Zelf fruithapje maken, wat doe ik fout??

Discussion in 'Voeding' started by FB1984, Aug 4, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. FB1984

    FB1984 VIP lid

    Jul 17, 2010
    7,586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Hoi,

    Ik probeer zelf fruithapje te maken, maar het lukt gewoon niet:(
    Ik heb geen idee wat ik fout doe hoor....

    Het liefst wil ik het fruithapje zo glad mogelijk krijgen.

    Ik heb het al geprobeerd met appel met de staafmixer en ook met
    de blender.
    Maar het worden gewoon grove stukken, niet eens een papje.

    Wat doe ik fout??

    Is mijn staafmixer misschien niet goed??

    Alle tips welkom....


    Groetjes Fabienne
     
  2. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    3,878
    0
    36
    heel apart... is het wel een staafmixer?:)
     
  3. FB1984

    FB1984 VIP lid

    Jul 17, 2010
    7,586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ja gek he!?
    Het is een hele nieuwe, speciaal gehaald op fruit en groentehapjes te gaan maken. (ongv half jaartje geleden gekocht)

    Je kan m op verschillende standen zetten, allemaal geprobeerd.
    Geen succes.
     
  4. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    3,878
    0
    36
    Maar als hij er wel stukjes van maakt, dan snijdt hij dus wel. Moet je dan niet gewoon wat langer wachten? Die stukjes moeten dan toch steeds kleiner worden?
     
  5. FB1984

    FB1984 VIP lid

    Jul 17, 2010
    7,586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ja dat zou ook kunnen, ga ik eens proberen.
    En misschien meer appel erin doen?
     
  6. adi

    adi Niet meer actief

    Gebruik je wel de juiste functie? Misschien stop je appel in de hakmolen, in plaats dat je de staafmixer in de klein gesneden appel (in een schaaltje) doet en zo pureert.

    Probeer eens wat zachtere fruit, zoals banaan
     
  7. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    3,878
    0
    36
    Dat zou opzich niet uit moeten maken. Een banaan is natuurlijk makkerlijker geprakt dan een appel, maar ieder fruit kun je gebruiken. Je moet inderdaad wel even goed op en neer met de staafmixer. Net zolang doorgaan tot het een papje is.
     
  8. Sweetangel28

    Sweetangel28 Fanatiek lid

    Nov 3, 2009
    2,007
    0
    0
    Fulltime mama
    nijmegen
    En als je de appel eerst van te voren kookt ? Zoals je appelmoes maakt zeg maar :D dan heb je het glad en niet in stukken :)
     
  9. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    3,878
    0
    36
    Maar dat is toch echt niet nodig?? Op mijn stage bij kdv maak ik regelmatig fruithapjes. Is echt geen probleem. Je kunt inderdaad van tevoren het fruit alvast in stukjes snijden, in het bakje en met de staafmixer er op drukken zeg maar.
    Ben benieuwd of het lukt:)
     
  10. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    Nov 29, 2007
    11,895
    42
    48
    Het is soms wel even pielen, Dan blijft er allemaal hele appelstukjes langs de rand zitten. Zeker als je maar een beetje appel gebruikt. Even roeren en dan opnieuw ding erop, en dat herhalen zou kunnen helpen.
     
  11. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Appel kookte ik altijd wel eerst, anders zou ik niet weten hoe ik er een papje van zou moeten maken. Heel even in een klein laagje water koken en dan met een vork fijnmaken.
     
  12. Violetriot

    Violetriot Fanatiek lid

    Apr 25, 2010
    2,998
    0
    0
    woonbegeleider
    Gelderland
    Ik doe rauwe appel altijd raspen
     
  13. FB1984

    FB1984 VIP lid

    Jul 17, 2010
    7,586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Bedankt voor alle tips!

    Ga straks toch even nieuwe staafmixer kopen,
    en het dan weer proberen (met meerdere appels tergelijk)

    Eerst de appel koken en dan fijnprakken heb ik al geprobeerd.
    Dit lukte wel, maar ik vond dit zelf echt heeel vies!
    Dus ga het niet aan Jesley geven haha
     
  14. red88

    red88 VIP lid

    Dec 3, 2008
    13,137
    0
    0
    Gekookte appel wilde ze hier ook niet eten.
    Ik raspte de appel altijd en de rest van het fruit gaf ik gewoon in stukken.
     
  15. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Maar de appel koken of in destaafmixer heeft niet veel smaakverschil lijkt me? Ik deed appel in de mixer met wat water ging prima. Verder niet veel hapjes gemaakt. Stukjes (bijv banaan of halve druifjes) of anders een potje.
     
  16. mamavanlucas10

    mamavanlucas10 Actief lid

    Jul 14, 2011
    399
    0
    0
    Je fruit moet bijna overrijp zijn.
    Je fruit moet wel eens gekookt worden voordat het zachter word en eetbaar.

    Koken:

    Appel, peer,tomaat, aardbei

    Overrijp laten worden:

    Kiwi,banaan,meloen,nectarine,perzik

    En ik doe altijd een beetje water bij eht fruit in de mixer.Anders word het idd te dik en blijf je stukken hebben.Of wat babymelk erbij ipv water.

    Ik denk dat het hiermee opgelost is.
     
  17. maria80

    maria80 Fanatiek lid

    Aug 18, 2009
    1,974
    136
    63
    Ik denk dat het aan je staafmixer ligt. Ik kook nooit iets en heb prachtige hapjes. Appel, peer, banaan, etc, alles wordt glad. Nu moet ik er steeds aan denken om op tijd te stoppen met pureren, ons mannetje moet stukjes leren eten!
     
  18. Woezel 25

    Woezel 25 Fanatiek lid

    Feb 2, 2010
    1,779
    0
    36
    NULL
    NULL
    Appel kook ik ook altijd eerst. Dan in de staafmixer. Als het nog wat hard fruit is (banaan niet overrijp) doe ik er een beetje BV bij (water of opvolgmelk lukt waarschijnlijk ook). Mijn dochter smult ervan!
    Nu zijn we langzaam begonnen met banaan te prakken zodat het wat meer stukjes heeft en ook dat gaat er zo in dus de staafmixer is voor fruit weer even verleden tijd...:D

    Succes!
    X
     
  19. mamaatje2008

    mamaatje2008 Actief lid

    Sep 7, 2008
    186
    0
    0
    Als je de tips gebruikt,weet ik zeker dat je het leuk vind om vers eten te maken! ik had da in het begin namelijk ook,dat het niet makkelijk ging,maar met water erbij toevoegen,werkt dat super!
    en appel is gewoon wel een beetje lastiger te pureren!
    succes ermee!
    Wat ik trouwens ook voortaan vaak doe,is boterham met banaan ofzo in de mixer,vind ze hier kei lekker!
     
  20. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik gebruik heel vaak een staafmixer, denk niet dat het aan je apparaat ligt, maar gewoon aan de hoeveelheid die je blendert. Met een beetje vocht erbij wordt het veel fijner. Nou is appel niet bepaald de eerste fruitsoort waar je aan denkt om met een staafmixer fijn te maken. Gewoon raspen is veel effectiever.
    Of even partjes in de magnetron en dan blenderen.

    Overigens, mijn kinderen gruwden van fijngeprut spul. Die aten veel liever gewoon stukken die ik ze in de hand gaf. Appel deed ik in het begin wel even in de magnetron en liet de partjes dan afkoelen, dat at wat gemakkelijker.

    Maar het lijkt me zonde van je geld om een nieuwe staafmixer aan te gaan schaffen hoor!
     

Share This Page