Wat is jullie favoriete recept? Regels: - mag een recept voor een maaltijd, tussendoortje, etc. zijn - maximaal 30 minuten bereidingswijze - maximaal 10 ingrediënten Mijn favoriet: pasta met pesto en zalm (avondmaaltijd) Per persoon een moot(je) zalm met pesto genovese besmeren. De zalm in 20 minuten garen in de oven op 200 graden. Verse tagliatelle volgens verpakking bereiden. Pijnboompitten roosteren in koekenpan. Bord bedekken met rucola. Daarop de pasta en zalmmoot. Vervolgens besprenkelen met honing en pijnboompitten eroverheen.
Preisoep met boursin 500 gr prei Scheutje olie 1 liter kippenboullion Pakje boursin. Prei in olie wat aanbakken Boullion erbij 10 minuten laten koken Met staafmixer of blender pureren Zout en peper toevoegen Boursin laten smelten en goed doorroeren. Lekker om er (zelfgemaakte) croutons of kaasstengels bij te serveren. Tot nu toe alleen nog maar complimenten met deze super eenvoudige en snelle soep!
Viscurry met Tomaat. Ingrediënten 1 ui 1 eetlepel rode currypasta 1 eetlepel olie ½ pak passata di pomodori (gezeefde tomaten) 150 gram koolvis 2 tomaten 50 gram garnalen 4 takjes koriander of peterselie Informatie 2 personen 0-15 minuten hoofdgerecht Bereiding Maak de ui schoon en snijd hem klein. Fruit de ui en de currypasta kort in de olie. Voeg de passata toe en kook dit een paar minuten. Snijd de vis in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in parten. Laat de vis in enkele minuten in de saus gaar worden. Schep er de parten tomaat en de garnalen door en warm het geheel goed door. Strooi er klein geknipte koriander of peterselie over. Menusuggestie Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst. Hiervoor heb je nodig... 400 gram sperziebonen 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Puntpaprika vullen met gehakt (alleen even gaarmaken ) en geitenkaas en dan eventjes onder grill in de oven. Chillisaus eroverheen Zo klaar en superlekker, krijg meteen trek
Italiaanse salade Rucola melange van de AH Cherrytomaatjes Mozzarella Serrano ham Pijnboompitten Parmezaan of peccorino Als dressing goeie olijfolie en wat balsamico Dit blijft gewoon lekker 😁 hoe vaak je het ook eet.
Tortellini met ijsbergsla en roomkaas. Tortellini koken Kipfilet kruiden en in stukjes bakken. Ijsbergsla toevoegen Snoeptomaatjes doorsnijden en toevoegen Pijnboompitjes roosteren en toevoegen Roomkaas door het geheel met een eetlepel honing. Op het eind de tortellini toevoegen.... Yummmmm. Ooit zelf bedacht en wanneer er bezoek blijft eten, altijd een succes
hmm krijg er honger van .. Hummous op slierten courgette smeren ( in de lengte met de kaasschaaf snijden ) en dan een dun laagje Harissa erover en oprollen. Eventueel met een plakje kipfilet erin ...
Stopverf (Stamppot bruine bonen.) Kook de aardappelen en gooi de opgewarmde bruine bonen erbij. Eventueel wat jus en spekjes erbij en stampen maar. Extra lekker met rookworst.
Zomerse ijsbergsla: Krop ijsbergsla wassen en snijden Mango schillen en in stukjes/ partjes snijden Aardbeien wassen en halveren Pijnboompitjes roosteren Fijngesneden sla op een bord doen, de stukjes mango, aardbeien en pijnboompitjes er door heen/ over heen doen. 'Dressing' maken van griekse yoghurt met een beetje honing en dit over de salade heen scheppen.
Tijdens het lezen dacht ik: waar blijft de chilisaus? Dat zou ook super lekker zijn als dressing. Ik ga jouw salade ook eens maken!
Wat leuk dit topic. Ga er zeker wat van proberen. Hier chili favoriet, avondmaaltijd Gehakt rullen, ui en paprika bakken. Bruine bonen. Kidney bonen en mais erbij. Knoflook persen en erbij, dan kruidenmengsel van oregano, cayennepeper en chili vlokken, zout, paprikapoeder. Heerlijk met rijst. Of aardappelen volgens mijn man.
