Wij hebben het 2 weken geleden gehad. Kregen ineens een brief van de deurwaarder dat er beslag op loon van mijn vriend was gelegd. Terwijl we nooit eerder een brief hadden gekregen. Boete was hoog. Hebben gelijk gebeld waar het voor was... achteraf blijkt dat het klopte.. alleen stuurden ze de boetes naar het oude adres van mijn vriend... terwijl hij zn nieuwe adres had doorgegeven aan de gemeente. Maargoed... wij hadden het hele bedrag overgemaakt. En nog een keer naar kantoor van deurwaarder geweest om te vragen of ze nog meer verrassingen voor ons hadden... nee alles was betaald.. 2 weken later: helft van loon van vriend was overgemaakt naar de deurwaarder. Ik boos gebeld naar deurwaarder... antwoord: "Een foutje.... over 2 weken staat het bedrag terug op de rekening. " 2 weken?!?!?!?!... "Ja mevrouw, we gaan ons best doen". Dus we wachten nog steeds.... Verwacht maar dat hun altijd gelijk hebben en wij altijd aan het kortste eind trekken... ze geven nergens om.. zelfs als je nooit eerder wat heb gekregen van brieven... je kan nooit een regeling treffen.
Jouw laatste stukje is niet waar hoor. Ook opdrachtgevers maken wel eens een fout en halen dan de zal terug. En regelingen zijn vaak juist wel mogelijk, maar ligt er ook aan wat voor zaak het is en welke afspraken er zijn tussen opdrachtgever en deurwaarderskantoor..
Ik las dat het inmiddels opgelost is, dus eigenlijk is mijn tip overbodig, maar misschien voor anderen: naar je rechtsbijstand verzekering ermee! Wij hebben een keer een tv gekocht op afbetaling (was een actie zonder maandelijkse kosten, dus op dat moment erg aantrekkelijk om te doen) en zouden een formulier toegestuurd krijgen voor de maandelijkse incasso (daar moesten we dan ons rek.nr. enz. op invullen). Formulier nooit gehad en ook verder geen bericht meer van de winkel. Wij hebben elke maand het bedrag op onze spaarrekening gezet voor het geval dat er toch een keer iemand wakker zou worden bij die winkel. En inderdaad, 1 jaar later krijgen wij een factuur met de aankoopprijs en daar nog een keer fikse kosten bovenop! Het bedrag voor de tv hebben we toen meteen overgemaakt, dat vonden we gewoon terecht, maar de overige kosten (EUR 350 geloof ik) hebben we niet betaald. Toen ze daar moeilijk over gingen doen hebben wij de rechtsbijstand verzekering ingeschakeld en die hebben het heel netjes voor ons opgelost. Wij hebben die kosten nooit betaald en er nooit meer wat van gehoord. Was ook gewoon niet onze fout.
ik zou wel even er achteraan gaan, Ik heb eens een deurwaarder aan de deur gehad, schrok me een hoedje, nooit een brief gehad. na speurwerk kwam ik er achter dat de brieven bij hun naar huisnummer 105 gingen in plaats van 150. ging om 50 euro, maar ga dan echt niet nog extra kosten betalen van een deurwaarder waar ik niks aan kan doen. en ik heb begrepen dat een deurwaarder bij de gemeente het adres op vraagt.
Je wist dat die incasso's niet gedaan werden en je hebt ook bij incasso gewoon een betalingsplicht. Jij bent verantwoordelijk voor correcte betaling, niet de winkel (al hadden ze natuurlijk wel veel eerder aan de bel kunnen trekken). Op het moment dat de incasso's niet plaatsvinden, moet je daar zelf achteraan en niet een jaar af gaan wachten totdat de deurwaarder eens een briefje stuurt. Dat is een fout die veel mensen maken. Het was wel degelijk jullie fout, maar gelukkig voor jullie hebben jullie de extra kosten niet hoeven betalen.
Nati wat je zegt van rechtsbijstand klopt, maar je hebt ook hier altijd een eigen risico. Wij wel iig, 170 euro uit mijn hoofd.
Nou, dat is niet heel raar. Dat heeft er meer mee te maken dat rechters vaak geen kosten toewijzen als de hoofdsom al is betaald, ook al was je in dit geval nalatig. Er zijn maar weinig deurwaarders die daarop toch gaan procederen. Ze lopen dan het risico de kosten niet toegewezen te krijgen en er zelf dus bij in te schieten. Dit is overigens niet altijd zo. Het kan de gedaagde dus ook nog veel meer gaan kosten als alleen die incassokosten (denk aan de proceskosten e.d.). Het is een risico wat je neemt als je alleen de hoofdsom betaald, maar het is dus ook een risico wat de deurwaarder neemt als hij toch procedeert. Ik heb op een deurwaarderskantoor (huurafdeling) gewerkt. Waar ik zat zetten ze een proces nooit door als de hoofdsom was betaald. Er waren in dat geval afspraken met de huurcorporaties over gemaakte kosten.
Gelukkig kan ik zeggen dat ik het niet meer doe. Een andere afdeling als de huurafdeling zou ik wel doen hoor, maar mensen die met complete gezinnen op straat komen te staan, doodsbedreigingen, zelfmoordpogingen en zelfs opblazen van huizen aan toe...... nee, daar pas ik voor.