vaak koken we het enkel maar dat is eugenlijk zo smakeloos... nu dacht ik: misschien 5 minuten koken en dan onder de grill met parmezaanse kaas? Zou dat een succes zijn? Ik hou niet van hele vette kaas sausjes...
Roosteren in de oven is heel lekker! Alleen kontje van de stronk snijden. Broccoli in plakken van ongeveer 1,5 cm dik snijden. In een schaal mengen met olijfolie en zeezout. Op een bakplaat (met bakpapier) leggen. Plakjes naast elkaar leggen. Ongeveer 15-20 minuten in de oven die je hebt voorverwarmd op 200graden.
Ik maak het vaak zo; 1. Was de broccoli en snijd ze in hapklare stukjes. 2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook op een zacht vuurtje gedurende 2-3 minuten. Voeg de broccoli toe en roerbak gedurende 2 minuten, zodat alles is bedekt met olijfolie. Voeg nu de kippenbouillon toe en dek de pan af. Verhoog de temperatuur tot een matig vuur en kook gedurende ongeveer 8 minuten, totdat de broccoli zacht is.
Wat wij ook lekker vinden is de stonkjes even koken. Af laten koelen en dan roerbakken. Na een paar minuten wat sesamzaadjes meewokken en dan afblussen met een scheutje ketjap. Dat is ook heerlijk met spruitjes ipv brocolli. Ik kook t ook weleens gewoon, vind ik heerlijk met wat gesmolten roomboter. Maar voor man maak ik dan altijd een sausje van een beetje mayonaise, azijn, water, peper, zout en italiaanse kruiden. Of brocolli soep, dat vind iedereen lekker bij ons. Uitje en knoflook fruiten, brocolli toevoegen en meefruiten. Na een minuut of 5 water erbij en bouillionblokjes en dan 10 minuten koken. Even met de staafmixer erdoor en je kunt eventueel nog een lepeltje creme fraich of/en uitgebakken spekjes erdoor roeren als het opgeschept is in je soepkom en smullen.
Whahaha. Maar inderdaad, leuke variaties. Ik ben zo creatief om na het koken er kaassaus overheen te doen. .. Dus hier kan ik zeker wel wat mee.
Wij stomen het vaak met cherry tomaatjes er doorheen. Ga zeker een aantal van jullie recepten uitproberen. Klinkt lekker.
Ook lekker, pasta met gehaktballetjes in tomatensaus en dan broccoli er bij Simpel, maar totaal anders dan met kaas bij vlees en aardappelen
Ik mis een receptje met parmezaanse of oude kaas uit de oven.. dit lijkt mij zo lekker... hoe maak ik dit?
Brocolie zacht koken dan op een bord of in een schaal, in een apart schaaltje een teentje knoflook met turkse yoghurt mengen met wat water van de brocolie zodat het een soort van sausje wordt dan in een klein pannetje wat olie, tomatenpuree met weer wat water van de brocolie er door dan dit beiden over de brocolie, is echt lekker!
ik maak wel eens het volgende zo’n mix van broccoli, bloemkool en wortel koken, net niet gaar dan creme fraiche, ananas op sap plus ananas sap erdoor en zakje kerriesaus, en ongezouten cashewnoten erdoor en dan rijst of gebakken aardappeltjes erbij