boter of olijfolie?

Discussion in 'Voeding' started by Ellen291982, Jun 1, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    he meiden,

    Kun je het vlees voor je kindje beter bakken in olijfolie of boter?
     
  2. Inger1979

    Inger1979 Fanatiek lid

    ik bak altijd in olijfolie...
     
  3. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    Jun 18, 2009
    2,299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    ik bak altijd in boter, vind olijfolie smerig.
     
  4. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,091
    7,843
    113
    Ik bak altijd in een mengsel. Boter heeft wat meer toegevoegde vitamines etc., maar olijfolie kun je verder verhitten zonder dat het verbrand. Dus half boter half olijfolie, en dan heb je ook die sterke smaak niet.
     
  5. Druif78

    Druif78 VIP lid

    Feb 11, 2008
    9,724
    1
    36
    Olie schijnt gezonder te zijn omdat er meer onverzadigd vet in zit.
    Maar sommige produkten bakken beter in de boter vind ik zoals sommig vlees.
     
  6. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Wat je zelf gebruikt... niet te veel nadenken. De verschillen zijn minimaal en de hoeveelheden die je gebruikt zijn zo klein.
    Eigenlijk geldt voor babies hetzelfde als in je zwangerschap: doe vooral gewoon dan doe je het prima (veel variatie, weinig bewerkte producten, veel groenten en fruit etc)
     
  7. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Dat is dus niet waar; olijfolie wordt toxisch boven de 160 graden.
    Boter kan je beter verhitten, maar bevat naast natuurlijke vit. A en D verzadigd vet.
    Vloeibare margarine bevat toegevoegde vitamines mar ook transvet.
    Zo hebben ze allemaal hun voor- en nadelen.
    Ik bak in -uiteraard- duurzaam palm- of kokosvet.
     
  8. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Ik gebruik altijd een vloeibaar bak-en braadproduct van de aldi. Daar zit ook olijfolie bij in. Ik gebruik dat voor ons zelf en dus ook voor onze dochter.
     
  9. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    mijn mannetje vroeg het zich af omdat olijfolie soms lacerend kan zijn vandaar. Maar dan bakt hij het gewoon in olijfolie.

    dank jullie wel meiden!
     
  10. tulip

    tulip Niet meer actief

    hmmm, ik bak in olijfolie boter:p
     
  11. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Van koeien uit Griekenland zeker.:D
     
  12. tulip

    tulip Niet meer actief

    :p nee van die koeien met bertolli op de zijkant.:D
     
  13. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    Oct 10, 2008
    4,062
    8
    0
    Ik bak in (vloeibare) boter, op de één of andere manier associeer ik bakken in olie met frituren en ik vind vlees er echt niet lekkerder op worden in de olie.
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    M'n biefstuk braad ik ook in roomboter, niet de gezondste variant en ik heb het niet nodig, maar wel lekkerder dan vlees gebraden in olie inderdaad. Met groente roerbakken vind ik dat dan weer juist andersom.
     
  15. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    Oct 10, 2008
    4,062
    8
    0
    Ja yak, groente roerbakken in roomboter, brrrrr..... *rilling*

    Ben helaas geen groentenliefhebbert dus zal ook niet gauw een groentenroerbakgerecht maken ZEKER niet in roomboterrrr...
     
  16. adi

    adi Niet meer actief

    Mij is ooit verteld dat zonnebloemolie (of die andere plantenolieën die Zogelukkig gebruikt) beter voor de babys zijn dan olijfolie. Reden weet ik niet maar wij gebruiken nu voor hun zonnebloemolie. Voor roerbakken gebruik ik olijfolie.

    Eigen biefstuk bakt mijn man in roomboter met een scheutje olijfolie (volgens hem krijg je dan DE perfecte biefstuk ;))
     

Share This Page