Jee wat klinkt die vraag stom Ik ben net zwanger en uit men bloedafname blijkt dat ik geen antistoffen heb tegen toxoplasmose, dit houdt oa in dat ik geen rauwe eieren of producten bereid met rauwe eieren mag eten. Als ik kijk bij de ingrediënten zie ik oa scharrelei-eiwit staan. Nu ben ik aan het twijfelen of ik dit mag eten? Heb het voorlopig maar niet gegeten maar had er zoooo een zin in!! groetjes
Denk niet dat het met 5 weken al kwaad kan kindje berijkt misschien net de baarmoeder pas. maar of je iets met geklopt eiwit mag eten weet ik niet eerlijk gezegt, groetjes
Je mag inderdaad geen rauwe melk, rauw ei en rauw vlees. Maar in principe mag geen enkele zwangere dat nemen, want de meesten worden niet getest op antistoffen tegen toxoplasmose. Toxoplasmose is juist het gevaarlijkst in de eerste 3 maanden, maar goed, daarna ook goed op blijven letten natuurlijk. Maar een quornburger bak je toch??? Dan zit er toch geen rauw ei in?
En met 5 weken zit je kindje al zeker zo'n 2 weken in je baarmoeder, daarom maakt je lichaam ook hcg aan waardoor je positief test.
Leuke vraag! Ik eet al jaren vegetarische en heb quorn nooit als schadelijk voor mn kleine gezien. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat toxoplasmose daar in kan zitten. Toch nieuwsgierig heb ik even gesurfed en vond op de site van de vegetarierbond een tekst waarin geen negatief advies voor het eten van quorn tijdens de zwangerschap wordt gegeven: Vegetariers.nl Voeding tijdens de zwangerschap en als je borstvoeding geeft Hopelijk heb je er wat aan!
Dit wist ik niet maar toch denk ik dat het nu niks meer uit maakt je kan ook wijn of bier of wat dan ook rond die tijd nog tot je nemen omdat je niet weet dat je dan al zwanger bent toch! De een weet het wel met 5 weken en de ander komt er pas met zes zeven weken achter zo als ik bv.
Tuurlijk, dit gaat niet om rauwe producten, en je bakt ze daarnaast zelf ook nog. Ik ben vegetarier en eet niet anders dan quorn/soja producten.
Bij rauwe melk gaat het om listeria en bij rauwe eieren om samonella. Volgens mij is het alleen bij rood vlees dat er toxoplasmose in kan zitten? Als je al die producten goed verhit/bakt kan je het prima eten.
Even via wikipedia: Om toxoplasmose besmetting te voorkomen dien je te vermijden: - de kattenbak te verschonen als daar jonge katten in hebben gepoept. Alle katten raken ermee besmet, maar ze scheiden alleen cysten uit gedurende een paar weken na de eerste besmetting; de cysten worden pas na 48 uur buiten het lichaam te hebben vertoefd infectieus. Normale hygiëne en geregeld verschonen zijn voldoende om besmetting te voorkomen. - tuinieren - rauw of onvoldoende verhit vlees (bijvoorbeeld van de barbecue) te eten - ongewassen groenten te eten (risico op besmetting met mest van besmette dieren) Heeft dus idd niks met evt. rauwe eieren te maken, maar die zijn wel weer gevaarlijk voor salmonella.
Hier staat dat er in rauw ei ook toxoplasmose kan zitten 9Maand.com... Zwanger worden... En dan? Zwangerschap, bevalling en je baby!