Broccoli als bijgerecht: tips?

Discussie in 'De lounge' gestart door bunchy, 3 feb 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.434
    483
    83
    vaak koken we het enkel maar dat is eugenlijk zo smakeloos...
    nu dacht ik: misschien 5 minuten koken en dan onder de grill met parmezaanse kaas?
    Zou dat een succes zijn? Ik hou niet van hele vette kaas sausjes...
     
  2. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.901
    7.623
    113
    Ik blancheer het even een lekker roerbakken met amandeltjes en in sesamolie.
     
  3. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    3 sep 2014
    793
    549
    93
    Ik stoof het met een klein laagje water, knoflook, zout en peper.
     
  4. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    Roosteren in de oven is heel lekker!
    Alleen kontje van de stronk snijden.
    Broccoli in plakken van ongeveer 1,5 cm dik snijden. In een schaal mengen met olijfolie en zeezout.

    Op een bakplaat (met bakpapier) leggen. Plakjes naast elkaar leggen.
    Ongeveer 15-20 minuten in de oven die je hebt voorverwarmd op 200graden.
     
    floppie888 vindt dit leuk.
  5. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.989
    3.319
    113
    Wokken! :D
     
  6. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.559
    2.543
    113
    Nederland
    Ik maak het vaak zo;

    1. Was de broccoli en snijd ze in hapklare stukjes.
    2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook op een zacht vuurtje gedurende 2-3 minuten. Voeg de broccoli toe en roerbak gedurende 2 minuten, zodat alles is bedekt met olijfolie. Voeg nu de kippenbouillon toe en dek de pan af. Verhoog de temperatuur tot een matig vuur en kook gedurende ongeveer 8 minuten, totdat de broccoli zacht is.
     
    floppie888, LW85 en Casara vinden dit leuk.
  7. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Wat wij ook lekker vinden is de stonkjes even koken. Af laten koelen en dan roerbakken. Na een paar minuten wat sesamzaadjes meewokken en dan afblussen met een scheutje ketjap. Dat is ook heerlijk met spruitjes ipv brocolli.

    Ik kook t ook weleens gewoon, vind ik heerlijk met wat gesmolten roomboter. Maar voor man maak ik dan altijd een sausje van een beetje mayonaise, azijn, water, peper, zout en italiaanse kruiden.

    Of brocolli soep, dat vind iedereen lekker bij ons. Uitje en knoflook fruiten, brocolli toevoegen en meefruiten. Na een minuut of 5 water erbij en bouillionblokjes en dan 10 minuten koken. Even met de staafmixer erdoor en je kunt eventueel nog een lepeltje creme fraich of/en uitgebakken spekjes erdoor roeren als het opgeschept is in je soepkom en smullen.
     
  8. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Wij doen er sinaasappel doorheen in stukjes.
     
  9. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.099
    5.279
    113
    Wat een leuke variaties. Ik vind het zo goor maar dit is nog eens te proberen.
     
  10. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Whahaha.


    Maar inderdaad, leuke variaties.
    Ik ben zo creatief om na het koken er kaassaus overheen te doen. ..
    Dus hier kan ik zeker wel wat mee.
     
  11. 26mei

    26mei Fanatiek lid

    22 sep 2013
    1.973
    330
    83
    Wij stomen het vaak met cherry tomaatjes er doorheen.

    Ga zeker een aantal van jullie recepten uitproberen. Klinkt lekker.
     
  12. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.571
    7.398
    113
    Ook lekker, pasta met gehaktballetjes in tomatensaus en dan broccoli er bij :)

    Simpel, maar totaal anders dan met kaas bij vlees en aardappelen :D
     
  13. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.179
    386
    83
    Ik maak t ook meestal zo! Heerlijk!!
     
  14. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.434
    483
    83
    Ik mis een receptje met parmezaanse of oude kaas uit de oven.. dit lijkt mij zo lekker... hoe maak ik dit?
     
  15. Starry

    Starry VIP lid

    6 sep 2007
    6.101
    623
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Brocolie zacht koken dan op een bord of in een schaal, in een apart schaaltje een teentje knoflook met turkse yoghurt mengen met wat water van de brocolie zodat het een soort van sausje wordt dan in een klein pannetje wat olie, tomatenpuree met weer wat water van de brocolie er door dan dit beiden over de brocolie, is echt lekker!
     
  16. februarimama

    februarimama Fanatiek lid

    23 okt 2014
    1.436
    787
    113
    Wokken met een scheutje sojasaus en een klein stukje rode peper.
     
  17. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.838
    32.721
    113
    Ik gooi er altijd een plakje kaas overheen na het koken.
     
  18. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    3 sep 2014
    793
    549
    93
    Broccoli even koken tot beetgaar, dan in een ovenschaal met kaas erover 10 min.
     
  19. bababoe

    bababoe Fanatiek lid

    11 mrt 2011
    1.654
    594
    113
    Dit doen wij ook, met brie eroverheen ipv gewone kaas, smullen!
     
    floppie888 vindt dit leuk.
  20. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    ik maak wel eens het volgende
    zo’n mix van broccoli, bloemkool en wortel koken, net niet gaar
    dan creme fraiche, ananas op sap plus ananas sap erdoor en zakje kerriesaus, en ongezouten cashewnoten erdoor
    en dan rijst of gebakken aardappeltjes erbij
     

Deel Deze Pagina