broccoli

Discussion in 'De lounge' started by vlavlip83, Apr 22, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. frannie82

    frannie82 VIP lid

    Nov 28, 2010
    10,407
    2
    38
    Het maakt al enorm verschil als je de broccoli stoomt ipv kookt. Wij hebben een stoombloem (hema) die op de grootste kookpan past van een pannenset. Verder heeft Maggi zo'n gehakt dagschotel die lekker is met broccoli. Af en toe kan dat best. ..
     
  2. Kiki33

    Kiki33 Bekend lid

    Sep 30, 2009
    705
    9
    18
  3. Amarens

    Amarens VIP lid

    Dec 24, 2009
    11,522
    3,770
    113
    Hahahaha, je het was lekker :D maar misschien net wat flauw naar onze smaak (wij houden van pittig). Dus volgende keer wat meer kruiden denk ik.
     
  4. Sensa

    Sensa Bekend lid

    May 22, 2009
    591
    0
    0
    Pedagogischmedewerker
    Apeldoorn
    Ja je moet inderdaad goed de kip kruiden.. 😉 En kerrie erdoor ofzo kan ook las ik al.
     
  5. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    Jun 9, 2010
    4,556
    0
    36
    Female
    Ik doe de broccoli eigenlijk altijd gekookt in een ovenschaal. Daarna uitjes fruiten, champignons bakken en erbovenop. Daarna aardappel schijfjes erboven op met een klein beetje geraspte kaas. Eventjes in de oven en smullen maar !Kan ook met aardappelpuree..
     
  6. Black Roses

    Black Roses Niet meer actief

  7. kimr1

    kimr1 Bekend lid

    Aug 13, 2008
    545
    0
    16
    broccoli en tagliatella koken.
    Ui snijden en kort bakken
    hamreepjes meebakken.
    creme fraish erdoor heen
    Naar smaak kruiden.

    Broccoli, tagliatella en saus over elkaar in een ovenschotel.
    Geraspte kaas erover en even in de oven.

    Echt heerlijk vind ik.
     
  8. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Ik moet absoluut geen brocolli.
    Maar partner lust het echt wel graag.

    Meestal kook ik bloemkool en brocolli (apart) en maak 1 pot witte saus. Gekookte aardappelen en worst ofzo erbij ...

    Of ik kook het gewoon en stoof het nadien op met een beetje room en kruiden. En dan meestal met zalm en aardappelen. (Voor mezelf maak ik daar meestal dan prei bij)
     
  9. Sannebc

    Sannebc Niet meer actief

    Ik weet niet of hij er al tussen staat, anders sorry..

    Kipfilet fijnsnijden en kruiden met kipkruiden.
    Opbakken en dan de roosjes broccoli er bij doen.
    Groentesaus van Honig maken (2 porties, dus 60 gr poeder en 400 ml water)
    Saus er bij doen en laten sudderen tot de broccoli zacht is.
    Als laatste cashewnoten er over strooien.

    Serveren met rijst.
     

Share This Page