Oh ok, maar als je t een keer vergeten bent kun je het op zich nog wel invriezen dus? En wat als je had verwacht de melk bv over 3 dagen te gebruiken maar dat dat toch niet nodig blijkt te zijn, is de melk dan niet goed genoeg meer om in te vriezen? Vast bedankt!
Hi, Het beste voor de moedermelk is om het binnen 24 uur in tevriezen voor behoud van voedingsstoffen en anti-stoffen In de koelkast is het 5 dagen houdbaar mits de koelkast tussen de 3-max 6 graden is. Vanuit de koelkast kan je het wel nog invriezen. Maar dan zijn er toch weer voedingsstoffen verloren gegaan in de dagen dat het in de koelkast staat. Ondanks het verminderen van de voedingsstoffen, verdient moedermelk nogsteeds de voorkeur boven kunstvoeding. Tip: Vries de melkgewoon in aan het einde van de dag. Zo weet je zeker dat er zoveel mogelijk voedinsstoffen worden behouden. Moedermelk heeft gemiddeld 12 uur in de koelkast nodig om te ontdooien. Als je dus weet dat je de volgende dag melk nodig hebt, haal je het er de avond van te voren uit. Ontdooide moedermelk dient wel binnen 24 uur gebruikt te worden. Groetjes Saskia