Ondooit vlees- houdbaarheid

Discussie in 'De lounge' gestart door upc, 1 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. upc

    upc Niet meer actief

    Ik heb zaterdag een bak karbonade uit de vriezer gehaald. het is gelijk de koelkast ingegaan om te ontdooien. Nu zijn we het gister vergeten. Is het vandaag nog goed?
    het heeft constant in een koelkast gestaan.
     
  2. tweemeisjes

    tweemeisjes Niet meer actief

    Rund- of varkensvlees
    Vers (of ontdooid) rund- of varkensvlees kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Rauw gehakt, hamburgers en slavinken zijn 1 dag te bewaren. Gebakken en gebraden vlees (goed afgekoeld buiten de koelkast) bewaar je niet langer dan 3 tot 4 dagen in de koelkast. Rauw en geroosterd vlees dat is overgebleven van het gourmetten altijd weggooien.
     
  3. tweemeisjes

    tweemeisjes Niet meer actief

    Oh ja, smakelijk eten! ;)
     
  4. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Ja hoor is nog wel goed!
     
  5. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Maar wat ik me wel afvraag: wanneer heb je dat vlees gekocht toen het de vriezer inging?

    Ik denk namelijk dat er nog wel een verschil in zit of het 2 maanden ingevroren heeft gezeten of 1 week....
     
  6. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    ik gooi altid mijn vlees weg als ik het na 1 dag niet heb gebruikt hi hi
     
  7. tweemeisjes

    tweemeisjes Niet meer actief


    Ja, dat is ook een goede vraag :) was ik zo 1,2,3 niet opgekomen ;)
     
  8. ikkelies10

    ikkelies10 Fanatiek lid

    31 jul 2007
    2.139
    0
    0
    thuiszorg
    noord-holland
    tja ik zou het niet meer doen..

    als het zaterdag uit de vriezer is gehaald,ligt het dus al 3 dagen in de koelkast.
    ik heb 5 jaar bij de slagerij gewerkt.en hier hebben we geleerd dat niet meer te doen..
     

Deel Deze Pagina