Ik heb zaterdag een bak karbonade uit de vriezer gehaald. het is gelijk de koelkast ingegaan om te ontdooien. Nu zijn we het gister vergeten. Is het vandaag nog goed? het heeft constant in een koelkast gestaan.
Rund- of varkensvlees Vers (of ontdooid) rund- of varkensvlees kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Rauw gehakt, hamburgers en slavinken zijn 1 dag te bewaren. Gebakken en gebraden vlees (goed afgekoeld buiten de koelkast) bewaar je niet langer dan 3 tot 4 dagen in de koelkast. Rauw en geroosterd vlees dat is overgebleven van het gourmetten altijd weggooien.
Maar wat ik me wel afvraag: wanneer heb je dat vlees gekocht toen het de vriezer inging? Ik denk namelijk dat er nog wel een verschil in zit of het 2 maanden ingevroren heeft gezeten of 1 week....
tja ik zou het niet meer doen.. als het zaterdag uit de vriezer is gehaald,ligt het dus al 3 dagen in de koelkast. ik heb 5 jaar bij de slagerij gewerkt.en hier hebben we geleerd dat niet meer te doen..