vegetarische barbecue

Discussie in 'De lounge' gestart door fafa, 19 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. fafa

    fafa Niet meer actief

    Hallo dames,

    ik wilde binnenkort een 'vlees-arme' BBQ houden. Dus wel wat vlees erop maar vooral ook veel vegetarische dingetjes.

    Heb natuurlijk al wat bij elkaar gegoogled, maar misschien hebben jullie nog een bijzonder favoriet 'recept' voor me?
     
  2. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    maiskolven met roomboter en zout
    gepofte zoete aardappels! jammie jammie jammie
     
  3. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Hier bestellen we altijd vlees voor de BBQ van de slager, en daar bestellen we dan ook vega dingen voor m'n zus. Gewone vleesvervangers kunnen er ook goed op, en er zijn bijvoorbeeld ook vega-braadworstjes enzo.
     
  4. tweemeisjes

    tweemeisjes Niet meer actief

    Ja, Nepvlees(kom niet op de naam!)
    Euh..verder ben ik gewoon een geboren kanivoor.. Ik denk even met je mee.
     
  5. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    banaan in folie wikkelen en in de banaan stukjes chocola stoppen, schijnt ook lekker te zijn
     
  6. angel81

    angel81 Bekend lid

    10 apr 2007
    920
    0
    0
    Maiskolven met mosterd-roomboter...Hmmmm.
    Bananen met bruine suiker in de folie.
    Croissant-deeg (danerolle) om een stok doen en dat op de bbq (aluminiumfolie eronder is wel handig)
     
  7. tweemeisjes

    tweemeisjes Niet meer actief

    ik kan het denk ik niet helemaal spellen.
    Quakamole? (is super lekker)
    Iets met sla? (dus veel croutons erin,olijven, pijnboompitjes, fetakaas) hmmmm.


    bij mij blijft er niet veel liggen, maar ik doe een moord voor dit eten nu. hihi.
     
  8. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    21 jul 2008
    6.665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Mijn zusje is vegetarisch en we hebben dus ook altijd vegetarische hapjes bij de BBQ...errrrugg lekke rmoet ik zeggen! Ik hou er ook wel van!

    op AH.nl staan erg veel lekkere dingen!

    ZOu even wat voorbeeldjes geven van wat wij wel eens maken!

    Recept - Feta in folie - Albert Heijn

    Recept - Feta in folie - Albert Heijn

    Recept - Maïskolven in folie - Albert Heijn

    Recept - Quesadilla met drie kazen en rucola - Albert Heijn

    Recept - Aubergine met champignon en tomaat - Albert Heijn

    Recept - Wrap met gesmolten geitenkaas en courgette - Albert Heijn

    Recept - Groentepakketje met blauwaderkaas - Albert Heijn

    Vooral die laatste is errruggg lekker! En die wraps ook!
    De maiskolf maak ik ook wel eens met alleen roomboter en suiker...ook heeeeeeeeeeerlijk!
     
  9. loopy

    loopy Fanatiek lid

    23 apr 2007
    3.564
    0
    0
    kantoor
    gouda
    gevulde paprika's misschien? die zijn heel goed te vullen met bijv een mengsel van fijngesneden gekleurde paprika's en kaas. bovenste topje eraf, vullen met lekkere dingen, topje er weer op en dan op de barbecue!
     
  10. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Spiesjes met allerlei groentes erop bijv. paprika,ui,champignons..

    Eigenlijk gewoon een shaslick zonder vlees!:D
     
  11. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    portobello's met boursin
    gepofte aardappels
    aubergines en courgettes grillen

    Stokbrood hoort bij de barbecue, maar pitabrood, wraps en bloemtortilla’s kunnen prima op de barbecue. Vul een pitabroodje met mango, oude kaas en jalapenopepers of Spaanse peper, of met rode paprika, courgette en zachte geitenkaas. Laat 7 minuten op de barbecue liggen. Of meng komkommer en feta met een beetje yoghurt, bieslook en peper. Grill pitabroodjes op de barbecue en vul ze nadien met de komkommersalade.

    Vul wraps met stukjes ui, kaas, koriander en ananas, rol strak op, wikkel in aluminiumfolie en leg 10 tot 15 minuten op de barbecue. Of smeer een bloemtortilla in met tomatentapenade of pesto, geraspte kaas en daarop wat fijngesneden bosui. Rol de tortilla strak op en wikkel het dan tot een toffee met alumuniumfolie. Leg 15 minuten op de barbecue.
     
  12. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Op vakantie kunnen we in de supermarkt vaak van die mooie grote champignons kopen (niet portobello's nee normale champ)
    aan een spiesje met wat kruiden boter besmeren :) of kruiden.

    een paar tomaten op de bbq ook heel lekker :)
     
  13. fafa

    fafa Niet meer actief

    dank jullie wel meiden,

    en vooral blackeyedgirl... die pitabroodjes lijken me heerlijk... weer eens iets totaal anders dan ik normaal doe
     
  14. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Als toetje;
    bananen op de BBQ - tot de schil helemaal zwart is - opensnijden en wat likeur erin druppelen - daarna nog wat poedersuiker erover en uitlepelen maar. Jammie!
     
  15. fafa

    fafa Niet meer actief

    ja, die bananen doen we ook vaak. Chocola en rum erin en dan tussen de kooltjes. Heerlijk inderdaad. Maar da's meer een toetje (en dat is meestal sowieso vleesloos ;))

    Nog andere ideeen?
     
  16. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113

    Haha, daar heb je gelijk in!
    Het was een idee wat ik graag met je wilde delen zullen we maar zeggen;)

    Sorry, behalve de gepofte aardappels en maiskolven kom ik niet verder.....
     

Deel Deze Pagina