Ik hoor weer eens tegenstrijdige verhalen, dit keer over brie. De een zegt dat door heet maken het veilig is om brie te eten, de ander zegt dat heet maken niks uit maakt. heeft iemand een idee? De brie die ik heb gekocht is trouwens van gethermiseerde koemelk, dus dan is het toch geen rauwe melk meer en mag je het gewoon hebben?
Denk wel dat je die mag hebben, heb alleen nog nooit van gethermiseerde koemelk gehoord. Misschien ff googlen om uit te vinden wat dit betekend?
De brie (en ook overige Franse kazen) die je in de supermarkt kan kopen zijn vrijwel allemaal van gepasteuriseerde melk. Als er au-lait-cru op staat mag je het niet hebben. Dus ook geen melk/kaas etc bij een boerderij kopen.
inderdaad wendy1611. ik heb het ook afgelopen maandag nog gevraagd aan vk en die gaf hetzelfde antwoord! dus zit nu lekker aan een broodje brie! hmm lekker hoor!