All time favourite!

Discussie in 'De lounge' gestart door Nacho, 31 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nacho

    Nacho Fanatiek lid

    3 jun 2015
    2.369
    9
    38
    Vrouw
    Baby & Mama Coach
    Houten
    Wat is jullie favoriete recept?

    Regels:
    - mag een recept voor een maaltijd, tussendoortje, etc. zijn
    - maximaal 30 minuten bereidingswijze
    - maximaal 10 ingrediënten

    Mijn favoriet: pasta met pesto en zalm (avondmaaltijd)

    Per persoon een moot(je) zalm met pesto genovese besmeren. De zalm in 20 minuten garen in de oven op 200 graden.
    Verse tagliatelle volgens verpakking bereiden.
    Pijnboompitten roosteren in koekenpan.

    Bord bedekken met rucola. Daarop de pasta en zalmmoot. Vervolgens besprenkelen met honing en pijnboompitten eroverheen.
     
  2. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Preisoep met boursin

    500 gr prei
    Scheutje olie
    1 liter kippenboullion
    Pakje boursin.

    Prei in olie wat aanbakken
    Boullion erbij
    10 minuten laten koken
    Met staafmixer of blender pureren
    Zout en peper toevoegen
    Boursin laten smelten en goed doorroeren.

    Lekker om er (zelfgemaakte) croutons of kaasstengels bij te serveren.

    Tot nu toe alleen nog maar complimenten met deze super eenvoudige en snelle soep!
     
  3. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    30 jan 2014
    2.334
    258
    83
    Viscurry met Tomaat.

    Ingrediënten

    1 ui
    1 eetlepel rode currypasta
    1 eetlepel olie
    ½ pak passata di pomodori (gezeefde tomaten)
    150 gram koolvis
    2 tomaten
    50 gram garnalen
    4 takjes koriander of peterselie

    Informatie

    2 personen
    0-15 minuten
    hoofdgerecht

    Bereiding

    Maak de ui schoon en snijd hem klein.
    Fruit de ui en de currypasta kort in de olie.
    Voeg de passata toe en kook dit een paar minuten.
    Snijd de vis in stukjes.
    Was de tomaten en snijd ze in parten.
    Laat de vis in enkele minuten in de saus gaar worden.
    Schep er de parten tomaat en de garnalen door en warm het geheel goed door.
    Strooi er klein geknipte koriander of peterselie over.

    Menusuggestie

    Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.

    Hiervoor heb je nodig...
    400 gram sperziebonen
    6 opscheplepels zilvervliesrijst
     
  4. bloemetje95

    bloemetje95 Niet meer actief

    Puntpaprika vullen met gehakt (alleen even gaarmaken :D) en geitenkaas en dan eventjes onder grill in de oven.
    Chillisaus eroverheen

    Zo klaar en superlekker, krijg meteen trek
     
  5. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Italiaanse salade

    Rucola melange van de AH
    Cherrytomaatjes
    Mozzarella
    Serrano ham
    Pijnboompitten
    Parmezaan of peccorino
    Als dressing goeie olijfolie en wat balsamico

    Dit blijft gewoon lekker 😁 hoe vaak je het ook eet.
     
  6. A new day

    A new day Actief lid

    6 mrt 2015
    267
    111
    43
    Arnhem
    Tortellini met ijsbergsla en roomkaas.

    Tortellini koken
    Kipfilet kruiden en in stukjes bakken.
    Ijsbergsla toevoegen
    Snoeptomaatjes doorsnijden en toevoegen
    Pijnboompitjes roosteren en toevoegen
    Roomkaas door het geheel met een eetlepel honing.
    Op het eind de tortellini toevoegen....
    Yummmmm. Ooit zelf bedacht en wanneer er bezoek blijft eten, altijd een succes :)
     
  7. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    3
    36
    hmm krijg er honger van ..

    Hummous op slierten courgette smeren ( in de lengte met de kaasschaaf snijden ) en dan een dun laagje Harissa erover en oprollen. Eventueel met een plakje kipfilet erin ...
     
  8. Zomerrr

    Zomerrr VIP lid

    5 jun 2011
    5.097
    503
    113
    Leuk topic! :)
     
  9. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    17 jun 2010
    2.382
    206
    63
    Man
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Stopverf (Stamppot bruine bonen.)

    Kook de aardappelen en gooi de opgewarmde bruine bonen erbij. Eventueel wat jus en spekjes erbij en stampen maar. :D
    Extra lekker met rookworst.
     
  10. Froetsel

    Froetsel Fanatiek lid

    11 sep 2012
    1.154
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ik lees mee!
     
  11. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Zomerse ijsbergsla:

    Krop ijsbergsla wassen en snijden
    Mango schillen en in stukjes/ partjes snijden
    Aardbeien wassen en halveren
    Pijnboompitjes roosteren

    Fijngesneden sla op een bord doen, de stukjes mango, aardbeien en pijnboompitjes er door heen/ over heen doen.
    'Dressing' maken van griekse yoghurt met een beetje honing en dit over de salade heen scheppen.
     
  12. Nacho

    Nacho Fanatiek lid

    3 jun 2015
    2.369
    9
    38
    Vrouw
    Baby & Mama Coach
    Houten
    Tijdens het lezen dacht ik: waar blijft de chilisaus? Dat zou ook super lekker zijn als dressing. Ik ga jouw salade ook eens maken!
     
