Hoi, Ik probeer zelf fruithapje te maken, maar het lukt gewoon niet Ik heb geen idee wat ik fout doe hoor.... Het liefst wil ik het fruithapje zo glad mogelijk krijgen. Ik heb het al geprobeerd met appel met de staafmixer en ook met de blender. Maar het worden gewoon grove stukken, niet eens een papje. Wat doe ik fout?? Is mijn staafmixer misschien niet goed?? Alle tips welkom.... Groetjes Fabienne
Ja gek he!? Het is een hele nieuwe, speciaal gehaald op fruit en groentehapjes te gaan maken. (ongv half jaartje geleden gekocht) Je kan m op verschillende standen zetten, allemaal geprobeerd. Geen succes.
Maar als hij er wel stukjes van maakt, dan snijdt hij dus wel. Moet je dan niet gewoon wat langer wachten? Die stukjes moeten dan toch steeds kleiner worden?
Gebruik je wel de juiste functie? Misschien stop je appel in de hakmolen, in plaats dat je de staafmixer in de klein gesneden appel (in een schaaltje) doet en zo pureert. Probeer eens wat zachtere fruit, zoals banaan
Dat zou opzich niet uit moeten maken. Een banaan is natuurlijk makkerlijker geprakt dan een appel, maar ieder fruit kun je gebruiken. Je moet inderdaad wel even goed op en neer met de staafmixer. Net zolang doorgaan tot het een papje is.
En als je de appel eerst van te voren kookt ? Zoals je appelmoes maakt zeg maar dan heb je het glad en niet in stukken
Maar dat is toch echt niet nodig?? Op mijn stage bij kdv maak ik regelmatig fruithapjes. Is echt geen probleem. Je kunt inderdaad van tevoren het fruit alvast in stukjes snijden, in het bakje en met de staafmixer er op drukken zeg maar. Ben benieuwd of het lukt
Het is soms wel even pielen, Dan blijft er allemaal hele appelstukjes langs de rand zitten. Zeker als je maar een beetje appel gebruikt. Even roeren en dan opnieuw ding erop, en dat herhalen zou kunnen helpen.
Appel kookte ik altijd wel eerst, anders zou ik niet weten hoe ik er een papje van zou moeten maken. Heel even in een klein laagje water koken en dan met een vork fijnmaken.
Bedankt voor alle tips! Ga straks toch even nieuwe staafmixer kopen, en het dan weer proberen (met meerdere appels tergelijk) Eerst de appel koken en dan fijnprakken heb ik al geprobeerd. Dit lukte wel, maar ik vond dit zelf echt heeel vies! Dus ga het niet aan Jesley geven haha
Gekookte appel wilde ze hier ook niet eten. Ik raspte de appel altijd en de rest van het fruit gaf ik gewoon in stukken.
Maar de appel koken of in destaafmixer heeft niet veel smaakverschil lijkt me? Ik deed appel in de mixer met wat water ging prima. Verder niet veel hapjes gemaakt. Stukjes (bijv banaan of halve druifjes) of anders een potje.
Je fruit moet bijna overrijp zijn. Je fruit moet wel eens gekookt worden voordat het zachter word en eetbaar. Koken: Appel, peer,tomaat, aardbei Overrijp laten worden: Kiwi,banaan,meloen,nectarine,perzik En ik doe altijd een beetje water bij eht fruit in de mixer.Anders word het idd te dik en blijf je stukken hebben.Of wat babymelk erbij ipv water. Ik denk dat het hiermee opgelost is.
Ik denk dat het aan je staafmixer ligt. Ik kook nooit iets en heb prachtige hapjes. Appel, peer, banaan, etc, alles wordt glad. Nu moet ik er steeds aan denken om op tijd te stoppen met pureren, ons mannetje moet stukjes leren eten!
Appel kook ik ook altijd eerst. Dan in de staafmixer. Als het nog wat hard fruit is (banaan niet overrijp) doe ik er een beetje BV bij (water of opvolgmelk lukt waarschijnlijk ook). Mijn dochter smult ervan! Nu zijn we langzaam begonnen met banaan te prakken zodat het wat meer stukjes heeft en ook dat gaat er zo in dus de staafmixer is voor fruit weer even verleden tijd... Succes! X
Als je de tips gebruikt,weet ik zeker dat je het leuk vind om vers eten te maken! ik had da in het begin namelijk ook,dat het niet makkelijk ging,maar met water erbij toevoegen,werkt dat super! en appel is gewoon wel een beetje lastiger te pureren! succes ermee! Wat ik trouwens ook voortaan vaak doe,is boterham met banaan ofzo in de mixer,vind ze hier kei lekker!
Ik gebruik heel vaak een staafmixer, denk niet dat het aan je apparaat ligt, maar gewoon aan de hoeveelheid die je blendert. Met een beetje vocht erbij wordt het veel fijner. Nou is appel niet bepaald de eerste fruitsoort waar je aan denkt om met een staafmixer fijn te maken. Gewoon raspen is veel effectiever. Of even partjes in de magnetron en dan blenderen. Overigens, mijn kinderen gruwden van fijngeprut spul. Die aten veel liever gewoon stukken die ik ze in de hand gaf. Appel deed ik in het begin wel even in de magnetron en liet de partjes dan afkoelen, dat at wat gemakkelijker. Maar het lijkt me zonde van je geld om een nieuwe staafmixer aan te gaan schaffen hoor!