Boterham Daarop rucola, dan salami, dan fijngesneden ui, knoflook, paprika. Eroverheen plakjes van een pittige franse kaas (bijv. Chaumes) en dan plakken tomaat met kruiden. Pakken op laag uur in een klontje boter. Deksel op de pan en wachten tot de kaas is gesmolten en de boterham mooi bruin en krokant is. Echt zo lekker!
Pasta tonijn - een pasta soort - Boursin cuisine - blikje tonijn - champignons (of welke groente je nog hebt, paprika, prij, ui) - halve citroen - kappertjes - geraspte kaas - mespuntje sambal - kruiden (welke je lekker vind, paprika poeder, vadouvin, munt) - groente bakken of wokken - ondertussen de pasta koken - Boursin bij de groente, voeg de tonijn toe - voeg de sambal, citroensap, kappertjes en kruiden toe. (Goed hoog op smaak brengen) - doe een gedeelte van de geraspte kaas (of en lepel smeerkaas) toe. - pasta afgieten, en roer de saus erdoor. Doordat de saus wat zachter van smaak wordt door het mengen met de pasta is het lekker als hij goed op smaak is. - afgrenzen met wat citroen, munt en geraspte kaas.
Wat een goed topic! Hier is de ovenplaat altijd goed. Kippenpootjes aardappeltjes en groente die je nog over hebt op de ovenplaat leggen. Olijfolie zout kruiden naar wens tomatensaus en wat water. In de oven en klaar.
Ik kopieer hem even van Leuke recepten. Ik vind deze zo goddelijk! Pasta ovenschotel met gehakt ballen ingrediënten 500 gr gehakt 1 ei 4 eetl paneermeel 1 theel salie 2 sjalotjes, fijn gesnipperd 2 eetl oregano Takje verse rozemarijn 1 ui, gesnipperd 800 gr tomatenblokjes uit blik 100 gr spekblokjes 2 teentjes knoflook 1 theel sambal scheut rode wijn 400 gr penne Verse blaadjes basilicum 150 gr mozzarella 3 eetl olijfolie klontje boter Zout en peper Materialen: Ovenschotel Bereiding: Hak een teentje knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pannetje en fruit de knoflook samen met een sjalotje aan. Doe het gehakt in een grote kom en voeg de gefruite sjalotjes, een ei, paneermeel, salie, 1 eetlepel oregano, zout en peper toe en meng alles goed met je handen. Rol ongeveer 10 ballen van het mengsel. Verhit een eetlepel olijfolie en een klontje boter in een grote (hapjes) pan en bak de gehaktballen ongeveer 5 minuten aan totdat er een goudbruin korstje ontstaat. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen. Verhit in een andere pan een eetlepel olijfolie en fruit de ui aan. Hak het andere teentje knoflook toe en bak even mee. Voeg een theelepel sambal en de spekblokjes toe en laat even stoven op middel groot vuur. Blus dan alles af met een bodempje rode wijn en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe de tomatenblokjes er bij en breng op smaak met wat peper, een eetlepel oregano, een paar gesneden blaadjes basilicum en een heel takje rozemarijn. Schep de gehaktballen uit de pan en voeg ze toe aan de saus en laat alles nog een kwartiertje pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden. Breng ondertussen een pan met water, scheutje olijfolie en een snufje zout aan de kook. Kook de penne volgens de verpakking en giet ze af. Doe als eerste de penne in de ovenschaal en schep hierover de saus met ballen. Haal het takje rozemarijn er uit. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de schotel. Zet ongeveer 10 minuten in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Haal de schotel uit de oven en garneer met wat verse blaadjes basilicum.
Gehaktpannetje: Gehakt Gehaktkruiden Kerriepoeder Paprikapoeder Roerbakgroenten Krieltjes Creme Freche Gehakt kruiden met gehaktkruiden en rullen. Roerbakgroenten toevoegen samen met kerrie en paprikapoeder. Lekker roerbakkken. Krieltjes erbij en lekker bakken tot het gaar is. Op het laatst creme freche erbij doen. Heerlijk!!