vanaf waneer geven jullie je kindje brood en wat smeren jullie erop ? en heeft er iemand ervaring met de bambix pap met vezels en de nturel vanaf 6 maanden en pyamapapje vanaf 6 maanden ?
Brood mag vanaf 7 maanden, met een beetje boter en jam/stroop/smeerleverworst/smeerkaas ed. Bambix pap gaven wij vanaf een maandje of 8.
Ik denk dat je topic straks verplaatst wordt naar voeding... Mijn cb-arts vertelde mij dat ik vanaf 6 maanden met brood mocht gaan beginnen. Ik doe er meestal leverpastei of appelstroop of smeerkaas op. Zelf ben ik vanaf 6 maanden ook af en toe voor het slapen een pyjamapapje gaan geven. Verder geef ik geen pap. Alleen nutrix in de laatste fles als ik geen pyjamapapje geef.
hoi nikki dat pyamapapje is dat hetzelfde als nutix pap ? hy spuugt namelijk van de nutrix pap vandaar
Brood begonnen we rond 8 maanden mee i.v..m. de gluten. Pyamapapje nooit gedaan, maar kan vanaf 6 maanden.
Jelle kreeg vanaf de 7 mnd brood eerst met smeerkaas of pate, nu ook met appelstroop of jam... En idd gewoon tarwebrood. Volkoren valt nog iets te zwaar, daar kun je beter even mee wachten. Jelle kreeg ook vanaf een maand of 7 bambix. Pyamapapjes begin ik niet aan, vind ik veel te duur en Jelle is dol op Bambix..
Het is naar mijn idee wel anders. Je hebt 3 verschillende smaken: banaan, peer en biscuit. Mijn zoontje lust ze allemaal heel graag.
Ja, ik geef mijn zoontje idd bruin brood, is gezonder als wit brood en volkoren brood schijnt nog wat te ''zwaar'' te zijn.
Ik heb een keer een infoavond over voeding bijgewoond op de kinderopvang van mijn oudste dochter. Daar werd gezegd door een dietiste dat lever erg slecht is voor kinderen, ook de kleine leverworstjes enzo die je kan uitsmeren op de boterham. Nou mag je tegenwoordig niks meer eten als je alle regels volgt, maar hier waren ze wel erg stellig in. Dus ik geef het mijn dochter maar niet meer.
pyamapapje heeft lars nooit gehad, gewoon bambix in de ochtendfles, soms met een schepje fruithap (vers) erdoor voor de variatie. en tarwebrood, beide vanaf 6 maanden, beleg; smeerworst, smeerkaas (met ham, andere lust hij niet, verwend kr....) jam, appelstroop, boterhamworst en heeeel soms pindakaas, maar dat eigenlijk pas sinds een jaar, nu eet ie trouwens alles op brood, ham kaas, noem t maar op
Smeerworst en smeerkaas wordt idd niet aanbevolen. Even een uitleg waarom (van het bijvoedingsforum) Smeerworst bevat: - veel zout; - veel verzadigde vetten; - lever (hierin zitten de afvalstoffen van het dier); - andere ingrediënten zijn vaak: varkensspek, varkenscollageen, eiwitten, specerijen en emulgatoren; - allerlei dubieuze toevoegingen. Hieronder nog een citaat van kinderdiëtist Stefan Kleintjes (eigenaar van www.borstvoeding.com): "De lever is het orgaan dat meehelpt het lichaam te ontgiften [resten van verbrandingprocessen en chemische verontreiniging]. Deels slaagt de lever daarin, en voor een deel slaat de lever de gifstoffen op [zodat ze niet meer circuleren in het bloed]. Een goed voorbeeld daarvan zijn zware metalen en PCB's [zeer giftige stof], deze worden altijd opgeslagen in de lever omdat deze stoffen niet afgebroken en niet uitgescheiden kunnen worden. Elk dier loopt rond met een vervuilde lever [de mens trouwens ook]. Smeer[lever]worst en leverpastei zijn gemaakt van lever, soms tot 30%. Meestal varkenslever. Een lever is vet, en dierlijk vet is slecht vet. Andere ingrediënten zijn vaak: varkensspek, varkenscollageen, zout, eiwitten, specerijen en emulgatoren. Smeerworst zonder lever is minder slecht omdat het geen lever hoeft te bevatten. Een lever van een klein kind functioneert nog niet goed, dat gaat de lever pas echt goed doen in de loop van het tweede jaar. Anderen hanteren de leeftijd van 7 jaar. Dus: De lever van het kind functioneert nog niet 100% en het kan de schadelijke stoffen uit de smeer[lever]worst niet goed verwerken; dus wordt de lever van een baby en peuter al in een vroeg stadium vervuild met schadelijke gifstoffen uit de lever van een dier. Ik kies ervoor dat kinderen zo laat mogelijk giftige stoffen in hun eten krijgen. Smeerkaas bevat: smeltzouten (fosfaatzouten) en vaak toevoegingen zoals aroma's. Het natriumgehalte is vaak veel hoger dan in normale kaas. Smeltzouten zijn zeer slecht voor de jonge nieren. Hier nog enkele feiten over smeerkaas (Bron: bijvoedingsforum via www.borstvoeding.com): De bereiding van smeerkaas gaat als volg: De kazen worden schoongemaakt, de korsten verwijderd en verontreinigingen weggesneden. Het overgebleven deel wordt vermalen. Water en andere hulpstoffen, zoals smeltzouten, melkpoeder en evt. smaakgevende bestanddelen worden toegevoegd. De smeltzouten (fosfaatzouten) zorgen ervoor dat het eiwit en vet bindt met water, zodat de kaas smeerbaar of snijdbaar blijft na afkoelen. Op deze manier ontstaat een soort stabiele emulsie. Onder roeren en drukverhoging wordt het geheel verhit tot 74 graden Celsius, waarbij de kaas smelt. Omdat de temperatuur zo hoog is, is de smeltkaas meteen gepasteuriseerd. Vervolgens wordt de kaas aseptisch verpakt. Buiten de koeling is het ongeveer 1 jaar houdbaar. Na opening zijn de smeltkazen beperkt houdbaar.
Oh en als je wilt wachten met brood ivm gluten kun je beter ook even wachten met pyamapapjes, want alleen in de vanille variant zitten geen gluten, in alle andere 3 wel.
Ik heb vanaf 7 maanden stukjes brood gegeven, belegd met smeerkaas, appelstroop, pindakaas of gewoon boter. Bambix pap vanaf 6 maanden gegeven, dat vindt mijn zoontje heerlijk. Een pyamapapje krijgt hij zelden, dat bewaar ik echt voor als hij gaat logeren (1 x gebeurd nu ) of als we een feestje hebben en we nemen hem mee, dan krijgt hij voor het slapen gaan zo'n papje. Echt een traktatie dus.