Nav het topic over aardappelpuree waarin werd gevraagd hoeveel melk je dan gebruikt, kwam ik tot de conclusie dat ik dat eigenlijk helemaal niet weet. Ik kook op gevoel, mijn man wilde vandaag mijn pastasaus wel maken (ik lig ziek op bed) en vroeg me dus hoe ik dat dan doe. Ik kan het hem met de beste wil van de wereld dus niet vertellen, een beetje van dit, en een beetje van dat, en als ik dat erin wil doe ik dat er ook nog bij. Hoe koken jullie?
Ik kook ook puur op gevoel, vooral ook met het koken van groente, pasta, rijst enz, houdt me nooit aan de kooktijd die er voor staat. Alleen niet wanneer ik mijn snelkookpan gebruik want als die te lang op blijft staan verlept de groente die er in zit, dus daar houdt ik me wel netjes aan de voorgeschreven tijd. Ook met sauzen enzo gewoon idd beetje van dit, beetje van dat.
Altijd op gevoel een recept volgen lukt mij nog niet eens Er gaat altijd wel iets doorheen wat eigenlijk niet moet of zo.
meestal op gevoel, ik proef wanneer het goed op smaak is. Bij sommige sauzen enz. houd ik wel het recept aan.
Ik moet trouwens wel zeggen dat ik stik van de kookboeken en ook regelmatig een recept eruit haal, maar 9 van de 10 keer pas ik het toch een beetje aan.
Meestal op gevoel, maar ik volg ook wel een recepten, zo leer je weer vanalles nieuws waar je dan later zelf mee kan varieren.
Geen weegschaal of maatbeker in huis hoor. Gewoon op gevoel. Ik maak ook vaak zelf brood. Beetje bloem, wat gist, beetje zout, suiker, olie of boter, water, en mixen tot het "goed" voelt. Heb echt geen idee van de hoeveelheden. Ik vind recepten lezen wel leuk voor inspiratie - ik haal er in grote lijnen de "smaakjes" uit (indisch, chinees, bijv.), en kijk welke kruiden goed passen bij welke vleessoort. Maar er ligt echt nooit een recept in de keuken om zo vanaf te lezen.
meestal op gevoel, wil ik iets speciaals maken voor visite etc dan van internet mooi recept uitzoeken
tsja ik heb soms dat ik exact het recept opvolg, en dan nog wil het weleens mislukken. Of dan kook ik een keer op gevoel en smaakt het geweldig, maar die keer erop mislukt het gigantisch.... ik kan blijkbaar geen continue kwaliteit leveren haha... altijd maar gokken of het smaakt.. maar het overgrote deel gewoon op gevoel en dan maar afwachten
Beiden, ik heb 2 receptenschriften vol met wat ik in de loop der jaren verzameld heb Maar als er bijv.staat 150 gram geraspte kaas en ik heb een zakje van 2 ons,tja,dan gaat die 2 ons er gewoon door
Ik ben jaloers op de meiden die dat op gevoel kunnen. Ik ben echt geen keukenprinces... Hier dus alles op recept!
Als ik iets nieuws maak doe ik het volgens recept. Wanneer ik er een beetje vertrouwd mee ben laat ik dat varen en varieer ik op gevoel.