Nu heb ik de aardappelen geschilt en al in de pan met water zitten, ik heb de broccoli in roosjes gesneden en in water staan en het gehakt voor een gehaktbal staat te ontdooien... maar... ik heb helemaal geen zin in broccolli en aardapelen met een gehaktbal... iemand hier een idee hoe ik dit simpel kan upgraden naar iets wat smakelijker en minder afgezaagd is?
ovenschotel gehakt rul bakken met ui en knoflook op bodem broccoli koken beetgaar, roerbakken heel even met bakje roomkaas met kruiden erdoor, dit op t gehakt aardappels puree van maken, erboven op, kaas paneermeel erop in oven tot kaas bruin is, smakelijk!
ja ovenschotel...lekker met provenciaalse kruiden, wat tomatenpurree, chillipoeder, knoflook en lekker geraspte kaas...mss heb je nog ui en paprika ofzo in huis voor erbij
Idd een ovenschotel.. Tomaatjes erbij, knoflook, prei of uitje, beetje kruiden die handel, geraspte kaas erover en klaar.. Heerlijk!
Wat grappig, mijn man had precies hetzelfde gisteren, alleen met een vegaburger ipv gehakt. Hij belde me op werk om me er over door te zagen. Is het anti brocolli met piepers week ofzo? Hij heeft uiteindelijk een recept van AH gebruikt met tijm en mozzarella. Werd een heerlijke vegetarische ovenschotel! Gewoon aardappels in schijfjes, brocolli in roosjes, koken tot beetgaar maar zeker niet slap, in laagjes in de oven, een hele zooi mozzarella erbij, tijm erover, en bedekt onder aluminiumfolie iets van 25 min in de oven. Was niet spectaculair maar wel een leuke upgrade van een saai aardappel-groente... diner.
Hilarisch anti broccelidag vndg! Wij hebben alleen nog brocceli loggen en aardappels en besloten om er een ovenschotel van te gaan brouwen. Nog nooit gedaan. Dieze heb ik in de planning staan. Broccoli ovenschotel met gekruide eieren en yoghurtsausje
Ik ga maar eens voor de ovenschotel met kruidenkaas variatie. Thanks meiden, indd nationale anti-broccoli-op-zijn-hollands-dag! haha
Ik had hetzelfde afgelopen maandag. Maar heb het toch maar zo gegeten, ik had zelf ook even geen inspiratie.
Hahahaha, het is echt Inspiratieloze Brocolli met Aardappels week. Er zijn heelveel lekkere ovenschotels mee te verzinnen, zeker als je iets meer in huis hebt (eieren, zure room, feta, noten, tomaatjes).
Ik vind het sowieso een inspiratieloze week... Als ik naar buiten kijk zie ik donkere wolken, het regent en is koud. Lijkt meer op herfst/winter en dus stamppot, aardappels/vlees/groenten enz.. Toch zit ik met de lente kriebels en neig ik meer naar wat frissere maaltijden.. pff
Hier is broccoli-pesto-pasta het favoriete recept van de oudste. Heb je dus wel pasta nodig ipv aardappels, maar het is idd zo lekker dat je op deze manier regelmatig broccoli kunt eten zonder dat het je tegen gaat staan qua saaiheid. Hier komt het recept: pasta broccoli potje groene pesto 1 x monchou gerookte kipfilet pijnboompitjes Pasta en broccoli koken. Monchou smelten in de pan met 100 ml water. 4 eetlepels pesto erdoorheen (dit is de saus). Gerookte kipfilet wat kleiner snijden en aan de saus toevoegen. Pijnboompitjes roosteren. Saus, broccoli, pasta en pijnboompitjes apart serveren. Echt een succesrecept en in 10/15 min klaar!