Kook jij op gevoel of op recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Fiene, 13 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Nav het topic over aardappelpuree waarin werd gevraagd hoeveel melk je dan gebruikt, kwam ik tot de conclusie dat ik dat eigenlijk helemaal niet weet.
    Ik kook op gevoel, mijn man wilde vandaag mijn pastasaus wel maken (ik lig ziek op bed) en vroeg me dus hoe ik dat dan doe. Ik kan het hem met de beste wil van de wereld dus niet vertellen, een beetje van dit, en een beetje van dat, en als ik dat erin wil doe ik dat er ook nog bij.

    Hoe koken jullie?
     
  2. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Ik kook op gevoel en tussen door goed proeven!:)
     
  3. Nynke Jellie

    Nynke Jellie Bekend lid

    1 okt 2008
    745
    0
    0
    Ik kook ook puur op gevoel, vooral ook met het koken van groente, pasta, rijst enz, houdt me nooit aan de kooktijd die er voor staat. Alleen niet wanneer ik mijn snelkookpan gebruik want als die te lang op blijft staan verlept de groente die er in zit, dus daar houdt ik me wel netjes aan de voorgeschreven tijd.
    Ook met sauzen enzo gewoon idd beetje van dit, beetje van dat.
     
  4. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Altijd op gevoel een recept volgen lukt mij nog niet eens :D
    Er gaat altijd wel iets doorheen wat eigenlijk niet moet of zo.
     
  5. tulip

    tulip Niet meer actief

    meestal op gevoel, ik proef wanneer het goed op smaak is.

    Bij sommige sauzen enz. houd ik wel het recept aan.
     
  6. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Ik moet trouwens wel zeggen dat ik stik van de kookboeken en ook regelmatig een recept eruit haal, maar 9 van de 10 keer pas ik het toch een beetje aan.
     
  7. Tord

    Tord VIP lid

    26 okt 2009
    7.304
    299
    83
    altijd op gevoel! Zelfs als ik een recept maak, verander en improviseer ik nog :).
     
  8. Mime28

    Mime28 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.050
    1
    0
    Meestal op gevoel, maar ik volg ook wel een recepten, zo leer je weer vanalles nieuws waar je dan later zelf mee kan varieren.
     
  9. debbie2007

    debbie2007 Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.397
    3
    0
    Geen weegschaal of maatbeker in huis hoor.
    Gewoon op gevoel.

    Ik maak ook vaak zelf brood. Beetje bloem, wat gist, beetje zout, suiker, olie of boter, water, en mixen tot het "goed" voelt. Heb echt geen idee van de hoeveelheden.

    Ik vind recepten lezen wel leuk voor inspiratie - ik haal er in grote lijnen de "smaakjes" uit (indisch, chinees, bijv.), en kijk welke kruiden goed passen bij welke vleessoort. Maar er ligt echt nooit een recept in de keuken om zo vanaf te lezen.
     
  10. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.757
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Alles op gevoel.
    Deed ik op school ook al :p (koks/bakkersschool)
     
  11. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    meestal op gevoel, wil ik iets speciaals maken voor visite etc dan van internet mooi recept uitzoeken
     
  12. Caro31

    Caro31 Fanatiek lid

    11 nov 2007
    2.501
    2
    38
    Precies volgens het recept... Ben niet zo'n kokkin jammer genoeg.
     
  13. Dana

    Dana Niet meer actief

    eerst op recept tot ik het uit mijn hoofd ken en dan ga ik varieren.
     
  14. Quiliana

    Quiliana Actief lid

    21 jul 2010
    210
    0
    0
    NULL
    Noord Brabant
    tsja ik heb soms dat ik exact het recept opvolg, en dan nog wil het weleens mislukken. Of dan kook ik een keer op gevoel en smaakt het geweldig, maar die keer erop mislukt het gigantisch.... ik kan blijkbaar geen continue kwaliteit leveren haha... altijd maar gokken of het smaakt..

    maar het overgrote deel gewoon op gevoel en dan maar afwachten
     
  15. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Hier gaat het ook zo.
     
  16. Windows

    Windows Fanatiek lid

    2 feb 2006
    1.860
    0
    0
    Beiden,
    ik heb 2 receptenschriften vol met wat ik in de loop der jaren verzameld heb :D
    Maar als er bijv.staat 150 gram geraspte kaas en ik heb een zakje van 2 ons,tja,dan gaat die 2 ons er gewoon door ;)
     
  17. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Hier ook alles op gevoel.
     
  18. Melanie86

    Melanie86 Fanatiek lid

    26 nov 2009
    3.766
    0
    36
    Ik ben jaloers op de meiden die dat op gevoel kunnen.

    Ik ben echt geen keukenprinces...

    Hier dus alles op recept!
     
  19. Rooibos

    Rooibos Niet meer actief

    hier net zo ;)
     
  20. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    21 mei 2006
    6.208
    3
    38
    Als ik iets nieuws maak doe ik het volgens recept. Wanneer ik er een beetje vertrouwd mee ben laat ik dat varen en varieer ik op gevoel.
     

Deel Deze Pagina