laten afkoelen.
    Partyworstjes in bladerdeeg*doe de partyworstjes in een vergiet en laat ze uitlekken *rol de party-croisants uit en snij ze langs de stippellijn uit *smeer met een kwastje mosterd of curry op de stukjes deeg. let op! niet teveel! *leg 1 partyworstje op een stukje en rol hem in. Het maakt niet uit of het worstje uitsteekt. *als alle worstjes zijn ingerold, op de bakplaat in de oven en bakken totdat croisanyje bol en bruin is. *uit de oven op een schaal[/color]
    TONIJNTAPENADE: Pureer de tonijn op olie met 2 eetl. kappertjes,6 gedroogde tomaatjes.1 eetl. citroensap en de olijven in de keukenmachine tot een grove pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe de tapenade in een mooi schaaltje.
    Tzatzikie met gehaktballetjes*1 snackkomkommer zout 50 g pistachenoten 4 eetlepels olie 4 takjes munt 500 g rundergehakt 1/2 theelepel gemberpoeder versgemalen peper 2 teentjes knoflook 2 bakjes Griekse roomyoghurt (à 150 g)*Komkommer schillen, in lengte doorsnijden en met theelepel zaadjes verwijderen. Komkommer op grove rasp raspen of in kleine stukjes snijden. Komkommer in zeef bestrooien met zout en ca. 20 minuten laten staan. Intussen pistachenoten pellen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en pistachenoten kort bakken, daarna in stukjes hakken. Munt fijnhakken. In kom gehakt mengen met pistachenoten, helft van munt, gemberpoeder, zout en peper. Gehakt tot ca. 30 kleine balletjes vormen. Vocht met lepel uit komkommer drukken. Knoflook boven kom uitpersen. Yoghurt, komkommer en rest van munt erdoor roeren. Tzatziki op smaak brengen met zout en peper.*In koekenpan rest van olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes warm, lauw of koud serveren met prikkers en tzatziki.
    Omelet rolletjes plus minus 36! Heerlijk borrelhapje. Smaakt verrukkelijk. Kan een dag van tevoren al voorbereid worden. Prima dus voor een feestje.*6 eieren - peper, zout - scheutje melk - boter om te bakken - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 150 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. boursin of AH) - 150 gram rauwe Ardenner ham*Eieren loskloppen met peper, zout, melk en fijngehakte peterselie. Boter verhitten en hiervan dunne omeletjes bakken. Af laten koelen. Omeletjes besmeren met roomkaas. Plakken ham erover verdelen. Omeletjes oprollen. Verpakken in plastic folie en op laten stijven in de koelkast.
    Boursinhapje met zalm;Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin. Rol ze op en verpak ze in de aluminiumfolie. Laat de rolletjes een uur in de koelkast stevig worden en snijd ze in plakken (ca. 5 plakjes per rolletje). Leg de hapjes op een platte schaal en serveer ze direct.
    Bladerdeeg met ham, kaas en pestoBesmeer de plakken bladerdeeg (niet gesneden) met de pesto, laat hierbij een zijde onbesmeerd Beleg met de rauwe ham en de kaas Rol de plakjes bladerdeeg stevig op en plak dicht met de onbesmeerde rand van het bladerdeeg Leg de rolletjes even in de koelkast Snijd de rolletjes in dunne plakjes van ongeveer een centimeter (9 a 10 plakjes uit een rolletje)Leg de rolletjes op een bakblik en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin
    frikkandelbroodjes*6 frikandelen, chilisaus (naar smaak zoet of pittig kiezen), 10 plakjes bladerdeeg, 1 ei.*Ondooi de plakjes bladerdeeg en snijd elk plakje in 3 repen. Ondooi de frikandellen en snijd elke frikandel in 5 stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. smeer elk plakje bladerdeeg in met een lepeltje chilisaus. Leg hierop de frikandel en druk hem dicht. leg de bladerdeegbroodjes op vetvrijbakpapier en smeer ze in met het los geklopte ei. Bak de hapjes in ongeveer 15 minuten goudgeel.
    Gevulde eitjes met tonijn4 eieren - 1 eetlepel tonijn uit blik - 3 eetl mayonaise - 1 eetl gehakte bieslook - zout - paprikapoeder / wat bieslookstengels
    Borrelsoesjes met tonijnvullingSoesjes: 1 dl. water - 50 gram boter - mespunt zout en mespunt witte peper - 60 gram bloem - 3 kleine eieren Tonijnvulling: 1 blikje tonijn op water - 200 gram verse roomkaas ( mon chou ) - zout - peper - citroensap - bosje bieslookOven voorverwarmen op 225?C. Water + boter + kruiden aan de kook brengen. Bloem in een keer toevoegen. Pan van warmtebron afhalen en dan een voor een de eieren toevoegen. Goed roeren. Bakplaat bekleden met bakpapier of goed invetten. Met koffielepel bergjes op de bakplaat (? 25 stuks). Soesjes ? 25 minuten bakken. Tonijn uit laten lekken. Bieslook fijnsnijden of knippen. Tonijn vermengen met roomkaas ( mon chou ) , peper, zout, wat citroensap en wat fijngesneden bieslookGebakken en afgekoelde soesjes horizontaal halveren en vullen met het tonijnmengsel. Bestrooien met bieslooksnippers.
     
  8. Esmeralda

    Esmeralda Actief lid

    Apr 27, 2006
    147
    0
    0
    Babyleidster
    Alkmaar
    Oliebollen! :) :) :)
     

Share This Page