  13. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Wat leuk dit topic. Ga er zeker wat van proberen.

    Hier chili favoriet, avondmaaltijd

    Gehakt rullen, ui en paprika bakken.
    Bruine bonen. Kidney bonen en mais erbij.
    Knoflook persen en erbij, dan kruidenmengsel van oregano, cayennepeper en chili vlokken, zout, paprikapoeder. Heerlijk met rijst. Of aardappelen volgens mijn man.
     
  14. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    30 jan 2014
    2.334
    258
    83
  15. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Boterham
    Daarop rucola, dan salami, dan fijngesneden ui, knoflook, paprika. Eroverheen plakjes van een pittige franse kaas (bijv. Chaumes) en dan plakken tomaat met kruiden.
    Pakken op laag uur in een klontje boter. Deksel op de pan en wachten tot de kaas is gesmolten en de boterham mooi bruin en krokant is.

    Echt zo lekker!
     
  16. Mitsy1983

    Mitsy1983 VIP lid

    25 jun 2014
    5.359
    3
    36
    Zuid Limburg
    Pasta tonijn

    - een pasta soort
    - Boursin cuisine
    - blikje tonijn
    - champignons (of welke groente je nog hebt, paprika, prij, ui)
    - halve citroen
    - kappertjes
    - geraspte kaas
    - mespuntje sambal
    - kruiden (welke je lekker vind, paprika poeder, vadouvin, munt)

    - groente bakken of wokken
    - ondertussen de pasta koken
    - Boursin bij de groente, voeg de tonijn toe
    - voeg de sambal, citroensap, kappertjes en kruiden toe. (Goed hoog op smaak brengen)
    - doe een gedeelte van de geraspte kaas (of en lepel smeerkaas) toe.
    - pasta afgieten, en roer de saus erdoor. Doordat de saus wat zachter van smaak wordt door het mengen met de pasta is het lekker als hij goed op smaak is.
    - afgrenzen met wat citroen, munt en geraspte kaas.
     
  17. sanna1986

    sanna1986 Niet meer actief

    Wat een goed topic!

    Hier is de ovenplaat altijd goed.

    Kippenpootjes aardappeltjes en groente die je nog over hebt op de ovenplaat leggen. Olijfolie zout kruiden naar wens tomatensaus en wat water.

    In de oven en klaar.
     
  18. StrayCat

    StrayCat Fanatiek lid

    2 jul 2014
    1.298
    4
    38
    Ik kopieer hem even van Leuke recepten.
    Ik vind deze zo goddelijk!

    Pasta ovenschotel met gehakt ballen

    ingrediënten
    500 gr gehakt 1 ei
    4 eetl paneermeel
    1 theel salie
    2 sjalotjes, fijn gesnipperd
    2 eetl oregano
    Takje verse rozemarijn
    1 ui, gesnipperd
    800 gr tomatenblokjes uit blik
    100 gr spekblokjes
    2 teentjes knoflook
    1 theel sambal
    scheut rode wijn
    400 gr penne
    Verse blaadjes basilicum
    150 gr mozzarella
    3 eetl olijfolie
    klontje boter
    Zout en peper

    Materialen:
    Ovenschotel

    Bereiding:
    Hak een teentje knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pannetje en fruit de knoflook samen met een sjalotje aan. Doe het gehakt in een grote kom en voeg de gefruite sjalotjes, een ei, paneermeel, salie, 1 eetlepel oregano, zout en peper toe en meng alles goed met je handen. Rol ongeveer 10 ballen van het mengsel. Verhit een eetlepel olijfolie en een klontje boter in een grote (hapjes) pan en bak de gehaktballen ongeveer 5 minuten aan totdat er een goudbruin korstje ontstaat. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen. Verhit in een andere pan een eetlepel olijfolie en fruit de ui aan. Hak het andere teentje knoflook toe en bak even mee. Voeg een theelepel sambal en de spekblokjes toe en laat even stoven op middel groot vuur. Blus dan alles af met een bodempje rode wijn en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe de tomatenblokjes er bij en breng op smaak met wat peper, een eetlepel oregano, een paar gesneden blaadjes basilicum en een heel takje rozemarijn. Schep de gehaktballen uit de pan en voeg ze toe aan de saus en laat alles nog een kwartiertje pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden. Breng ondertussen een pan met water, scheutje olijfolie en een snufje zout aan de kook. Kook de penne volgens de verpakking en giet ze af. Doe als eerste de penne in de ovenschaal en schep hierover de saus met ballen. Haal het takje rozemarijn er uit. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de schotel. Zet ongeveer 10 minuten in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Haal de schotel uit de oven en garneer met wat verse blaadjes basilicum.
     
  19. browneyes

    browneyes Actief lid

    17 jun 2010
    406
    0
    16
    Gehaktpannetje:

    Gehakt
    Gehaktkruiden
    Kerriepoeder
    Paprikapoeder
    Roerbakgroenten
    Krieltjes
    Creme Freche

    Gehakt kruiden met gehaktkruiden en rullen. Roerbakgroenten toevoegen samen met kerrie en paprikapoeder. Lekker roerbakkken. Krieltjes erbij en lekker bakken tot het gaar is. Op het laatst creme freche erbij doen. Heerlijk!!:D:D
     
  20. anatomical

    anatomical Niet meer actief


    Dit klinkt heel lekker!
     

Deel Deze Pagina